weggelopen hond leeft met vos!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Zevra behoort tot de zelde groep ala een paard, equidae. Die kan je kruisen.
Vos is fulpus fulpus, ander soort dan de hond, ( hondachtige is canis) Die kunnen samen geen nageslacht krijgen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" 2 dieren met een verschillend aantal chromosomen kunnen zich voortplanten als de soorten genoeg op elkaar lijken. De jongen die hieruit ontstaan zullen dan wel onvruchtbaar zijn, bijvoorbeeld een paard en een zebra. Ik heb geen idee of dit bij een vos en hond ook zo zou werken. Ik denk persoonlijk van niet. "

 Het hoeft inderdaad van wat ik gezien heb geen gelijk aantal chromosomen te zijn. Maar aangezien de kruising nog niet aangetoond met DNA bewijs en vossen toch redelijk dicht bij mensen (en dus loopse teven wonen) denk ik dat als er gedekt wordt, de jongen het niet overleven.

Overigens is een kruising als een muildier weldegelijk nuttig. Ze kunnen zwaardere lasten dragen dan ezels, als rijdier gebruikt worden, en kunnen zwaar terrein veel beter aan dan paarden. Ze worden in bijv. Amerikaanse nationale parken wel gebruikt door rangers, die door de wildernis trekken om bijv. wildstand in de gaten te houden, stroperij tegen te gaan en ook bijv. mensen te redden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Het hoeft inderdaad van wat ik gezien heb geen gelijk aantal chromosomen te zijn. Maar aangezien de kruising nog niet aangetoond met DNA bewijs en vossen toch redelijk dicht bij mensen (en dus loopse teven wonen) denk ik dat als er gedekt wordt, de jongen het niet overleven.Overigens is een kruising als een muildier weldegelijk nuttig. Ze kunnen zwaardere lasten dragen dan ezels, als rijdier gebruikt worden, en kunnen zwaar terrein veel beter aan dan paarden. Ze worden in bijv. Amerikaanse nationale parken wel gebruikt door rangers, die door de wildernis trekken om bijv. wildstand in de gaten te houden, stroperij tegen te gaan en ook bijv. mensen te redden. "

 Een vos is ook een hond achtige, wel een eigen ondersoort, maar er is een verschil in draagtijd, 50'dagen vos en 63 hond. Wellicht zit daar het probleem in het niet levensvatbaar zijn.

Als een dekking al lukt.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Trots op onze meiden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^