jaarlijkse inenting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Luna (Gast)

Hallo, wij hebben een Maltezer van 2 jaar...ze heeft alle inentingen gehad..en nu in mei is ze toe aan haar jaarlijkse inenting. Nu lees ik een artikel op internet dat het eigenlijk helemaal niet goed is om elk jaar een hond(je) in te enten..dat dit DA spekken is...dat 1 keer in 3 jaar voldoende is. Ik wil het beste voor mijn lieve hond..graag jullie advies. Bedankt vast.

Joop (Gast)

1 x per 3 jaar de cocktailenting is voldoende, maar ieder jaar leptospirose blijft noodzakelijk (en kennelhoest als je hond naar het pension, of de hondenschool gaat)

 

Voor het buitenland is rabies verplicht (en noodzakelijk!)

Luna (Gast)

Oke....dus dat artikel klopt wel. Maar leptospirose zegt mij niets..zal mij even inlezen..dat is ook een inenting? Ze gaat niet naar kennel of hondenschool...heb ik wel laten geven in eerste jaar..toen wel hondenschool. Bedankt voor antwoord Joop.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

In mei de herhaling...laat je hond titeren, dat is ......ze nemen wat bloed af en kijken of je hond antistoffen heeft voor ...parvo leverziekte en hondenziekte, genoeg antistoffen ? Dan is enten niet nodig.....ziekte van weil is een keuze .....rabies is alleen nodig en verplicht als je naar het buitenland gaat.....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

De jaarlijkse enting is allang geen cocktail meer.

 

Ziekte van weil wordt elk jaar gegeven, de rest slechts 1x per 3 jaar.

 

Volgende forumvraag: epilepsie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^