Verfwater gedronken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Het is weer zover ;-) luna heeft verfwater gedronken, tenminste wat binnengekregen. Ik had een afwasbak staan met daarin de kwasten/roller in water. De kwasten/roller waren al afgespoeld, dus het is water met daarin echt nog wel verf maar vooral veel water. Nou kwam mevrouw opeens met de roller aangelopen O-) er is redelijk wat water uit de bak verdwenen, al vraag ik mij af of ze echt heeft gedronken, is niet iets voor haar. Misschien is het water in de roller gaan zitten en zo uit de bak gelekt zeg maar. Het was nogal smerig ook;-) nou ven ik vannacht een paar keer wakker geweest ondat ik mij toch zorgen maakte, en had ze vooral wat last van haar keel/neus. Leek steeds door haar neus uit te blazen. Net wat water en brokjes gegeven om te kijken of dat scheelde en nu slaapt ze rustig. Moet ik mij zorgen maken? Ga zo ook even de da contacten gewoon voor de zekerheid. Verf is natuurlijk giftig maar in welke hoeveelheid en ook zo sterk verdunt? En ik heb haar bewust niet laten braken ivm branden vd slokdarm. Is er iets wat ik nu nog kan doen?:(

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Waarom heb je gisteren avond toen het gebeurt was de dierenarts niet gebeld? Bellen en advies vragen is namelijk gratis, langskomen kost geld. De dierenarts kan dan wel inschatten of langskomen noodzakelijk is.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Eigenlijk omdat het al laat was, en ik geen spoed zag. Ze kwam met die roller aan, moest er zelfs om lachen, gekke hond. Toen ik aan et opruimen was zag ik dat er toch wat water weg was en zat het mij niet lekker. Mijn vriend zei al van kijk ze slaapt gewoon niks aan de hand, anders zou ze wel braken ect. Dus vandaar naar bed gegaan, toen begon de onrust bij mij te groeien, en om nou om 2 uur snachts de da te bellen vond ik wel overdreven. Vandaar... Als het overdag was gebeurd had ik direct gebeld hoor, zelfs gewoon langsgegaan denk ik! Gaat dan absoluut niet om het geld...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heel vervelend, maar de verfroller lag in water, veel verf onverdund heeft ze niet binnen gekregen.......ja het zijn bengels , soms denken we niet aan de gevolgen, als de dierenarts open is vanochtend, leg uit wat er is gebeurd.....hoop dat het geen kwalijker gevolgen heeft.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Heel vervelend, maar de verfroller lag in water, veel verf onverdund heeft ze niet binnen gekregen.......ja het zijn bengels , soms denken we niet aan de gevolgen, als de dierenarts open is vanochtend, leg uit wat er is gebeurd.....hoop dat het geen kwalijker gevolgen heeft. "

 Hoop het ook...
Denk ook niet dat ze het gedronken heeft. Denk dat het water in de rol zat en zo op de grond is beland want luna is wel wijs genoeg... Die andere twee jongere honden zou ik er wel voor aanzien, maar luna zou wel proeven dat het niet om te drinken is denk ik..

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Als het wateroplosbaren verf is dan goed laten drinken. 

Bij verf op terpentine basis is het lastiger, dan niet laten braken (goed gedaan) en paraffine geven. Nu hebben de meeste dat niet zomaar in huis, maar een alternatief is dan koffiemelk. En dan toch snel naar de DA.

Maar nu de volgende dag zou ik even bellen met de DA en het voorleggen.

 

Er zijn van die gifwijzers, volgens mij paar euro bij de apotheek en ook op internet te vinden. Meestal mbt kleine kinderen maar zullen bij huisdieren ook goed werken.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik werk in de jeugdzorg, dus een gifwijzer had ik in mijn oude schoolboeken al opgezocht, inderdaad niet laten braken. Toen ze vanmorgen zo veel slikte en last leek t hebben heb ik wat brokken met veel water erover gegeven, hierna is het minder geworden. Ga zo bellen...

Volgende forumvraag: Entingen/titeren pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^