Traag werkende schildklier?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Goeden morgen allemaal,

Mijn naam is Sandra en mijn hond heet Bink en is een mooie golden retriever van 4,5 jaar!

Sinds een maandje of 2 zien we in zijn zij dat er 2 flinke zwarte vlekken op zijn huid rond de nier streek komen en daar gaat het haar erg dun worden! We dachten...misschien gewoon een pigmentvlek maar aan allebei de kanten is wel verdacht en toeval!

We merken ook dat hij...als hij plast...soms wel erg lang plast...1 minuut lang soms wel op 1 plek! Maar dat komt zo af en toe voor maar het valt wel op! Ook word hij ineens vrij snel dikker en niet omdat hij veel snacks krijgt want dat valt reuze mee! Hij ademt ook zwaarder na het uitlaten! En is snel moe merken we! Maar toch lijkt het niet verontrustend omdat hij ook wel zijn streken heeft en speelt! Daarom is het ook moeilijk om er achter te komen wat er is!

Nu denken we dat hij last heeft van zijn schildklieren door dat hij ook vaak zo loom is en snel dik word enz! 

Maandag zal ik even de dierenarts bellen voor een bloedonderzoek! Maar zijn er ook mensen die weten wat zo een onderzoek kost en of dat er wel goed mee te leven is als hij medicatie ervoor krijgt en zijn er misschien tips waardoor wij zelf ook een steentje kunnen bijdragen om hem toch wat beter te maken! En zijn er mensen die het zelfde hebben met hun hond! 

Groetjes Sandra

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 2 doggies

honden foto van Goldendelerious

De Golden is op zich gevoelig op de schildklier. Maar in zijn algemeenheid geldt dat enorm veel schildklierafwijkingen op zich niets met de schildklier zelf te maken hebben, maar wel met een onderliggend falen. Zo is de stofwisseling gemoeid bij tal van onderliggende ziektes, zoals leverfalen, nierfalen, hartfalen, diabetes, infectie, maar wordt ook getriggerd inadequate voeding, vaccinaties en andere belastende invloeden van buitenaf.

Een afwijking van de schildklier wil dus niet zeggen dat je meteen aan de zware medicatie moet. Ik raad je aan om het gehele schildklierpanel te pakken inclusief vrije T's en TSH, plus de standaard waardes van andere orgaanfuncties. Tegenwoordig loont het de moeite om ook een vit. B en D3 status te weten. Gemiddeld kost bloedonderzoek € 200,00 (kan meer zijn) en wordt bloed of naar een goed lab in Duitsland gestuurd of naar Amerika (Hemopet). De laatste is een groot expert in schildklieronderzoek, hier in Nederland wordt onderzoek naar mijn mening waardeloos uitgevoerd. Er zijn DA praktijken die van genoemde labs gebruik maken.

Kijk eerst naar voeding en vaccinaties. Te belastende vaccinaties zijn gedoemd om schade aan te richten aan de stofwisseling (ref. dr. Jean Dodds boek The Canine Thyroid Epidemic: Answers You Need for Your Dog.

Daarnaast kunnen zowel orthomoleculaire supplementen als fytotherapeutische middelen de stofwisseling reguleren en goed aansturen en indien nodig kan acupunctuur hier veel mee. Het is vaak niet nodig om meteen synthetisch schildklierhormoon in te zetten, iets wat ook zijn bijwerkingen kent. Bij zo'n jonge hond zou ik daar voorzichtig mee zijn. Een holistisch dierenarts kan je hond hiermee ondersteunen.

 

 

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Dank je wel Ozzy.

Toch fijn dat er toch iemand reageert!

Zal gelijk even gaan informeren bij de dierenarts!

Groetjes

Volgende forumvraag: Femurkop (heupkop) verwijderen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^