Waarom eten Bruno&Charlie telkens poep van de grond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

(Ik heb geen andere reacties gelezen, dus sorry als ik in herhaling val)


Max deed het ook héél erg... Op den duur wist ik inderdaad ook niet meer of hij nou aan het snuffelen was omdat hij iets moest doen of omdat hij weer iets van straat wilde snaaien... 

Toen natuurlijk van alle kanten de tips gekregen om eierkoeken en weet ik wat allemaal te gaan voeren. Nou nee dat hielp geen ruk. Later me daarover aan het inlezen geweest, maar het schijnt dus ook niet van tekorten te komen. Ze vinden het gewoon lekker en het is zelfbelonend gedrag......... Tja. En nu? 

Nou op den duur was ik dus gewoon even heel streng. Hij moest gewoon continu naast lopen en dan wees ik hem wel een plekje aan waar hij mocht gaan snuffelen (kon ik in de tussentijd kijken of er iets te snaaien lag ). En zo maakte ik de stukjes volgen langzaam korter en de plekjes om te snuffelen groter. Elke keer als hij snuffelde en in de buurt van een drol kwam zei ik gewoon meteen al: "Pas op he!"
Dan liep hij er snel bij weg of pieste erover heen, dat erover heen plassen beloonde ik uitbundig. 
Soms ben ik heel boos geworden, gewoon omdat ik het zó walgelijk vind. En dan wil die ook nog aan mijn handen likken enzo. Ulgh!! Nee, ranzig. 

Maar dat boos worden hielp dus niet, hij slikte het alleen maar sneller door.... Dus toen ben ik begonnen met het roepen van: "Spuug uit! VIES!" en dat hielp wel. Want hij spuugde het uit (ik weet niet of dit van schrik zou zijn of omdat hij het woord vies begrijpt, haha). En nu is het eten van poep eigenlijk wel klaar (behalve ganzen poep). Maar nu hebben we het volgende probleem, hij rolt nu dus in alle poep die hij niet mag opeten.........  Zucht. En ik ben er nog niet uit hoe ik dát ga af leren. 

Maar in ieder geval heb ik dus gemerkt dat hoe rustiger ik blijf, hoe beter hij los laat..... Wat ik ook wel eens deed is een keuze geven. Ik legde een stuk banaan naast een drol en hij mocht kiezen welke hij lekkerder vond (de banaan uiteraard). En zo heb ik hem geleerd dat als hij een drol tegenkomt hij beter iets bij mij kan komen snaaien dan die drol 

Succes. Ik hoop dat je iets vind wat helpt voor jouw honden.

 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

"  
Ik loop regelmatig te vloeken en te schreeuwen naar ze, maar of het indruk maakt... nee    "

 Bij voldoende belangstelling van HPérs ben ik bereid een workshop "Schreeuwen tegen je hond" te organiseren

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  Bij voldoende belangstelling van HPérs ben ik bereid een workshop "Schreeuwen tegen je hond" te organiseren "

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

"  
Ja daar heb je zeker gelijk in!
 
Ik ga nu gewoon steviger doorlopen proberen, en ze tijdelijk beide aan de korte riem uitlaten ipv aan de flexi. En de koppen zoveel mogelijk van de grond houden, niet meer stilstaan om ze te laten snuffelen enz.
 
Net even uitgeprobeerd en ze hebben beide niks van de grond (kunnen nemen) genomen "

 Aan een flex lijn vraag je er zelf om.....

Sorry maar de oplossing is zo makkelijk met apart uitlaten. Ik vraag me werkelijk af wat je nu met bovenstaande wilt bereiken. Je neemt elke vorm van snuffelen bij ze af en loopt aan de lijn te trekken om de hoofden omhoog te houden. Werkelijk erg sneu...

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

"  Aan een flex lijn vraag je er zelf om.....
Sorry maar de oplossing is zo makkelijk met apart uitlaten. Ik vraag me werkelijk af wat je nu met bovenstaande wilt bereiken. Je neemt elke vorm van snuffelen bij ze af en loopt aan de lijn te trekken om de hoofden omhoog te houden. Werkelijk erg sneu... "

 Eens. Die flexi had ik nog niet eerder voorbij zien komen, das natuurlijk niet handig om nu te gebruiken.

 

Doe ze om de beurt aan een 2m lijn, dan kun je zelf nog wel scannen of er poep ligt.

 

En strooi wat voertjes...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Aaaah strontvreters! 

Mag ik hier even een smakelijke anekdote kwijt? 

 

De Inuit (= Eskimo's) aten hoofdzakelijk vis, zeerob, e.d. en daardoor waren hun uitwerpselen zeer vet en lekker voor de poolhonden. De honden waren zelfs zo gek op die stront, dat ze al onder de billen van een Inuit doken zo gauw ze dachten dat ie ging… je weet wel .

Dit zorgde ervoor dat de mensen letterlijk de honden van zich af moesten slaan, als ze buiten hun behoeften deden...

Als de honden werden ingespannen om vrachten te trekken, en het ging bergop, dan weigerden ze soms dienst. Dan kreeg je die koppigaards met geen stokken vooruit en hielden ze het voor bekeken.

Wat deden de mensen dan? Ze stuurden 1 Inuit de helling op, die op de top z'n broek afdeed en een drol ging draaien, en whoooooooof…. daar schoten de honden als een speer omhoog om toch maar als eerste die gegeerde drol te kunnen verorberen… 

 

Waarmee ik dus helemaal geen tips voor je heb, alleen de troost: net als je denkt dat jouw honden de meest wanhopige strontvreters zijn, blijkt er ergens een andere rond te lopen die toch nog erger is… 

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Wat bij Penny goed werkt is het volledig negeren, dat merkte ik laatst.

Tijdens het loslopen ging ze steeds weg om poep te eten en ik werd er echt gek van (staat in een ander topic van mij). Toen las ik volgens mij in mijn topic ergens de tip dat ik Penny moest negeren maar dat ik haar ook meer tijd moest geven om te snuffelen enzo. Dat ging ik proberen en Penny was meteen anders.
Ik liet haar gewoon overal snuffelen zonder er op te letten en te kijken wat ze deed. Ik bleef ook steeds wachten want ik als door loop gaat ze ook weer poep eten. Dat ging echt heel goed. Ze liet alles liggen en zocht ook niet meer.

Vanochtend merkte ik ook dat ze aandacht probeert te krijgen door poep te eten en door naar poep te zoeken. Dan gaat ze plotseling weg en kijkt ze tijdens het weg draven steeds achterom om te kijken of ik achter haar aan ren. Dat doe ik nu niet meer waardoor het niet meer leuk dus dan komt ze weer terug zonder wat te eten.

Als ze wel iets eet pak ik haar bij haar tuig en trek ik haar weg of lijn ik haar aan zonder iets te zeggen. Dan geef ik haar niet echt aandacht maar zorg ik er wel voor dat ze niet zo veel eet. Als ze iets gevaarlijks eet of iets wat ik niet vertrouw til ik haar aan haar tuig op. Dan schrikt ze en laat ze het vallen. Maar dit moet je niet te vaak doen want dan werkt het niet meer.

Aan de lijn is ze trouwens moeilijker. Zelfs als ik haar kort hou lukt het haar te eten. Dan werkt het om de wandeling zo ontspannen mogelijk te maken. Dus geen drukke spelletjes maar wel veel snuffelen.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Er zijn nog wel meer dingen die in de mensen wereld of door de mens, van een dier niet getolereerd worden.
Of ontzettend vies/wansmakelijk gevonden worden.

Nog niet zo lang geleden kwam ik een artikel tegen bij DA Erwin van Gijtenbeek.
Wanneer een dier zijn behoefte doet komen er uit de darmen ook een deel probiotica mee.

Zij transplanteren ook uitwerpselen voor de probiotica. Men heeft namelijk ontzettend veel inname nodig omdat maar een zeer beperkt deel het maagzuur overleefd.

En een hele tijd terug kwam ik deze link tegen
http://www.dogsnaturallymagazine.com/16-reasons-dogs-eat-poop-and-what-to-do-about-it/?utm_campaign=coschedule&utm_source=facebook_page&utm_medium=Dogs%20Naturally%20Magazine

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  Aan een flex lijn vraag je er zelf om.....
Sorry maar de oplossing is zo makkelijk met apart uitlaten. Ik vraag me werkelijk af wat je nu met bovenstaande wilt bereiken. Je neemt elke vorm van snuffelen bij ze af en loopt aan de lijn te trekken om de hoofden omhoog te houden. Werkelijk erg sneu... "

 

"Werkelijk erg sneu..."  

Pardon? Wat is hier sneu aan? 

 

De discussie flexi lijn hoef ik hier absoluut niet in mijn topic terug te zien. Daar gaat het niet over en heeft hier ook helemaal geen samenhang mee. Ik laat ze uit aan de flexi als ik een korte plasronde doe met ze en dat is puur zodat ze alsnog wat kunnen bewegen. 

 

Het apart uitlaten heb ik al aangegeven; daar is geen tijd voor. Als ik op school zit doet mijn moeder de honden voor ze gaat werken om 11 uur even naar buiten alleen om te plassen hier heeft ze een kwartier de tijd voor genomen en ze gaat echt niet die tijd verdubbelen omdat Bruno&Charlie zichniet kunnen gedragen... 

Niet iedereen heeft tijd in overvloed. 

 

Bedankt voor de reactie, hoop dat t duidelijk is dat ik mijn best doe en meer dan dat kan ik niet doen. Ik hoef niet te worden afgekraakt door iemand die mij en mijn honden niet eens kent. 

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

Ik zeg niet dat ik zelf deze methode gebruik, maar als je het gaat afstraffen moet je dus de ervaring vervelend genoeg maken dat het niet in de herhaling gaat, als het geen indruk maakt (Eh niet doen etc) zal het natuurlijk niet werken..

 

Je moet een beetje je eigen oplossing vinden, aangezien de ene hond een andere reden kan hebben.. 

Is het inderdaad wel een kreet om aandacht, wat ik me niet voor kan stellen bij ze, negeren ja.

 

Ik had dit laatst helemaal niet gemerkt? Sinds wanneer doen ze dit?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Ik zeg niet dat ik zelf deze methode gebruik, maar als je het gaat afstraffen moet je dus de ervaring vervelend genoeg maken dat het niet in de herhaling gaat, als het geen indruk maakt (Eh niet doen etc) zal het natuurlijk niet werken..
 
Je moet een beetje je eigen oplossing vinden, aangezien de ene hond een andere reden kan hebben.. 
Is het inderdaad wel een kreet om aandacht, wat ik me niet voor kan stellen bij ze, negeren ja.
 
Ik had dit laatst helemaal niet gemerkt? Sinds wanneer doen ze dit? "

 Wat zeg nu je als advies..dat ze dan een honkbal knuppel kan mee nemen?

Ik zou dit soort adviezen echt achterwege laten..begrijp je wel wat je aanraadt?

Ala Martin Gaus jaren '80  '...En dan geef je hem de RUK van je leven' ter correctie (aan de slipketting...ja zo waren de adviezen toen)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"Het apart uitlaten heb ik al aangegeven; daar is geen tijd voor
 

Niet iedereen heeft tijd in overvloed.   "

 Hier haak ik dan nog even op in. 
Ik snap je wel, ik heb ook niet heel veel tijd. School + stage etc. 
Nu loop ik 9 uur per dag stage met een reistijd van 2 uur erbij. Ik ben dus 11 uur van huis 5 dagen in de week (+ de nodige verslagen moeten ook gemaakt worden). 

Daardoor sta ik 's ochtends heel vroeg op om met Max te lopen en daarbij te trainen. En ga ik 's avonds later naar bed om dan ook weer met Max te lopen en te trainen. 

Ik weet dat  het niet voor iedereen werkt, maar om ze apart uit te laten zou je ook wat tijd in kunnen lassen. Al is het maar 15min per hond wat je vrij maakt. In die 15 minuten kan je een hele hoop bereiken. Al doe je daarna de rest van de wandelingen gezamenlijk. 
Las dan iig een "quality-time kwartiertje" in voor beide. 

Nogmaals, het zal niet voor iedereen werken, maar met een paar kleine aanpassingen is apart trainen volgensmij best te doen. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ok, van alle goede en bruikbare tips blijft over....

 

Strooi voertjes die lekkerder zijn dan poep.

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

"  Wat zeg nu je als advies..dat ze dan een honkbal knuppel kan mee nemen?
Ik zou dit soort adviezen echt achterwege laten..begrijp je wel wat je aanraadt?
Ala Martin Gaus jaren '80  '...En dan geef je hem de RUK van je leven' ter correctie (aan de slipketting...ja zo waren de adviezen toen) "

 Neee, dat zeg ik niet. Ik zeg dat het geen nut zal hebben om "Eeeh bah foei" omdat ze dat toch zal negeren, en als je in de oplossing wilt gaan met corrigeren.

 

Ik vind dat "'...En dan geef je hem de RUK van je leven' ter correctie (aan de slipketting...ja zo waren de adviezen toen)" inderdaad ook raar omdat het niet op de juiste manier gebruikt word (Komt het op mij over), en het geen oplossing zal geven

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

"  
"Werkelijk erg sneu..."  
Pardon? Wat is hier sneu aan? 
 
De discussie flexi lijn hoef ik hier absoluut niet in mijn topic terug te zien. Daar gaat het niet over en heeft hier ook helemaal geen samenhang mee. Ik laat ze uit aan de flexi als ik een korte plasronde doe met ze en dat is puur zodat ze alsnog wat kunnen bewegen. 
 
Het apart uitlaten heb ik al aangegeven; daar is geen tijd voor. Als ik op school zit doet mijn moeder de honden voor ze gaat werken om 11 uur even naar buiten alleen om te plassen hier heeft ze een kwartier de tijd voor genomen en ze gaat echt niet die tijd verdubbelen omdat Bruno&Charlie zichniet kunnen gedragen... 
Niet iedereen heeft tijd in overvloed. 
 
Bedankt voor de reactie, hoop dat t duidelijk is dat ik mijn best doe en meer dan dat kan ik niet doen. Ik hoef niet te worden afgekraakt door iemand die mij en mijn honden niet eens kent.  "

 Tja je kunt ook eerder gaan wandelen. Knap om 2 honden binnen 15 minuten uit te laten en nee ik ken je honden niet en lees alleen je probleem....

Begrijp hier al niet dat je een topic opent erover. Al de goede adviezen gooi je toch aan de kant van iedereen.

 

Succes ermee en nee ik lees echt niet dat je er je best voor probeert te doen. Bovendien ken jij mij ook niet en ben ik dus klaar met je.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  Tja je kunt ook eerder gaan wandelen. Knap om 2 honden binnen 15 minuten uit te laten en nee ik ken je honden niet en lees alleen je probleem....
Begrijp hier al niet dat je een topic opent erover. Al de goede adviezen gooi je toch aan de kant van iedereen.
 
Succes ermee en nee ik lees echt niet dat je er je best voor probeert te doen. Bovendien ken jij mij ook niet en ben ik dus klaar met je. "

 

Haha oh wauw dit moet niet gekker worden denk :P 

 

Ik open een topic -> ik krijg advies -> ah boeien, ik heb dit topic dan wel geopend maar met die adviezen ga ik niks doen. Denk maar, ik laat mijn honden lekker vreten enzooo. 

 

Ja prima hoor als jij dit gelooft. Ik vind het heeelemaal goed! 

 

Ga zo door meid! :D 

 

 

 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Voor de rest; 

 

Dank voor de adviezen die erop gebasseerd zijn mij te helpen. Dit waardeer ik en ik ga ze ook allemaal uitproberen. 

 

1 op 1 tijd hebben ze beide genoeg en ik doe echt voldoende met ze. Ik laat ze smorgens vaak genoeg uit en sta dan ook eerder op, maar tussen de middag ben ik niet thuis en daarom laat mijn ma ze even plassen dan. Savonds lopen wwe ook altijd lang. 

 

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Ik ga aan de trainster vragen welke vitamines, want volgens mij was het vitamine B en nog een andere vitamine.

Haar hond at ook veel poep.

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

" Ik ga aan de trainster vragen welke vitamines, want volgens mij was het vitamine B en nog een andere vitamine.
Haar hond at ook veel poep. "

 Er is al aangegeven dat het zelfbelonend gedrag is en meestal niet voortkomt uit iets te kort komen, maar je weet maar nooit.

 

Voor de rest, jeetje wat een aanvallende onzin wordt er gezegd. Angelique, je doet echt je best, dat kan ik gewoon uit je verhaal opmaken. Maar oke, misschien dat je moeder wat meer op verharde wegen kan lopen zodat jij het in de tussentijd kan oefenen. Misschien herhaal ik maar als je beloont voor alleen snuffelen en aandacht zoeken en het zo veel mogelijk voorkomen zou ik denken dat het gedrag zou moeten afnemen..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Er is al aangegeven dat het zelfbelonend gedrag is en meestal niet voortkomt uit iets te kort komen, maar je weet maar nooit.
 
Voor de rest, jeetje wat een aanvallende onzin wordt er gezegd. Angelique, je doet echt je best, dat kan ik gewoon uit je verhaal opmaken. Maar oke, misschien dat je moeder wat meer op verharde wegen kan lopen zodat jij het in de tussentijd kan oefenen. Misschien herhaal ik maar als je beloont voor alleen snuffelen en aandacht zoeken en het zo veel mogelijk voorkomen zou ik denken dat het gedrag zou moeten afnemen.. "

 Deze tip wilde ik net ook geven. Hier in de wijk ligt geen stront op het voetpad. Misschien een oplossing om plaatsen te nemen waar niet zomaar overal poep ligt. 

 

 

liza (Gast)

Volgens dierenarts op

www.hellamentjox.nl/level3pages.php?f=hella&pageid=16269

is het een tekort aan goede bacterien. Yoghurt en yakult zou de oplossing moeten bieden. Ik ga dat uitproberen en het stukje banaan houd ik in mijn achterhoofd.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Volgens dierenarts op
www.hellamentjox.nl/level3pages.php?f=hella&pageid=16269
is het een tekort aan goede bacterien. Yoghurt en yakult zou de oplossing moeten bieden. Ik ga dat uitproberen en het stukje banaan houd ik in mijn achterhoofd. "

 Yoghurt en karnemelk kan je gewoon geven.

Yakult zou ik niet geven,zit suiker in..en vast nog meer spul wat niet in je hond thuis hoort.

honden page profiel --

honden foto van -

Poep eten heeft niks te maken met tekorten.... Want een hond gebruikt alle bruikbare en nodige stoffen uit de voeding, dat wat niet gebruikt kan worden dat wordt uitgepoept..... Dus een andere hond heeft ook niks aan die afvalstoffen, hij zal ze ook gewoon weer lekker uitpoepen.

 

Poep eten is zelfbelonend gedrag en de meesten vinden het gewoon lekker..... Vaak zoeken honden naar Frolic-poep. Die zijn het lekkerst door alle smaak en geurstoffen die de hond weer uitpoept.....

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond poept elke dag in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^