Socialisatie pup...contact met andere mensen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Hallo 

Ik lees alles op dit forum over de opvoeding van een pup aangezien wij hopelijk over een paar maanden een pup krijgen.

Nu ben ik het meest in verwarring over het volgende:

Bij de socialisatie is het belangrijk om de pup weliswaar gedoseerd kennis te laten maken met zoveel mogelijk situaties en mensen.

Maar ik lees hier regelmatig dat het beter is om hem niet te laten aaien. Ik zal elke dag met mijn pup mn kind naar school brengen en halen dus op het schoolplein veel enthousiaste kinderen die een pup heel aantrekkelijk gaan vinden. Ook vind ik het leuk om gewoon met de pup ergens op een druk punt op een bankje te gaan zitten zodat hij de indrukken op een rustige manier kan verwerken. Moet ik dan maar een bordje op hangen met niet aaien ofzo ? Lijkt me onoverkomelijk dat mensen aangetrokken worden door een pup en graag even willen aaien. Hoe moet ik hier nou mee om gaan? Mag even aaien nu wel of niet?

 

 

En tweede vraag ...contact met andere honden niet toestaan als de pup aan de riem is alleen met loslopen,klopt dat?

Hier een heel kind en hond rijke buurt ik zal hier niet kunnen wandelen zonder in elke straat wel een hond of kind tegen te komen. Ook het park hier om de hoek met aangrenzende kinderboerderij komen we zeker van alles en nog wat tegen onderweg. 

 

Oja nog laatste vraagje voor nu...ik.lees ook vaak dat er een vetbed voor de hond is....wat heeft het voor meerwaarde met een bv fleecedeken of hondenkussen?

 

Alvast bedankt voor de reacties! 

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Oh bij de tweede had ik mijn eigenlijke vraag vergeten te stellen...Waarom mag een hond die aan de riem is geen contact met andere honden maken?

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Hmm tja.. alles mag het is jouw hondje! Maar ik heb de 'fout' gemaakt door Pumba door iedereen te laten aaien op straat want ja dat is goed voor socialisatie. En dat was ook zo, hij is nu een enorme mensenvriend. Werkelijk gek op álle mensen. Nu is dus de fout dat hij nu hij 6 maanden is en aardig sterk begint te worden naar alle mensen toe wil om geaaid te worden. Nu moet het dus weer afgeleerd worden.. Want niet iedereen wil hem meer aaien omdat hij niet meer zo schattig is (volgens sommigen dan)

 

Wat je kunt doen, als iemand hem wil aaien dat hij eerst moet zitten en wachten tot de mensen naar hem toe komen misschien? Zo trekt hij niet naar de mensen toe, maar leert eerst wachten rustig zitten, dan krijg ik aandacht! 

 

Wat je echt NIET moet doen is andere mensen hem snoepjes laten geven. Een vrouw hier in de buurt gaf/geeft Pumba altijd snoepjes. Ook toen ik vroeg of ze dat niet wilde doen, als ik me ff omdraaide stopte ze er een snoepje in. Want ze vond mij maar een stomme baas en de puppy zielig dat hij geen snoepje mocht.  Elke keer als we haar tegenkomen word ik bijna naar haar toe gesleurd, en dat is echt GEEN aanrader. Ik ontloop haar ook altijd, vind het ook maar een stom mens haha. 

 

En als je honden aan de riem laat snuffelen wil hij straks ook naar alle honden toe aan de riem. Mag Pumba ook niet van mij, eerst zitten en dan beslis ik of we er naartoe gaan of niet. Dat geldt ook voor als hij los is. Als hij los is en er komt een hond aan moet hij eerst naar mij komen en dan beslis ik. En als we doorlopen, lopen we door. 

 

Over het vetbed weet ik niet. 

 

Wil wel even zeggen dat ik vind dat je veel topics opent voor je nieuwe pup en veel wil leren. Vind ik super, je hart zit op de goede plek en je wilt het beste voor je pup! Daar ligt de basis, gaat zeker goedkomen!  En als hij er straks is, is het even 'eng' en dan krijg je allemaal vragen en denk je doe ik het wel goed, zit je af en toe met je handen in het haar maar we helpen je graag hier. Weet zeker dat het goed komt met zo'n baasje. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Zelf liet ik mensen hier, gedoseerd, mijn pup destijds wel aaien. Ik vertelde wel aan kinderen hoe ze moesten aaien. Dus eerst laten snuffelen, en dan niet boven op zn koppie aaien, maar over zn borstje bijv.

 

Ik ging ook met hem over de markt, eerst op de arm. En dan liet ik aaien niet toe. Op de markte wilde ik hem meteen leren dat hij niet bij iedereen aandacht kan vragen :-) 

 

 

Wat betreft honden liet ik het hier inderdaad aan de riem niet toe, en nog steeds niet. Aan de riem hebben honden niet de gelegenheid om te kiezen of ze wel of niet in contact willen met een andere hond. Ze kunnen op dat moment niet echt een kant op. Persoonlijk zie ik liever dat mijn hond op zijn eigen manier en eigen initiatief honden ontmoet. Als hij dit niet wil zal hij ze niet opzoeken en zodra hij los is kan hij dat ook aangeven door genoeg ruimte te creëren. 

 

Als pup doseerde ik het contact met andere honden sowieso. Ik wilde niet dat hij maar naar jan en alleman toe zou gaan omdat ik hem in de puppentijd overal op af liet gaan.... Op de puppycursus en op het speelveld mocht hij dus met andere honden /pups spelen. Daarbuiten leerde ik hem meteen om honden te negeren als ik passeerde. Scheelt een hoop vind ik, we kunnen nu in alle rust honden passeren zonder dat hij perse wil snuffelen of spelen etc.

 

Dat is mijn grootste reden geweest om het contact met in ieder geval aangelijnde honden zoveel mogelijk te beperken.

 

 

Edit: Wat betreft het vetbed. De keuze heb ik hiervoor gemaakt ivm het antislip en de stof is dikker dan fleece. Hoewel mijn hond geeen sloper is/was, vond ik dit veiliger dan een gevuldkussen (waar ze de vulling graag uit halen). 

 

Ik gebruik de vetbedden nog steeds!  :-) In de auto, in huis, in de tuin, vind ze ideaal.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Je socialiseert je pup aan de noden van je dagelijks leven

In wezen heeft een pup geen direct contact nodig om goed te socialiseren Monkey see, monkey do.

En aan de riem tja ik heb geen nood dat andere bij mijn hond in de buurt komen als ik op straat wandel want het is mijn hond niet die van een voorbijganger.

Als die niet mag geaait worden als die aan de riem hangt is dan ook een persoonlijke keuze.
Is trouwens ook een fase die al bij de fokker hoort doorgenomen te zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Socialisatie betekent: vertrouwd maken met alles in de nieuwe leefomgeving van de hond, zodat ie zich daar comfortabel en op z'n gemak bij voelt.

We hebben allemaal een andere manier van leven, wonen in verschillende omgevingen, vullen ons leven anders in… het gaat dus vooral over hoe het jouwe eruit ziet en hoe je je pup daarin begeleidt. 

Er zijn algemene tips, maar geen algemene 'dit moet zo, dit mag niet'.

 

Dat mensen soms aanraden om niet iedereen je hond te laten aaien, is omdat dit een omgekeerd effect kan hebben dan datgene wat je beoogt. Namelijk: je krijgt een drammerige hond die naar iedereen die hij later tegenkomt wil toelopen. Dat is erg vervelend, want mensen zijn dan vaak niet zo opgezet met een hond die net in de regen heeft gelopen en hen dan vrolijk komt begroeten.

Bij kinderen kan het net zo gaan: een pup vinden ze schattttttttig, maar een volwassen hond die enthousiast zijn knuffel komt halen, hebben ze schrik van.

 

Dus hou altijd rekening met hoe je het LATER wil zien, als je hond volwassen is.

 

Net zo met andere honden: gedoseerd spelen met bekende honden is goed, daar leren ze veel van en het is leuk. Maar een hond die met àlle honden die ie tegenkomt wil gaan spelen, kan zeer vervelend zijn. Voor jou, maar ook voor de anderen.

Aan de lijn gedragen honden zich anders dan als ze los lopen, de kans dat ze uitvallen is groter. Vandaar is het raadzaam voorzichtig te zijn met begroetingen aan de lijn.

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

ik volg even. kan deze tips ook gebruiken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb er niets aan toe te voegen, mijn grote pup is aan het leren nu alles te negeren, zowel mens en dier, zeker aan de lijn, moet volgen.......zitten bij de stoeprand en alert op mij zijn en niet op anderen, pup van 7,5 week toen ze hier binnen kwam heb ik ook al gereserveerd kennis laten maken met hond kind en mens.....nu is het zo, ze negeert mensen loopt gewoon door en kijkt naar kinderen maar gaat er niet naar toe, is alert op alles maar ik ben toch even nr 1 nu.....en iedere hond is anders, kijk naar het karakter van je hond, heb je wen hele vrije hond dan is dat niet zo nodig om uitgebreid te socialiseren met mens en kind en dier, en pup die erg terughoudend is kan daar zeker baat bij hebben.....kijk wel naar de toekomst, ik ga een zware hond krijgen ....en als ze volwassen zijn en op schoot willen is dat niet leuk meer.

honden page profiel DominiqueDominique

honden foto van Dominique

Ik weet niet of ik het hier mag vragen maar is een puppycursus perse nodig voor socialisatie? Ik hoor er zoveel verschillende meningen over..

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

" Hmm tja.. alles mag het is jouw hondje! Maar ik heb de 'fout' gemaakt door Pumba door iedereen te laten aaien op straat want ja dat is goed voor socialisatie. En dat was ook zo, hij is nu een enorme mensenvriend. Werkelijk gek op álle mensen. Nu is dus de fout dat hij nu hij 6 maanden is en aardig sterk begint te worden naar alle mensen toe wil om geaaid te worden. Nu moet het dus weer afgeleerd worden.. Want niet iedereen wil hem meer aaien omdat hij niet meer zo schattig is (volgens sommigen dan)
 
Wat je kunt doen, als iemand hem wil aaien dat hij eerst moet zitten en wachten tot de mensen naar hem toe komen misschien? Zo trekt hij niet naar de mensen toe, maar leert eerst wachten rustig zitten, dan krijg ik aandacht! 
 
Wat je echt NIET moet doen is andere mensen hem snoepjes laten geven. Een vrouw hier in de buurt gaf/geeft Pumba altijd snoepjes. Ook toen ik vroeg of ze dat niet wilde doen, als ik me ff omdraaide stopte ze er een snoepje in. Want ze vond mij maar een stomme baas en de puppy zielig dat hij geen snoepje mocht.  Elke keer als we haar tegenkomen word ik bijna naar haar toe gesleurd, en dat is echt GEEN aanrader. Ik ontloop haar ook altijd, vind het ook maar een stom mens haha. 
 
En als je honden aan de riem laat snuffelen wil hij straks ook naar alle honden toe aan de riem. Mag Pumba ook niet van mij, eerst zitten en dan beslis ik of we er naartoe gaan of niet. Dat geldt ook voor als hij los is. Als hij los is en er komt een hond aan moet hij eerst naar mij komen en dan beslis ik. En als we doorlopen, lopen we door. 
 
Over het vetbed weet ik niet. 
 
Wil wel even zeggen dat ik vind dat je veel topics opent voor je nieuwe pup en veel wil leren. Vind ik super, je hart zit op de goede plek en je wilt het beste voor je pup! Daar ligt de basis, gaat zeker goedkomen!  En als hij er straks is, is het even 'eng' en dan krijg je allemaal vragen en denk je doe ik het wel goed, zit je af en toe met je handen in het haar maar we helpen je graag hier. Weet zeker dat het goed komt met zo'n baasje.  "

 Heel erg bedankt voor het compliment. Het is op het moment zo erg met me gesteld dat ik ALLE opics lees over de opvoeding van pups. Ik kopieer alle tips die mij aanspreken en mail me naar mezelf. Als ik alles gelezen heb ga ik de tips bundelen in een Schrift zodat ook de rest van mn huishouden weet wat ze moeten doen 

Over het wel.of geen contact met andere honden als ze aan de riem zijn daar ben ik.nu uit...niet doen dus. Voornamelijk omdat ik eigenlijk wil dat mn hondje op mij let en niet op andere.

 

Met wel of niet aaien heb ik.nog steeds moeite ik weet niet wat het beste is en hoe ik er vooral op het schoolplein mee om moet gaan

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Ik weet niet of ik het hier mag vragen maar is een puppycursus perse nodig voor socialisatie? Ik hoor er zoveel verschillende meningen over.. "

 

Zie net daar vaak veel verkeerde dingen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

is een puppycursus perse nodig voor socialisatie? 

 Neen, dat is niet perse nodig, je kan je pup net zo goed opvoeden zonder cursussen. 

Een puppycursus kan handig zijn, kan handvaten aanreiken, kan inzicht geven in situaties, sommige pups vinden het leuk, voor anderen is het alleen maar onnodige stress.

Dus ook hier geldt weer: niets moet. Uiteindelijk vullen je hondje en jij zelf jullie samenleven in...

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Willemijn,  we willen graag een York dus op schoot zitten mag 

 

Dominique, ik ga zeker op puppycursus ten eerste omdat ik het gewoon heel erg leuk vind om met de pup bezig te zijn en om een beginnende band op te bouwen. En ten tweede omdat ik net besloten heb  om buiten aan de lijn geen contact toe te staan, dan is puppycursus belangrijk om toch goed te socialiseren met andere honden ( denk ik)

 

Hoop nog tips voor schoolplein te krijgen en bv winkelcentrum...veel mensen / kinderen die interesse hebben in de pup ..

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik weet zeker dat als ik Ronin door iedereen zou laten aaien dat ik dan een pup krijg die een hekel krijgt aan vreemden. Hij haat het, zo'n hand op z'n kop en dat hij dan niet weg kan. Ik sta het dus niet toe, hij moet straks veel mee in het openbaar vervoer en ik wil dat hij weet dat hij daar veilig is en niet wordt lastig gevallen. Wat ik wél doe is veel vrienden/ kennissen en familie op visite laten komen, ik vraag ze om hem te negeren totdat hij zelf contact zoekt en dan mogen ze aaien, dan kan hij namelijk zelf weg als hij er geen zin meer in heeft en dan vindt hij het prima.

 

Aiko is het tegenovergestelde, die vindt veel mensen leuk. En daarmee heb ik dus de fout gemaakt haar door veel mensen te laten aaien zodra ze even de weg vroegen of weet ik wat, dus nu kan iemand niet meer normaal de weg vragen of gedag zeggen zonder dat Aiko denkt dat zij aandacht krijgt. 

 

Ik denk dat je vooral erg naar je hondje moet kijken. Is hij schuw en vindt hij graaiende handen eng, dan zou ik hem wel veel in contact laten komen met mensen maar zonder dat ze naar hem graaien en op een plek waar hij zelf weg kan komen als hij dat wil. Zodat hij leert dat aaien niet per se hoeft als hij vreemden ziet, maar dat het ook niet het einde van de wereld is. En als hij dus gek is op mensen eerst netjes laten zitten etc, maar dat is wel heel moeilijk met vreemde mensen want die trekken zich vaak niks van je uitleg aan..

 

Hier ook geen gesnuffel aan de lijn, om 2 redenen. Ten eerste kan een hond aan de lijn niet zijn volledige lichaamstaal laten zien, hij kan niet echt een boogje lopen, hij kan niet rennen, hij kan niet ontwijken, het is vaak een gehannes met 2 lijnen en er komt spanning op je lijn te staan waardoor je hond ook meer gespannen is. Veel ongemakkelijker voor honden dus dan een losse ontmoeting, waarbij ze volledig vrij zijn in hun doen en laten. Ten tweede kan een hond geen onderscheidt maken in wanneer hij wel mag en wanneer niet. Hij zal dus altijd de verwachting hebben dat als je een andere hond tegen komt aan de lijn dat hij er dan naar toe mag. Maar je gaat baasjes tegen komen die dat niet willen, honden die ziek zijn of honden die niet zo van soortgenootjes houden of loopse teven. Jouw hond gaat evengoed daarheen willen en trekken om er te komen. Met een klein hondje hou je dat natuurlijk wel, maar met een grote hond is dat niet fijn. Plus dat ik het wel erg fijn vind dat als ik ergens heen ga, een restaurant bijvoorbeeld, waar nog meer honden zijn dat er dan geen verwachting is dat ze daarheen mogen. Zit heel rustig!

 

Maar met socialisatie is er eigenlijk geen vast programma, je moet kiezen waar jij je lekker bij voelt! Zeg jij het is een klein hondje en het maakt mij niet uit als hij probeert mij overal heen te trekken want ik hou hem toch wel? Geen probleem, dan moet je dat lekker toestaan :) Hetzelfde als met andere dingen, je kunt je hondje meenemen in het ov maar als je nu al weet dat je dat later niet gaat doen heeft het geen zin. Je kunt hem socialiseren met kamelen, maar als je die nooit tegen gaat komen dan heeft het geen zin. Je hondje doet al genoeg indrukken op met de dingen die hij later wél gaat gebruiken met met het wennen aan de nieuwe regels en omgeving en prikkels, dus niet álles hoeft want je wil geen onrustig hondje later omdat je pup constant overprikkeld is geweest.

 

Een vetbed, wat er handig aan is is dat het een anti slip laag heeft en het dus niet weg glijdt als je hond er overheen loopt of opkrult in de bench. Máár met dit warme weer is het misschien juist wel fijn als het wel opgekrult kan worden zodat als je hondje het warm heeft dat hij op de koude vloer kan liggen (als je een bench hebt). Maar misschien vindt je hondje een mandje of iets juist fijner, gewoon naar je pupje kijken en naar wat jij fijn vindt. 

 

Een puppycursus is denk ik voor de socialisatie niet essentieel, behalve dat het heel handig is dat je hondje aandacht voor jou leert hebben terwijl er nog meer hondjes omheen staan. Maar wel érg leuk en kwaad kan het nooit :)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Oh en als je ervoor kiest je pup niet te laten aaien door iedereen ga je wel streng moeten zijn, hier regelmatig dat ik even moet afdraaien of mensen hun handen even weg moet duwen omdat ze het "niet doen" niet horen of het kan ze niks schelen omdat zij vinden dat het goed is voor je pup en dat het dus mag. Daar ga je wel streng in moeten zijn. Ik roep zelf altijd als ik iemand aan zie komen die aanstalte maakt zijn hand uit te steken "niet aaien!!" en als mensen dan vragen waarom of als het een kindje is leg ik het even kort uit. Óf je kunt daarna uitleggen hoe je wél wil dat je hondje geaaid wordt, dus even wachten tot hij netjes vier pootje op de grond heeft, niet bovenop het kopje etc. Wat jij prettig vindt! Maar hou er dus rekening mee dat er altijd mensen zijn die denken dat ze het beter weten of dat zij een uitzondering zijn, dus je zult wel stevig in je schoenen moeten komen staan.

honden page profiel DominiqueDominique 2 doggies

honden foto van Dominique

Okey bedankt voor de reacties. Ik ga er nog even over nadenken..

Fem heel veel plezier met de voorpret en de aanstaande pup!

Ik weet dat wij bij onze eerste pup altijd tegen kinderen zeiden hij mag niet geaaid worden, en als kinderen erop afstormen vind ik best dat je daar wat van mag zeggen. Als je er bij uitlegt dat het voor de pup heel spannend is dat iedereen hem altijd wil aaien, en op het schoolplein misschien het uitleggen aan moeders?

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

" Oh en als je ervoor kiest je pup niet te laten aaien door iedereen ga je wel streng moeten zijn, hier regelmatig dat ik even moet afdraaien of mensen hun handen even weg moet duwen omdat ze het "niet doen" niet horen of het kan ze niks schelen omdat zij vinden dat het goed is voor je pup en dat het dus mag. Daar ga je wel streng in moeten zijn. Ik roep zelf altijd als ik iemand aan zie komen die aanstalte maakt zijn hand uit te steken "niet aaien!!" en als mensen dan vragen waarom of als het een kindje is leg ik het even kort uit. Óf je kunt daarna uitleggen hoe je wél wil dat je hondje geaaid wordt, dus even wachten tot hij netjes vier pootje op de grond heeft, niet bovenop het kopje etc. Wat jij prettig vindt! Maar hou er dus rekening mee dat er altijd mensen zijn die denken dat ze het beter weten of dat zij een uitzondering zijn, dus je zult wel stevig in je schoenen moeten komen staan. "

 Pfff vind dit echt het moeilijkste...ik moet even goed gaan bedenken wat ik nou precies wil.

Ik wil in ieder geval niet dat iedereen maar zonder te vragen naar mn pup graait. Maar net wat jullie zeggen er zitten altijd wel mensen bij die dat niet respecteren. Ik dacht misschien op het schoolplein het zo doen dat ik de pup op schoot neem en dan de kindjes die graag willen ze om de beurt even laten aaien ( mits de pup dit nog goed en leuk vind!) 

Zou dit goed zijn of kan ik m beter op de grond laten?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 2 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het is natuurlijk altijd jouw keuze wat je hond buiten wel en niet mag, maar ik weet wel dat het heel handig zou zijn geweest als we niet iedereen zomaar op onze Beer af zouden hebben laten stappen. Met een pup kun je erop wachten dat iedereen (gevraagd of ongevraagd!!) zomaar komt aaien.. Beer wil dus nu niet meer meelopen als hij andere mensen ziet, tot ze hem geaaid hebben..

Lin (Gast)

Hier op het forum ook wel eens een link tegengekomen naar you tube met een filmpje van een aaiende hond. Bij de ene was duidelijk te zien dat de hond het niet fijn vind. Bij het andere filmpje vond de hond het wel fijn.

 

Let vooral goed op de lichaamstaal van je hond. Hij kan het tenslotte niet tegen je zeggen dat hij liever niet geaaid word door vreemde kinderen. Hoewel er ook genoeg honden zijn die het niet erg vinden. Belangrijkste is dat het voor de hond fijn is en blijft om de kinderen naar school te brengen.

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika 2 doggies

honden foto van Danny en laika

Ik heb met laika de fout gemaakt door haar veel met mensen en honden te laten kennis maken toen ze pup was. Ze is nu super sociaal maar wilt nu dus naar iedere hond en mens toe, wat niet altijd gewaardeerd wordt van een duitse herder. Zou ik het over kunnen doen werdt dit veel selectiever gedaan.

honden page profiel -- 2 doggies

honden foto van -

"  Pfff vind dit echt het moeilijkste...ik moet even goed gaan bedenken wat ik nou precies wil.
Ik wil in ieder geval niet dat iedereen maar zonder te vragen naar mn pup graait. Maar net wat jullie zeggen er zitten altijd wel mensen bij die dat niet respecteren. Ik dacht misschien op het schoolplein het zo doen dat ik de pup op schoot neem en dan de kindjes die graag willen ze om de beurt even laten aaien ( mits de pup dit nog goed en leuk vind!) 
Zou dit goed zijn of kan ik m beter op de grond laten? "

Ik zou hem zelf op de grond laten, zodat hij weg kan lopen als hij wil. Hij kan dan ook beter lichaamstaal laten zien waaraan jij kunt zien of hij het leuk vindt of niet. Één voor één lijkt me prima! Goed begeleiden en dan kan dat geen kwaad hoor, mits je pup het dus nog leuk vindt en het kindjes zijn die wel een beetje luisteren naar wat je vertelt haha.

honden page profiel GiesGies 2 doggies

honden foto van Gies

Ik ga mee met de rest eigenlijk. Wat wel en niet mag bepaal je zelf een beetje. Ik zou hierbij ook kijken naar je hond zelf. Vindt je hond contact met andere mensen en honden leuk, dan kan je hem vaker aaien. Is de hond wat terughoudender (tot bang) is het misschien een betere optie om hem/haar te leren anderen te negeren.

 

Mijn hond Loes is van nature uit zeer sociaal; alles en iedereen is leuk. Ze kan zelf ook goed inschatten welke honden ze kan benaderen; ik heb haar nooit gedwongen om honden te ontmoeten, altijd gevraagd aan de andere baas of ze contact mocht maken. Naar mensen wil ze inderdaad altijd toe. Het is bij haar ook erg moeilijk om mensen van haar af te houden: Loes blijft een klein, langharig en wit wezentje. Dat trekt gewoon aan.

Polly is dan weer eerder bang aangelegd. Op honden en kinderen blaft ze vaak. Haar leren we dus om te negeren door haar aandacht te vragen. Volwassen mannen vindt ze vaak wel leuk (ja, maltezerteefjes zijn mannengek ). Vrouwen ontwijkt ze meestal zelf.

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

De meeste kinderen zullen wel naar me luisteren omdat ze me op school.kennen als overblijf juf. 

Ik denk dat ik vooral naar de pup ga kijken hoe hij op eea reageert.

Eerst maar even naar het schoolplein als er niemand is, dan kan hij alvast aan de omgeving wennen en is dat al wat bekender. Dan als de school uitgaat beetje achteraf op het plein gaan zitten zodat we niet helemaal in de spotlights staan. En kijken hoe de pup reageert als er mensen/kinderen op hem afkomen. Zie ik dat ie t niks vind hou ik het aaien voortaan helemaal af. Maar mijn pupje bestaat nog niet eens of zit nu in de maak  dus heb nog genoeg tijd om erover na te denken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

complimenten dat je je zo goed inleest

 

ook ik heb de fout gemaakt door overenthousiast naar elke hond en elk mens te stappen voor de socialisatie, en dat is wat iedereen al schrijft, niet handig.

 

Ik zou zelf gewoon ergens op afstand gaan staan, en goed naar hem kijken hoe hij zich voelt (als je toch bezig bent met inlezen, lees dan ook veel over hondentaal ). Zelf zou ik aanwennen dat hij niet geaaid wordt door allerlei kindjes en volwassenen. Als hulpjuf kan je misschien dan ook goed uitleg geven waarom je dat liever niet hebt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn,  we willen graag een York dus op schoot zitten mag 
 
Dominique, ik ga zeker op puppycursus ten eerste omdat ik het gewoon heel erg leuk vind om met de pup bezig te zijn en om een beginnende band op te bouwen. En ten tweede omdat ik net besloten heb  om buiten aan de lijn geen contact toe te staan, dan is puppycursus belangrijk om toch goed te socialiseren met andere honden ( denk ik)
 
Hoop nog tips voor schoolplein te krijgen en bv winkelcentrum...veel mensen / kinderen die interesse hebben in de pup .. "

 Heerlijk..........Bams is heel groot en wilbij mij ook op schoot, maar voor anderen nee.........Haha, even nog op je vraag of een pupcursus nodig is, voor mij niet, maar kan me zo goed voorstellen als het je eerste hondje is dat je wat handige tips wilt aangereikt hebben.......

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Iedereen weer ontzettend bedankt voor advies en tips. Ben blij dit forum ontdekt te hebben!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Fem..........mijn pup nu.....Ogin is nog heel klein, een beertje om te zien, iedereen wil er aankomen.....nee dus, alls er  iemand aankomt en ik degene niet kan ontwijken, willen me graag wat vragen dan ben ik zeer resoluut, niet aankomen , negeer de pup. Ogin laat ik naast me zitten, tegelijk een goeie oefening, loslopende honden tolereer ik niet, ook daar ben ik naar de eigenaar heel resoluut in......en tot nu toe geen enkel probleem er mee gehad.......ook in huis niet, komt er bezoek, dan is Ogin even weg.....zit het bezoek dan mag Ogin los in de kamer komen, en heb ik tegen het bezoek gezegd, negeer de hond, niet aankomen, dat gaat prima.....kijk wat voor hond je hebt, Frans vrolijk dan wat consequenter tegen de hond zijn, een hond wat onzeker is...laat maar gaan maar ook dan conseqwent zijn en blijven......

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Willemijn,dit is niet alleen goed voor de pup,maar ook voor mij omdat ik niet het type ben om tegen iemand te zeggen nee wegwezen niet aan mn hond komen  Maar ik verlang zo ontzettend naar mn hondje dat ik.er alles aan ga doen om te zorgen dat hij gelukkig is en als dat betekent zelf mn mond open doen dan moet ik dat gewoon doen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je weet hoe te handelen, heus dan kom je al een eind ....vind het een goed iets dat jij je zo goed inleest voor de pup er is.....voor sommigen is een pupje geen roze wolk, maar als je weet wat een pup inhoudt met soms ongemakken heus dan heb je met een pup een hele plezierige tijd.......nu straks heel conseqwent dan heb je voor jaren een heerlijke hond in huis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gewoon vriendelijk blijven........zeg maar.....mijn pup moet nog heel veel leren, en is in opleiding...Heus dan is er respect voor je......je mag gerust zeggen....nee niet aankomen....even een uitleg erbij, klaar, en dan kan je twee dingen doen, je hond netjes laten zitten, een goede oefening, of gewoon doorlopen, fem....jij bepaalt, het is jouw hond.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^