En weg was ze..!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EviEvi

ik was met Bo aan het wandelen en zoals eigenlijk altijd op een rustige baan liep ze los. Ze loopt dan op 3-4m van mij en komt als ik roep of gaat zitten als ik het vraag. We zagen paarden op de renbaan wat verder en ik wou ze net roepen om aan te lijnen, maar nog voor ik kon roepen liep ze naar de paarden op de renbaan! Ik heb hard geroepen en mijn stem wat zwaarder gemaakt en ze keerde zich net op tijd om en kwam terug. Ik was kwaad en vooral geschrokken! Ze had dit nooit maar nog nooit gedaan! Ik heb de verkeerde reactie gehad toen ze bij mij was.. Ik heb ze in een onderdanige houding laten liggen op haar zij met mijn hand licht tegen haar hals geduwd. Totaal verkeerd! Maar ik was zo geschrokken en ik kon niet meer blij reageren zoals ik anders doe omdat ze dan wel is gekomen. 

Ik heb ze nadien aangelijnd en zijn zo tot huis gestapt. 

 

Pff er is toch heel wat vertrouwen weg..

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Tja ik heb ook wel eens een verkeerde reactie gehad, niet haar op de zij gelegd maar gegild toen ze met haar kop uit het gras kwam terwijl ze een baby konijn in haar bek had. Shit happens. Dat vertrouwen komt echt wel weer terug.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Rustig aan, we doen allemaal wel eens iets verkeerds, je ziet het in, super hoor, ga even terug met een lange lijn, als ze terug komt onbevangen dan is er niets aan de hand, blijf het oefenen, en probeer zelf toch wat relax te zijn......

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Iedereen maakt fouten, zolang de basis maar goed is, komt de rest vanzelf ook wel weer.

Even goed uitademen en verder gaan

 

Maar schrikken zeg, ik had ook een hartverzakking gekregen als het gebeurd was.

 

Ik had zelf een keer toen ik op de chow chow van mijn vriends ouders moest passen, ik kende hen nog maar net, en liet de hond gezellig los, die me goed in de gaten hield en niet ver weg liep. Totdat hij ineens op een kudde schapen afschoot, en ik hem wel toe moest brullen, gelukkig kwam hij, maar door de schrik kon ik ook niet echt vrolijk gaan doen en heb hem mopperend aangelijnd. Maar is allemaal goed gekomen met ons

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Vertrouwen weg bij jou? 

Ze kwam tocht terug, zelf vanuit een positie dat ze al er op af ging.

Ik vind dat heel knap!

 

Ik denk dat ze je reactie erna wel vergeeft, allang vergeten is.

Als je een goede band hebt en positief opvoed, mag je wel eens een foutje maken. Krijgen ze niets van.

honden page profiel EviEvi

Ik werk altijd al heel de tijd door met beloningen als ze iets goed doet. Zelfs kleine dingen beloon ik, maar dan met mijn stem. Ik ga straks eens proberen buiten of ze terug komt. Normaal wel. Het was gewoon haar jachtinstinct, voor haar dus niets mis mee. 

honden page profiel EviEvi

Bo deed nadien wel even vrolijk als altijd :) ze kon me weer doen lachen nadien. Dus voor haar was er niet veel gebeurd. Gelukkig. Ik zou er het hart van in zijn moest ze door mijn domme fout een of andere angst hebben gekregen. 

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Zoals al eerder gezegd.....ik denk dat we allemaal wel eens fouten hebben gemaakt waarvan we achteraf zeggen ......  dat had ik niet moeten doen.

 

En hoe nu verder......gewoon zoals je altijd hebt gedaan !!!!!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bo deed nadien wel even vrolijk als altijd :-) ze kon me weer doen lachen nadien. Dus voor haar was er niet veel gebeurd. Gelukkig. Ik zou er het hart van in zijn moest ze door mijn domme fout een of andere angst hebben gekregen.  "

 Dat zei ik toch.

Als je een goede band hebt, vergeven ze je echt een foutje.

 

Zoals ik al zei, ik vind het exht knap, dat ze alsnog terug kwam!

 

Heb vertrouwen in je zelf en haar

Volgende forumvraag: Iemand tips, apporteren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^