Bloederige diarree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Hallo allemaal,

Ik wil graag dit onderwerp starten omdat ik me niet helemaal zeker voel over wat er de laatste tijd is gebeurd met Max.

Op zondagavond heeft Max een bot van Bonzo gegeten, dit heeft hij wel eens eerder gehad en moest daar van overgeven. Ook had hij meer persdrang, want het hele huis lag daarna vol met diarree. Ik was niet thuis en iemand vond het een goed idee om hem dit te geven (ik zal hier door mijn enorme frustratie niet over doorgaan).

Op maandag kwam ik thuis en lag het hele huis vol poep en kots, ik was net een uurtje weggeweest. Het was ongeveer 12 uur. Het was niet leuk om zo thuis te komen, maar aan Max was niet te zien. Zijn gedrag was precies hetzelfde, of ben ik dan zo blind? Hij heeft wel eens diarree gehad wat snel bijtrok, dus ik was nog niet helemaal in paniek.

Op dinsdag, gister dus, werd de diarree steeds meer vloeibaar. Er kwam nu ook bloed bij. In het begin was dit gemengd met de diarree, later werd het alleen nog maar bloed. Heel veel bloed. Ik was totaal in paniek omdat ik niet wist wat ik moest doen en heb de dierenarts gebeld. Zij vond het geen spoed en ik moest om kwart voor vijf maar komen, dan had ze nog plek. Het was toen 1 uur... Ik had nog niet opgehangen en ik zag dat Max weer bloed aan het 'poepen was'. Zijn benen zaten ook vol. Ik vond het te veel en heb gezegd dat ik of met spoed kwam of naar een andere DA ging. Ik was woedend dat ze me niet serieus had genomen. 

Toen ik bij de dierenarts kwam heeft ze Max zijn temperatuur opgenomen, 39.7. Volgens haar hoge koorts. Max heeft een prikje gehad zodat hij zich beter zou voelen. En ze heeft met een vinger gevoeld of er iets dwars zat, niet het geval. Max zat wel bomvol met vloeibare poep wat allemaal in haar hand terecht kwam. Wat ik heel raar vond was dat hier geen bloed bij zat! Waar is dat dan toch vandaan gekomen?

Tja, in vijf minuten stond ik weer buiten. Volgens haar was het een infectie, ik kreeg een drankje mee voor Max en medicijnen. Vandaag moest ik bellen hoe het ging. Weer geen bloed bij de diarree, wel nog steeds diarree. Volgens haar is dat een verbetering.

Ik weet het niet meer. Ik moet vrijdag terug bellen en dan zou zijn ontlasting goed moeten zijn. Max heeft al langer dat er een soort slijm om zijn ontlasting zit, zij heeft mij toen verteld dat dit geen probleem was. Maar hoe meer ik op internet weer zit te speuren hoe vaker dit terugkomt als iets wat niet goed is. Max moet over twee dagen ontwormd worden. Zijn ontlasting is niet nagekeken, want volgens de DA was daar geen noodzaak toe. De ontworming zit ook in die tabletten, zoiets heeft ze me uitgelegd.

Ik hoor graag jullie meningen. Dit is de eerste keer dat ik zoiets heftigs heb gehad met Max en ik heb hier ook geen ervaring mee, oordeel daar alsjeblieft niet over. Ik heb echt geprobeerd om alles te vragen en ik weet niet of dit nu normaal is of juist niet (wat de DA heeft gedaan). Nog steeds merk ik niets aan zijn gedrag. Hij is speels, wil alleen maar eten maar dat mag maar met mate (hij heeft lichtverteerbare voeding meegekregen). 

 

Liefs

Miriam en Max

 

honden page profiel loveDogsloveDogs

honden foto van loveDogs

Zal het geen dikke darm ontsteking kunnen zijn?  Heeft de dierenarts daar over gepraat ? Mijne is ook een keer begonnen met diarree, dat werd spuitpoep, daarbij kwam een beetje bloed en dat werd erger. Kreeg eerst diarree remmers mee en heb zelf altijd Canikur op voorraad, was net op vakantie en heb toen mijn eigen dierenarts gebeld en hij bevestigde mijn gevoel,dikke darm ontsteking. 

Heb toen een kuurtje antibiotica meegekregen en was vrijwel direcr over en nooit meer terug gekomen. 

Hoop dat jou Max snel opknapt zoniet dan zal ik persoonlijk niet helemaal wachten tot vrijdag maar terug naar de dierenarts of andere dierenarts.  Sterkte!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het kan Giardia zijn. Giardia kan zeer hardnekkig zijn en veel schade aanrichten. Ik zou toch een ontlasting onderzoek doen met 3 dagen ontlasting.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^