voorwaarden hondenshows

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Paws_101Paws_101

honden foto van Paws_101

Hey Hondenvrienden,

 

nog maar net op het forum en toch ga ik al een vragend onderwerp beginnen, moet kunnen toch?

Ik vraag me af waaraan een puppy nu eigenlijk moet voldoen om later aan hondenshows mee te kunnen doen (LET OP! in Belgie weliswaar)

wijzelf hebben enorme interesse in het old english buldog ras maar zaten met volgende vragen.

(aangezien dit ras bijna niet in Belgie te vinden is (of toch niet met stamboom) zoeken we dus in NL naar een puppy. (ik weet enkel dat het ras in Belgie nog niet erkend is, of is deze info niet correct?)

daarmee bedoel ik:

-> welke stamboom?

-> wat is het verschil tussen bv Ekc en ARFE?

-> heeft er iemand ervaring in met het OEB ras?

-> heeft iemand ervaring met het aanschaffen van een pup in het buitenland?

 

ik heb inmiddels wel al met enkele fokkers gebeld, omtrent de 15 weken wet (van rabies) en 1 fokker vertelde me dat ik de pup wel op 7 weken mocht ophalen maar op voorwaarde dat ik dan de herhalingsinjecties wel in land van herkomst door dierenarts kon laten zetten.. Nu stel ik mij hier wel vragen bij of wordt dit meer gedaan in de hondenwereld?

Volgens koninklijk besluit, moet ik dan wel een schriftelijke verklaring hebben van de fokker, dat de pup, nooit in contact zou kunnen gekomen zijn met dieren die drager zijn van rabies.

Kan iemand mij hier meerdere info over geven aub? We proberen zoveel mogelijk op te zoeken, maar probleem is dat over wel weer iets anders vermeld staat..

daarom vraag ik het liever hier eens op het forum alvorens besluiten te nemen :D

 

alvast bedankt,

 

Paws 101

 

honden page profiel AlexandraAlexandra 2 doggies

honden foto van Alexandra

Ik weet dat fikkers dat wel eens doen ja, ik vind het alleen een heel gedoe om dan weer terug te moeten rijden..

Als je wilt showen raad ik je een ander ras aan 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

OEB's zijn niet FCI erkend. Dat houdt dus in dat ze niet in aanmerking komen voor de reguliere hondenshows. Er zijn wel shows vanuit de vereniging (ik denk 2x per jaar) en je mag natuurlijk altijd mee doen aan rasloze clubshows! :)

 

Met het importeren heb ik geen ervaring. Ik weet ook niet hoe het werkt met de EKC en de ARFE. Bij de FCI moet je een export pedigree hebben (moet de fokker aanvragen) en daarmee ga je naar de Raad van Beheer, samen met de stamboom. Je krijgt dan een stempel en het NHSB nummer. OEB komt hier alleen niet voor in aanmerking, aangezien ie niet FCI erkend is.

 

Als er hier pupkopers komen vanuit het buitenland, dan is het geen probleem dat de pup hier blijft tot 15 weken. Ik zorg er voor dat alles qua socialisatie goed loopt, etc. Ik ga pups niet voor die leeftijd de grens over doen, dat is tegen de wet en kan in het ergste geval betekenen dat de pup voor 2 weken in quarantaine moet! Dat risico wil ik als fokker niet lopen met mijn pups.

Die schriftelijke verklaring is volgens mij de oude wetgeving. Nu moeten alle pups gewoon ingeënt zijn en die inenting moet ook werken wanneer ze de grens over komen. Dan lijkt een verklaring mij niet meer zinnig. ;) En aangezien die 15 weken wettelijk verplicht is, heeft een verklaring met 7 weken ook geen zin. Je bent dan illegaal bezig.

Volgende forumvraag: Welke herder?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^