Verharen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hanniehannie

honden foto van hannie

Lady verhaart heel erg.Nu vraag ik mij af moet je borstelen of kammen, of lekker laten zoals het is.?
gr hannie

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 1 doggies

honden foto van Koning Obi

Met die vacht van jouw hondje denk ik dat je zo klaar bent met kammen. Maar daar kan ik naast zitten? Ik zou zo'n massage handschoen halen met van die kleine dopjes waar sowieso ook haar in blijft hangen. Hond blij, jij ook blij!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hoe meer je borstelt hoe meer verhaart je hond, een x in de week zat........door contstant te kammen en te borstelen stimuleer je verharing, ruitijd is wat anders dan mag je gerust een paar dagen achter elkaar de kam er doorhalen, wat je nu kan doen is een vochtige zeem over de vacht halen , komen de losse haren mee, en stimuleer je de verharing niet...geef wat goede olie door het voer, begin met een theelepeltje, niet te veel kan laxerend zijn, 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Eens met Willemijn,ik borstel mijn honden nooit. Als ze gelopen hebben in de regen of gezwommen eens flink afdrogen en dat is het.

 

Ik heb die fout in het begin gemaakt,toen verhaarde mijn teefje extreem.

Nu verharen ze 2x in het jaar licht bij het ruien.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Een kortharig hondje als ik het goed zie op de foto? Je kunt de vacht eens afnemen met een natte zeem, dit neemt de losse haartjes mee en tevens gaat de vacht er ook nog van glimmen. Het is ook een beetje de periode van verharen. Verder goed kijken naar het voer wat je geeft, een goede voeding werkt ook positief op de vacht van je hond, je kunt wat visolie gebruiken of schapenvet dit is ook erg goed voor de vacht. 

Volgende forumvraag: jeuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^