Hoe werkt het bij een fokker?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Hoe gaat het nou precies in z'n werk bij een fokker?

Bel je een fokker op of mail je voor het eerst? 

Hoe kies je uit het rijtje erkende fokkers? Bel ik er 1 of 2 of allemaal?

De meeste sites van de fokkers die ik heb gezien zijn erg gedateerd met laatste berichtjes rond 2010.

Vertel je eerst wat over jezelf, of vraag ik gelijk of ze pupjes hebben/verwachten?

Wanneer vraag ik naar de prijzen van de pups?

Ik heb 1 fokker gebeld, die zei dat ze dezelfde dag nog foto's van de ouders zou sturen maar heeft ze niet gedaan. Bel ik haar terug?

Sorry voor de vele vragen :)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb 2 fokkers gemaild met alle informatie over mijzelf, een verhaal over waarom ik dit  ras heb gekozen en wat ik een hond kan bieden. Ik heb deze fokkers gekozen omdat de geplande combinatie mij heel erg aansprak.

 

Vervolgens ben ik door beide fokkers uitgenodigd om op bezoek te komen, zodat ik de honden kon ontmoeten. Ik heb bij beide fokkers hele leuke gesprekken gehad en pas aan het einde van het bezoek heb ik gevraagd naar de prijs, maar ik vond dat best naar om te vragen 

 

Helaas bleef de teef bij de eerste fokker leeg. Uiteindelijk is mijn pup bij een derde fokker vandaan gekomen die nog twee teefjes beschikbaar had, omdat ze niet had gerekend op zo'n groot nest  

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

Ha! dit scheelt mij een forum te openen

Ik lees mee ben benieuwd naar de reakties 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Toen ik op zoek ging naar een Franse waterhond heb ik 3 fokkers gemaild.

Veel meer fokkers zijn er van dit ras niet eens in Nederland.

 

Ik beschreef in de mail waarom ik naar een Franse waterhond zocht en wat ik met de hond wilde doen, en wat ik te bieden had.

Van alle fokkers heb ik reactie terug gehad.

 

Bij één fokker, dat trok me het meeste aan, door hun manier van schrijven over hun honden en hoe ze het aanpakken.

Toen ben ik bij hun op bezoek geweest, heb hun 2 honden gezien.

Dan kun je ook alle vragen stellen die je nog hebt.

Gekletst over de honden, het ras etc.

Zij hadden ook een goed beeld van mij, want ze verkopen geen puppy's aan mensen die ze niet van tevoren hebben gezien en waarvan ze verwachten dat de pup er goed terecht komt.

 

Toen kwam ik op de wachtlijst te staan.

Het was toen pas voorjaar en in het najaar hadden ze pas plannen om een nestje te fokken.

Dus ik was er in maart op bezoek geweest en in januari het jaar erop kon ik eindelijk Black ophalen. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hoe ik te werk gaat.......ik kijk naar de tentoonstellings uitslagen, daar staan alle honden op die eventueel een nestje in de toekomst krijgen, ik zoek dan de stamboom erbij op en de lijnen die er in zitten........bijvoorbeeld, ik wilde een lijn hebben waar mijn huidige hond Bams niet in voorkwam, ook niet vele generaties later......de honden die ik gevonden heb, daar ga ik de fokker van benaderen.......dan maak ik een afspraak als er in de toekomst een nestje wordt verwacht.....ik wil de ouder hond zien , liefst als ze nog niet drachtig is of pups heeft......karakter staat bij mij op de eerste plaats, buiten de gezondheid natuurlijk, die staat ook bij mij hoog op de lijst...mooi is meegenomen , maar geen vereiste.......zo ben ik bij mijn huidige pup gekomen, haar mams beviel me gelijk....de pups waren geboren en ik heb vroeg een afspraak bedongen, en al heel vroeg een keuze gemaakt, die heb ik bewaard tot zes weken, daarna vast gezet.......en met 7.5 week opgehaald..........ik heb bij meerderen fokkers op de wachtlijst tegelijkertijd gestaan, je weet niet wat er geboren gaat worden en ik wil graag als eerste kunnen kiezen.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb alle websites bezocht van de kennels waar ze pups verwachtten en gekeken naar hun werkwijze en naar het type hond wat ze fokken. Uiteindelijk heb ik gebeld, de eerste fokker was heel erg kortaf en we moesten vooral verder kijken voordat ik me ook maar had voorgesteld. Bij de tweede fokker die ik belde waren ze heel positief, maar hadden ze al genoeg mensen op de lijst voor een teefje dus mocht ik wel op de reservelijst. De derde fokker was echt heel bot, ik was toen bijna 19 dus die had echt het idee van ja nou ja realiseer je wel even wat het inhoudt om een hond te hebben (logisch, maar de manier waarop had wat minder bozig gekund haha) en uiteindelijk mocht ik daar wel op de lijst komen als ik eerst ook nog even op bezoek kwam. Maar eigenlijk had ik daar een heel naar gevoel bij en toen heb ik nog één fokker gebeld en daar klikte het mee. Ik heb daar toen 2 uur mee aan de telefoon gehangen, hun werkwijze besproken, wat voor type honden ze fokken, wat ik verwachtte van een hond en wat ik een hond te bieden had. Toen zijn we uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en toen hebben we besproken waarom we voor een teefje gingen, we hebben de testen ingezien van de ouders en natuurlijk kennis gemaakt met al hun hondjes. Toen vertelden ze dat ze er een goed gevoel bij hadden en dat we waren goedgekeurd! Dus daarna moesten we nog een paar weken wachten voordat het teefje was bevallen en kregen we elke week updates en na de bevalling werden we gebeld met goed nieuws! Ik had natuurlijk wel meteen die andere fokker afgezegd.

 

Bij mijn tweede pup ging het iets anders. Toen had ik een nest op het oog waarvan iemand in mijn trainingsgroepje de reu gefokt had en die heel goed contact heeft met die fokkers. Die heeft toen een goed woordje voor mij gedaan en toen heb ik een mail gekregen dat we op kennismakingsgesprek mochten komen als de pups er waren. Dat hebben we toen gedaan toen ze 2 weken waren, heel uitgebreid gekletst en de teef ontmoet natuurlijk en ook toen kregen we meteen te horen dat ze ons een pupje toevertrouwden. Daar was ik toen helemaal vergeten te vragen naar de prijs, dus daar heb ik toen nog een mailtje over gestuurd na het bezoek. Maar eerlijk gezegd had ik toen toch elk bedrag wel betaald haha omdat ik helemaal weg was van de combinatie, van de pups en van de fokkers!

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Speciale lijn of mooi zijn op shows maakt voor mij allemaal helemaal niks uit.

Wil.graag een gezond hondje met een karakter wat bij ons past.

Heb net een aantal fokkers gemaild,eens kijken of er een reactie komt.

Iemand advies over de fokker die foto's zou sturen en dit niet gedaan heeft...

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik denk dat dat er erg aan ligt hoe graag je per se daarvandaan een pup wil. Wil je dat heel graag, dan zou ik nog een keertje bellen misschien is het er bij in geschoten. Anders zou ik lekker verder kijken

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Speciale lijn of mooi zijn op shows maakt voor mij allemaal helemaal niks uit.
Wil.graag een gezond hondje met een karakter wat bij ons past.
Heb net een aantal fokkers gemaild,eens kijken of er een reactie komt.
Iemand advies over de fokker die foto's zou sturen en dit niet gedaan heeft...
  "

 Fokkers zijn ook 'maar' gewone mensen, dus het kan best zijn dat die fokker het druk heeft op zijn/haar werk, een dagje weg is of iets anders. Misschien is hij/zij het even vergeten. Je kunt altijd een berichtje sturen of de fokker alsnog de foto's wil opsturen 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik ben gewoon van het directe,als ik een fokker vond die mij aansprak dan nam ik de telefoon. Ik vroeg onmiddellijk of ze nog pups hadden,het geslacht die ik wilde en zo ja wat de prijs was. 

Ik verdoe niemand zijn tijd,vind ik de prijs goed en is er nog een hond beschikbaar die mij aanspreekt dan vroeg ik of het mogelijk was om een afspraak te maken.

 

Tijdens het bezoek vertelde ik veel over mijzelf,waarom dit ras....dan wilde ik ook de gezondheidsverklaringen,testen e.d zien. Is dit tot tevredenheid van de 2 partijen verlopen,dan zocht ik een pup uit als die keuze er nog was.

Heb ook eens een fokker een pup voor mij laten uitzoeken,dat was een schot in de roos.

 

 

Zouden er mij foto's beloofd zijn,dan zou ik niet bellen maar een mailtje sturen en vragen of er iets fout is gegaan bij het versturen van de foto's.

honden page profiel RenateRenate

Als ik op zoek ben naar een pup, kijk ik eerst op de websites van de verschillende rasverenigingen (binnen- en buitenland). Dan kijk ik bij de fokker en als daar niet uitdrukkelijk vermeld staat dat de puppen besproken zijn, ga ik kijken naar de stambomen en gezondheidstesten. Pas dan contacteer ik de fokker, meestal per mail.

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Ik had deze fokker na het telefonisch contact nog een sms gestuurd met al mijn gegevens zodat er geen spelfout in mn.mailadres zat (is aan de telefoon toch lastiger)

Druk hebben of een dagje weg zijn. .Ja tuurlijk.kan dat maar ze zei dat ze de foto's de zelfde dag zou mailen en dat is inmiddels 4 dagen geleden.

Maar goed ik.blijf goede hoop houden dat ik iemand vind die een.nestje verwacht

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Renate bijna alle sites van de erkende fokkers van het ras dat ik.zoek zijn gedateerd.  Veel laatste berichtjes van rond 2010.

Wel enkele gezien die up to date zijn maar die hebben recent (bv januari ) een nestje gehad dus zal niet zo snel weer een nieuw nestje zijn

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Even als fokker reageren:

Het is echt prettig als mensen zich melden ( via telefoon of mail) met meer informatie dan alleen de melding dat ze een pup willen. En als als eerste vraag komt : "wat kost een pup" voel ik al direct weerstand eerlijk gezegd. Dus: hoe meer je vertelt, hoe beter!

Als wij geen plaats hebben op de wachtlijst verwijs ik zelf door naar andere fokkers die wel -of binnenkort- een nestje hebben.

Verder is er altijd een kennismakingsgesprek, en dat levert echt veel op, voor beide partijen! Je moet een klik hebben met elkaar. Vanaf dat mensen bij ons op de wachtlijst staan mailen we regelmatig met updates, foto's enz..

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Toen wij een Sint-Bernard wilden, ben ik eerst op internet naar fokkers gaan zoeken. Bij Sint-Bernards heb je verschillende lijnen, grote Sintjes, kleine, met hang lippen (meer kans op kwijlen dus), kort harig, lang harig. Wat spreekt ons het meest aan?
De lange lijst werd toen zeer kort :-)

Daarna gaan zoeken op stamboomnummers, hoe oud werden de honden van deze Fokker? Waar overleden ze aan? Uiteindelijk bleven er 3 fokkers over. Gemaild met deze fokkers, 2 hadden op dat moment geen pups, en verwachtten dat jaar ook geen pups meer. En met de Fokker van onze Beertje, heb ik uren aan de lijn gehangen. Hier hadden we meteen een klik mee. We zijn gaan kijken bij haar, en ik was onder de indruk! Ik dacht dat de Sintjes die we zagen op een verhoging stonden.....maar die stonden gewoon op de grond. Ze waren enorm, en nog belangrijker....enorm
lief.

Pas na het eerste bezoek heb ik om de prijs gevraagd, maar die had ik sowieso wel betaald, ik was helemaal weg van ze.
Helaas had Beertje (onze eerste Sintje) een skelet afwijking, deze hebben we met 2 jaar al moeten laten inslapen. Boefie is zijn half broertje, waarom ik toch weer terug gegaan ben bij deze Fokker? Ze was zeer betrokken met ons, belde regelmatig hoe het ging.
En heeft samen met ons de hele stamboom uitgezocht om te kijken of er nog ergens een aanverwant was met de zelfde of een vergelijkbare aandoening. Die was er niet, Beertje was de enige in
de hele lijn.
Zulke dingen kunnen gebeuren, dat je bij een top Fokker een hond koopt, verkleint de kans op een afwijking, maar sluit het niet voor 100% uit
Nog steeds heb ik een goede band met deze Fokker, en dat is ook iets wat ik prettig vind. Ik kan haar bellen met vragen, en ze zal ons altijd te woord staan.
O en nog iets wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.....ze houd haar honden, oóók als ze bejaard zijn. Dan ben je in mijn ogen een Fokker met liefde voor je honden

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Super dat ook een fokker reageert! 

Wat vind jij van fokker sites die echt gedateerd zijn? Heeft het zin om daar contact mee op te nemen?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Even als fokker reageren:
Het is echt prettig als mensen zich melden ( via telefoon of mail) met meer informatie dan alleen de melding dat ze een pup willen. En als als eerste vraag komt : "wat kost een pup" voel ik al direct weerstand eerlijk gezegd. Dus: hoe meer je vertelt, hoe beter!
Als wij geen plaats hebben op de wachtlijst verwijs ik zelf door naar andere fokkers die wel -of binnenkort- een nestje hebben.
Verder is er altijd een kennismakingsgesprek, en dat levert echt veel op, voor beide partijen! Je moet een klik hebben met elkaar. Vanaf dat mensen bij ons op de wachtlijst staan mailen we regelmatig met updates, foto's enz.. "

 Ik vraag toch altijd voor ik een afspraak maak wat een pup kost.

Ik heb een bedrag in mijn hoofd die ik reeël vind,van tevoren heb ik dan al info ingewonnen bij de rasvereniging wat een goede,redelijke prijs voor een pup is en die hou ik dan ook in mijn achterhoofd.

Ligt de prijs ruim daarboven,dan verdoe ik mijn tijd en die van de fokker niet. 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Voor de kleurslag die ik wou voor mijn poedel zijn er maar een 3-tal fokkers die met stambomen fokken.al de rest neemt het niet zo nauw.

De 1e fokker was enkel in Wallonie,en zag het niet zo zitten om alles in het frans uit te leggen,ook niet later om in contact te blijven.

Dan had ik nog een fokker gevonden,maar als ik haar op facebook bekeek vond ik oepsnestjes ed.dus daar wou ik zeker geen pup van!de enige fokker die me van in het begin aansprak,zowel qua website als mailverkeer en uitslagen van testen is dus de fokker van mijn hond.

Na 2 mails heb ik gepolst naar de prijs,na me 1st voor te stellen,uitleg te geven waarom we voor dit ras gingen enz.

Nu hebben we nog een voed contact en zitten we ook samen op facebook enz.een creme van een fokster!:-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Speciale lijn of mooi zijn op shows maakt voor mij allemaal helemaal niks uit.
Wil.graag een gezond hondje met een karakter wat bij ons past.
Heb net een aantal fokkers gemaild,eens kijken of er een reactie komt.
Iemand advies over de fokker die foto's zou sturen en dit niet gedaan heeft...
  "

 niet omdat ze dit vergeten heeft dat kan iedereen gebeuren, maar om de rest eromheen, daar zijn nog teveel vragen open naar mijn mening

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Ja ze zei ook dat ze twee teefjes had laten dekken. Doet een fokker dat vaker twee teefjes tegelijk laten dekken? 

Ze is aangesloten bij de raad van beheer/rasvereniging.

Sorry ik heb er echt niet veel verstand van moet nog veel info gaan zoeken

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Waarom ga je niet eerst even naar een dag van de rasclub? Daar kan je ze direct spreken, de honden zien en alle vragen stellen die je wilt. De fokkers die jou dan het meest aanspreken stuur je later een mailtje met alle informatie over jezelf, en dan ga je een keertje op bezoek. Ga op bezoek op het moment dat er geen pups zijn, dan kan je je het best op de volwassen honden focussen.

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Ja ik kan niet echt wegwijs worden uit hun website maar dan zal ik ze mailen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ja ze zei ook dat ze twee teefjes had laten dekken. Doet een fokker dat vaker twee teefjes tegelijk laten dekken? 
Ze is aangesloten bij de raad van beheer/rasvereniging.
Sorry ik heb er echt niet veel verstand van moet nog veel info gaan zoeken "

 ik had begrepen dat de eigenaar van de reu een stamboomhond was waarvan de eigenaar aangesloten was bij de rasvereniging en dat het bij het teefje van die fokster niet om een hondje met stamboom ging? Dat een fokster, die nooit eerder gefokt heeft daarvoor kiest is wel apart, ik zou buiten een heleboel andere dingen de reden vragen waarom ze vindt dat er met dit hondje gefokt moet worden. De Yorkshire terrier is toch bekend met heel wat gezondheidsproblemen, dus waarom kiezen voor een hond waar je de achtergrond niet van kent. En nu dus zelfs ineens twee teefjes?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb verschillende fokkers gemaild. Ik was nog nieuw in de sheltie wereld en heb dan verschillende sites bezocht. Met udhai zijn fokker had ik het beste contact en ze had de leukste hondjes. We zijn dan langsgegaan en op dit gesprek heeft ze gezegt wat de prijs was en wanneer ze nestjes verwachte. Na een jaar is udhai dan bij ons gekomen. 

Nu "ken" ik al wat sheltie fokkers en via via ben ik dan bij O'die ( mijn tweede sheltie) terecht gekomen. Hij was nog beschikbaar. 

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Dobry ik weet niet waarom u dat denkt...gaat om een fokster die aangesloten is bij de rasvereniging . Neem aan dat alle hondjes waar ze mee fokt ook van haar zijn.

Heb het niet over stamboom gehad,ook niet gezegt dat ze nooit eerder gefokt heeft..

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

" Super dat ook een fokker reageert! 
Wat vind jij van fokker sites die echt gedateerd zijn? Heeft het zin om daar contact mee op te nemen? "

 Je kunt het altijd proberen! Vaak weten deze mensen dan wel vaak goede adressen..

 

@ Monique: Tuurlijk is het belangrijk te weten wat een pup kost, en we zijn daar ook altijd open in, maar als je een mail krijgt zonder verdere informatie en alleen de vraag wat de prijs is dan haak ik af. Vóór een kennismaking weet een pupkoper precies hoe of wat!

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

Inmiddels hebben 2 fokkers die ik had gemaild gereageerd

Waarschijnlijk wordt bij beide aankomende zomer een teefje gedekt. Klinkt hoopvol...

Naar de prijs heb ik nog niet gevraagd.

Aangezien ik.echt geen idee heb hoeveel een York nou echt zou moeten kosten weet ik.ook niet of de prijs die ze gaan vragen redelijk is.  Ras vereniging geeft wel een richtprijs maar volgens mij zitten de meeste fokkers daar ver boven.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik zelf heb bij niemand de prijs gevraagd......gewoon afgewacht .....misschien waren de fokkers wat verbaasd , op een gegeven moment vertelde ze zelf de prijs.....en ben altijd accoord gegaan.....

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Voor een york moet je 1000-1500€ rekenen denk ik. Maar ben niet thuis in de york wereld 

honden page profiel Fem & JoeyFem & Joey

honden foto van Fem & Joey

" Ik zelf heb bij niemand de prijs gevraagd......gewoon afgewacht .....misschien waren de fokkers wat verbaasd , op een gegeven moment vertelde ze zelf de prijs.....en ben altijd accoord gegaan..... "

 Niet iedereen heeft die luxe 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^