kruisbanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Astrid Astrid

honden foto van Astrid

Hallo Allemaal,

ik lees hier veel maar post maar zelden maar nu maakt mijn onzekerheid dat ik er toch maar eens wat opgooi

Mijn hondje heeft zich een aantal weken geleden ( 17mei) verstapt. Ik zag het aan haar lopen - pootje omhoog niet neerzetten. Ze heeft geen blaf of piep laten horen. De dag erop maar naar de DA want ik vertrouwde het niet, na onderzoek zij ze dat het er op leek dat ze de kruisbanden verrekt heeft.

Op met de metacam en omeprazol naar huis - aankijken en de week erop bellen. Het leek iets beter te gaan maar toch de vrijdag erop nogmaals laten kijken - er zat wel wat ruimte in maar toch niet voldoende om te zeggen dat het gescheurd zou zijn.

Drie weken aankijken. Inmiddels zijn we twee weken verder dus ik heb nog een week maar ik zie dat ze het nog vaak omhoog houdt en als ze er op loopt lijkt ze het pootje ( achterste ) wat naar binnen te zetten.

Herkent iemand dit of ervaring en is het vreemd om bij een andere DA  een second opinion te vragen?

Ik hoor het wel.......en bedankt alvast voor het lezen

 

gr Astrid

 

 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Sorry ik heb je bericht gelezen maar kan je niet helpen misschien wel iemand hier op hp veel beterschap gewenst

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Je kan het nog een week aankijken, maar als je het zelf niet vertrouwd gewoon altijd terug gaan naar de dierenarts!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik heb er geen ervaring mee, maar een second opinion is zeker geen gek idee hoor. Dus als je je daar goed bij voelt zou ik het gewoon doen. 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Naar een orthopeed gaan, die voelt direct of de kruisband gescheurd is, zijn niet eens fotoos voor nodig, dat heet de schuiflade techniek, ook voelt de orthopeed of de kruisband flink gescheurd is, zou toch naar een orthopeed gaan.....veronderstel nou dat de kruisband toch flink gescheurd is, hoe langer je daar mee blijft lopen dan is de kans op arthrose groot, niet wachten er mee, naar een specialist er mee, zeker als de dierenarts daarover ook al wat twijfels heeft...

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Wat Willemijn zegt: een orthopeed voelt dat direct . Hoe langer je wacht, hoe groter de schade; ingescheurde kruisband is te opereren, afgescheurd kan het ook de meniscus (schrijf je dat zo?) beschadigen.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Vorig jaar mei had Boefie zijn knie gestoten, hierna liep hij mank, maar voornamelijk bij het opstaan. Omdat ik me snel zorgen maak,ben ik met hem naar de DA gegaan , haar conclusie....een verrekte knieband. Ook wij kregen pijnstillers mee. Hierna leek het beter te gaan, al was ik er nog steeds niet gerust op.
Om een lang verhaal kort te houden, na enkele weken/maanden heb ik een verwijzing gevraag voor een specialist, foto's waren inmiddels genomen, de specialist zag inderdaad een scheurtje in zijknieband, maar vond zijn knie nog te stabiel om te opereren. We werden weggestuurd met de mededeling terug te komen als het erger werd

De gedachte dat hij pas geopereerd zou worden als zijn knieband volledig afgescheurd was, daar werd ik lichtelijk onpasselijk van, en het feit dat dit specialistische ziekenhuis niet wenste mee te werken met onze verzekering, heeft ons er toe aangezet om een andere specialist te zoeken die hem wel wilde opereren voordat de band volledig was afgescheurd. In januari is onze SintBernard naar volle tevredenheid geopereerd. Inmiddels is hij weer zo goed als nieuw!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat Willemijn zegt: een orthopeed voelt dat direct . Hoe langer je wacht, hoe groter de schade; ingescheurde kruisband is te opereren, afgescheurd kan het ook de meniscus (schrijf je dat zo?) beschadigen. "

 Ja je schrijft het goed....bij bams de meniscus dubbelgeklapt, een groot gedeelte eruit......bams de kruisband was voor 80 procent afgescheurd......bams mankte niet eens....door een ander iets is er een orthopeed bij geroepen, schuiflade techniek toegepast en bingo.......tplo gedaan......hoe langer je wacht hoe meer arthrose er kan ontstaan, beter voor niets specialistme inroepen dan dure operatie kosten.

Volgende forumvraag: vetbol in rechter achterbeen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^