Hond nummer 5 op komst!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hoi allemaal,

De meesten kennen mij al wel. Juf Cin, al 21 jaar juf in Buitengewoon onderwijs, met als gevolg mooie uurrooster en veel vakantie. (niet dat ik het daarvoor doe, maar is wel leuk voor mijn viervoeters natuurlijk)

 

We hebben Blue, Duitse dog-kruising van 9 jaar, grijze snoet al wel, maar nog heeeeeel erg gezond en levendig.

Dan is er Naaltje, Spaanse galgo, nu bijna 1 jaar in onze hemel, recht uit de hel in Spanje. Ze is een hele happy, gekke, superlieve jager die absoluut geen katten duldt.

Dan hebben we nog Ellie, Jack Russelmeisje, lief, rustig, eigenlijk de luiheid zelve...

En Babe, een echt zusje van Ellie, maar wel haar tegenpool qua energie. Ze is evenwel heel erg lief, maar nogal 'dominant' van aard.

En nu...

Onze dochter en schoonzoon gaan scheiden. Ze hebben een boxer van 7 en een beagle van 3. De boxer zou meegaan met de schoonzoon, maar voor de beagle wordt maar geen oplossing gevonden.

Ik vind Pluto zo'n lief hondje. Hij is wel redelijk schrikkerig, heeeeeeel onderdanig, heel erg lief en aanhankelijk.... maar:

- verlatingsangst

- Houdini zou een betere naam zijn voor hem

- doet kasten open om eten te pikken

- bijt spullen stuk bij te lang 'alleen'

 

Ik kan het gewoon niet om hem in een asiel te laten plaatsen. We hebben al -tig mensen gecontacteerd van wie we denken dat ze hem misschien willen hebben, alleen... als je dan vertelt dat ie nogal sloperig kan zijn, ... dan haakt iedereen af.

Oplossing: Pluto komt hier wonen op 1 juli, wanneer mijn grote vakantie begint dus. Ik ga proberen om hem te leren dat 'alleen' zijn, niet eng is, dat graven niet in de bloementuin hoort, maar wel achter aan de paardenpiste, dat een poort niet dient om over te kruipen, dat kasten dienen dicht gelaten te worden door honden, ...

Ik ga jullie hulp denk ik nog heel veel nodig hebben! Ik hoop alleen dat ik het aankan. En ik hoop vooral dat Pluto het gedrag van de andere 4 gewoon overneemt en een makkelijke hond wordt.

Misschien toch nog even vermelden dat er met Pluto bijlange niet genoeg werd gewandeld (lees: bijna nooit), hij had maar een klein tuintje om te spelen en kreeg, naar mijn mening, veel te weinig aandacht van de baasjes. Dus heel misschien zal het hier wel goed gaan...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat vervelend dat je dochter en schoonzoon gaan scheiden.

Lief van je dat je de beagle opvangt. Misschien word het een uitdaging, misschien kan die bij jou zoveel energie kwijt dat het alleen zijn, slopen, gappen en ontsnappen niet meer aan de orde is.

 

Succes!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ok.jammer..of merkte je al iets eerder. Als ik je berichten nog herinner. Fijn dat Pluto bij jullie mag. Nog meer hondenplezier !

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ok.jammer..of merkte je al iets eerder. Als ik je berichten nog herinner. Fijn dat Pluto bij jullie mag. Nog meer hondenplezier !
  "

 Ja, idd, vorig jaar, toen onze dochter hoogzwanger was, hebben we ook voorgesteld om Pluto in huis te nemen om hen te ontlasten, maar ze wilden dit niet. Ik deed het toen al voor de hond ipv voor hunzelf hoor, maar ze luisterden niet helaas...

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Dat is natuurlijk niet leuk dat je dochter en schoonzoon uit elkaar gaan. Wel erg goed van jullie dat je Pluto opneemt in jullie gezin. Hij zal bij jullie zeker wel lekker zijn energie kwijt kunnen met al die ruimte die hij krijgt. Dus misschien dat sommige problemen daar mee al verdwijnen. Heel veel plezier alvast met jullie nieuwe huisgenoot. Jullie zijn toppers

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En ik hoop vooral dat Pluto het gedrag van de andere 4 gewoon overneemt en een makkelijke hond wordt.
Misschien toch nog even vermelden dat er met Pluto bijlange niet genoeg werd gewandeld (lees: bijna nooit), hij had maar een klein tuintje om te spelen en kreeg, naar mijn mening, veel te weinig aandacht van de baasjes. Dus heel misschien zal het hier wel goed gaan... "

 Ik ben er gewoon zeker van, dat het goed zal gaan! 

Dat je een hond kan bieden wat ie nodig heeft, is al een sterke basis, en dan nog het lichtend voorbeeld van z'n soortgenoten… dat komt helemaal goed!

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Niet leuk voor je dochter, nooit leuk een scheiding.

 

Wat ben jij een lieverd dat je de beagle in huis neemt. Voor je dochter denk ik ook een opluchting.

 

Met de liefde en aandacht die jij de beagle zal bieden, plus de steun van je eigen hondjes, gaat het echt helemaal goed komen.

Weet is zeker!

honden page profiel gregre

super dat hij bij jullie terecht kan.

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Fijn dat hij bij jou mag komen wonen,spijtig dat je dochter  gaat scheiden

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Fijn dat hij bij jullie welkom is! Dat gaat wel goed komen. 

Erg jammer van de scheiding. Lijkt me fijn voor je dochter dat hij op een vertrouwde plek terecht komt. 

honden page profiel ElianeEliane

In blijde verwachting! Gefeliciteerd.
Ik vind het super dat je hem in huis neemt.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Vervelend vd scheiding. Maar fijn dat je de beagle een hele mooie kans geeft. Zo vaak belanden zulke honden in het asiel. Dus geweldig. Bij mij knaagt alleen het feit dat de boxer, deze blijft bij schoonzoon. En aangezien de beagle al zo weinig uitgelaten werd, blijft dit dus zo voor de boxer? Vind dat wel sneu. 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

wat lief dat je dat doet.


De beagle die ik nu heb deed het zelfde. Erg toevallig.
Nu is ze 2 weken bij mij en ze is een heel ander hondje.
Aandacht, goed voer bewegen en een andere hond helpt bij haar heel goed. Geen gekke dingen meer.
Ze loopt los op het strand zonder weg te lopen.

Ik hoop dat het bij jou ook zo gaat
Succes

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Vervelend vd scheiding. Maar fijn dat je de beagle een hele mooie kans geeft. Zo vaak belanden zulke honden in het asiel. Dus geweldig. Bij mij knaagt alleen het feit dat de boxer, deze blijft bij schoonzoon. En aangezien de beagle al zo weinig uitgelaten werd, blijft dit dus zo voor de boxer? Vind dat wel sneu.  "

 Oeps, daar heb je een punt. Boxers zijn hele energie volle honden.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Vervelend vd scheiding. Maar fijn dat je de beagle een hele mooie kans geeft. Zo vaak belanden zulke honden in het asiel. Dus geweldig. Bij mij knaagt alleen het feit dat de boxer, deze blijft bij schoonzoon. En aangezien de beagle al zo weinig uitgelaten werd, blijft dit dus zo voor de boxer? Vind dat wel sneu.  "

 De boxer zou naar een appartement verhuizen, dus veronderstel ik dat ze nu wel vaak zal worden uitgelaten. Ze zullen niet anders kunnen, denk ik dan.

Vorig jaar kwamen beide honden hier een keer 'spelen' en rennen met de onze, en de boxer heeft daarna 2 dagen pijn gehad in haar spieren van stijfheid. Zegt genoeg, niet? Ik vind het ook wel erg voor haar hoor, maar allebei hier, zie ik echt niet zitten. Trouwens heeft de schoonzoon ook recht op zijn hond. Ben al blij dat hij ze niet allebei neemt op dat appartement. De boxer is ondertussen ook al 7 jaar, dus al wat op gemiddelde leeftijd. Pluto is nog maar 3, dus gaan we hem zeker nog een jaar of 10 mogen hebben (als het meezit).

Het wordt voor Pluto trouwens ook een grote aanpassing tijdens de nacht. Hij sliep bij hen in bed. Hier slapen ze allemaal samen in de 'hondenkamer' op de bank en de kleintjes in een bench (die twee gekkerds willen niet anders!). Ik hoop dat ik hem kan leren bij hen te slapen ipv bij ons.

 

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

heb je daar toen ook niet een topic over geopend,dat jij zon medelij met de beagle had (misschien verwar ik je met iemand anders)

 

fijn dat jullie hem een thuis geven

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" heb je daar toen ook niet een topic over geopend,dat jij zon medelij met de beagle had (misschien verwar ik je met iemand anders)
 
fijn dat jullie hem een thuis geven
  "

 Klopt helemaal! Dat was ik. En toen kon ik er helaas weinig aan veranderen. Maar nu krijgt die lieverd toch nog een mooi verder leventje! Ik begin al uit te kijken naar zijn komst. Gaat op 1 juli zijn, zodat ik alle tijd en energie heb om hem op te vangen en leren 'alleen' te zijn met de rest.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niet leuk voor je de scheiding, maar wat ben jij een lieverd dat je de hond opvangt......en niet naar een asiel laat gaan.......je vijfde hond, die kan er dus ook nog wel bij, hoop dat jouw kinderen die nu in scheiding liggen misschien weer de hond bij een van hun weer op nemen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nou eindelijk dan toch Pluto naar jullie, ik ben eerlijk gezegd gewoon blij voor hem, hij had daar geen fijn leven.

 

Het zou heel goed kunnen dat al die "problemen" weleens heel snel opgelost zouden kunnen zijn na een periode van wennen natuurlijk.

 

Probeer niet te gehaast over te komen in je enthousiasme om van hem de "perfekte" hond te maken, maar dat zal wel goed komen.

honden page profiel ..

honden foto van .

Super dat je die hond wil nemen! 

 

Onze hond.. Puk.. Is een labrador/beagle kruising met bijna 100% beagle karakter. Ze woont nu ruim 1,5 jaar bij ons. Voordat ze bij ons kwam heeft ze 2,5 jaar lang bij een gezin gewoond(vanaf pup af aan) waar ze ook veel te weinig werd uitgelaten, weinig aandacht kreeg, samen met nog een hond werd opgesloten in een kleine(middelmaat) bench, heel laat (soms niet) te eten kreeg, lege drinkbak, slechte verzorging (vlooien, oormijt, wormen.. Kale plekken door stress en onhygienische omgeving) en zo kan ik nog wel even doorgaan...

 

Deze hele situatie uitte zich in sloop gedrag, niet luisteren (nu is dit al geen sterk punt bij een beagle...), niet alleen thuis kunnen zijn etc. 

 

Ze is bij ons komen wonen... Eerste maand heeft ze snachts in haar bench opgesloten gezeten omdat we bang waren voor het slopen. Maar al snel na een maand hebben we haar snachts losgelaten. Ze heeft in die ruim 1 jaar vrijwel niks gesloopt behalve 2 jaar op rij de kerstkaarten van haar vorige baasjes(die gewoon tussen alle andere kaarten stond maar deze pikte ze er beide keren uit) en haar eigen mandje tijdens de schijnzwangerschap. 

 

Alleen thuis zijn gaat echt super! Bij haar vorige baasje zette ze de boel op stelten en bij ons kan ze makkelijk 4 uur alleen zijn zonder problemen. 

 

Het luisteren gaat al een stuk beter.. Al blijft het natuurlijk een hele eigenwijze beagle, maar daar ben ik gek op! 

 

Ze is echt niet meer dat hondje van 1,5 jaar geleden.. Ze is zooooo veel veranderd. Alleen maar in positieve zin! 

 

We hebben niks bijzonders gedaan, behalve gewoon een liefdevolle baas voor haar zijn. 2 keer per dag uitlaatrondje, 2 keer per dag naar het park, samen steppen, op tijd eten geven, áltijd water in de waterbak, samen stoeien en knuffelen, schone kleedjes, kussens en mandjes etc. 

 

Ik heb er zeker vertrouwen in dat dit goed gaat komen met deze beagle! Lijkt me heel mooi als je ook deze veranderingen bij deze beagle mag meemaken. Ik blijf het bij Puk echt heel bijzonder vinden. Zelfs nu zie je haar soms nog veranderen. Laatste tijd word ze wat waakser, alsof ze nu een gezin heeft om voor te waken... 

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

" Fijn dat hij bij jou mag komen wonen,spijtig dat je dochter  gaat scheiden "

 

mee eens hoor

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

"  mee eens hoor "

 



Sluit ik me bij aan.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Op zaterdag is Pluto al een namiddagje en avondje komen 'spelen' en 'bankhangen'. Dit viel reuze mee. Hij kon het heel goed vinden met Nala, die hij nog nooit had gezien. Gelukkig zijn galgo's nogal allemansvrienden (ook bij de hondenpopulatie). Ze hebben na een uurtje toch al enkele spurtjes getrokken samen ...

 

Toen ze dan heel even in de keuken 'alleen' bleven (ik MOEST echt wel naar de wc!) ging het super. Alleen, toen ik weer de keuken binnenkwam, stond mister Houdini in het midden op de keukentafel recht!

 

's Avonds lagen we met zijn allen op de bank, 5 honden, ikzelf en mijn man. Ik ging uit de snoepkast een snoepje voor mezelf pakken, alle honden bleven ogenschijnlijk doodmoe liggen slapen op de bank. Ik ging terug zitten... Na zeker 5 minuten ging Pluto ineens heel stilletjes van de bank, en rarara, hij ging aan de kast (de juiste kast!) staan morrelen!

Ik denk dat we de handen vol gaan hebben met die kapoen!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Heel grappig.

Ach het houd een beetje leven in de brouwerij

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Hihi ja, je zal je handen vol hebben.

 

Maar toch al een goed begin. En hij is slim, na 1 keer weet hij de snoepkast al staan. Snelle leerling.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Hihi ja, je zal je handen vol hebben.
 
Maar toch al een goed begin. En hij is slim, na 1 keer weet hij de snoepkast al staan. Snelle leerling. "

 Daar vreesde ik beetje voor! 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat een slimmerd. :-)
Fijn dat de eerste kennismaking zo goed verlopen is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hartstikke goed,

 

het lijkt me een heel leuke hond haha

honden page profiel ElianeEliane

Ok dat wordt nadenken en herschikken van kasten indien nodig :-)

Ik heb er eentje geweten die de stoel van bij de tafel ging weg halen om zo de keukenkast op te kunnen O-)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Dikke pech!!! Heb mijn voet omgeslagen en zal 6 maanden duren voor volledig herstel!!! Dus wandelen wordt nu balletje gooien op de weide. Pfff... Gelukkig hebben we een mega-tuin met paardenpiste en weide!

En ik die als plan had opgevat vanaf het eerste uur dat Pluto hier kwam, een fikse wandeling met alle 5 tesamen te doen! Dat wordt niks.

Ik mag wel kleine stukjes wandelen, en binnen enkele weken weer ietsje meer...

Dat die voet maar snel doet wat ik wil! Grrr...

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: afmeting nachthok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^