Pup en oudere hond samen (eerste nachten)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CelSiCelSi

Hoi allemaal, ik ben trotse eigenaar van een Jack Russel van 10 jaar oud, Charlie. Nu heb ik samen met mijn vriend gisteren een Franse Bulldog pup gekocht. Hij is nog niet bij ons omdat hij nog maar 2 weekjes oud is. Ik heb toch vast de volgende vraag; ik zit er een beetje mee met de eerste nachten van onze pup. Charlie ligt in de overloop boven, buiten onze slaapkamer. Charlie wil wel altijd heel graag de slaapkamer op, maar dat is toch een ruimte die ik graag apart wil houden voor onze honden. Nu weet ik dat het belangrijk is je pup de eerste nachten niet alleen te laten, dus het liefst op de slaapkamer naast je of zelf naast de slaapplek van de pup gaan liggen. Maar ik ben bang dat als ik mijn puppy op de slaapkamer leg, Charlie misschien ook zal denken 'waarom mag ik niet in de slaapkamer en het andere hondje wel'? Charlie is een vrij dominant hondje die ook echt moet wennen aan een andere hond. Hiermee wil ik dus niet al de eerste contacten tussen Charlie en het pupje verpesten doordat Charlie denkt dat wij de andere hond voortrekken. Of denken jullie dat ik het pupje (in een bench) wel alleen naast het slaapplaatsje van Charlie kan leggen op de overloop? Graag hoor ik jullie tips of ervaringen! Alvast bedankt!!

honden page profiel ElianeEliane

Op een matras mee op de overloop bij de pup slapen.

inge (Gast)

Het wat leuk voor jullie

 

Ik zou hem niet gelijk op de overloop leggen ..

Maar ook niet bij jullie want dan wilt het pupje als hij wat groter is ook bij jullie slapen en is jullie andere hond jaloers

 

 

Ik heb met mijn hondje gewoon de eerste nacht hem beneden in een benchje met een dekentje uit zijn nestje alleen laten slapen en hij heeft niet gepiept ofzo

Als dit toch zo is er even naar toe gaan even aaien en weer weg gaan kost wel veel tijd maar na een paar dagen niet meer doen want dan denkt de pup als ik piep komen ze naar me toe

 

Als hij /zij dan wat groter is kan hij mss ook mee op de overloop slapen met jullie andere hond

Veel plezier met jullie hondjes

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb de eerste paar nachten de deur open gelaten voor mijn oudere hond en mijn pup in een rennetje naast ons bed gezet. Je kunt je pupje dan nog later stukje voor stukje naar de woonkamer verplaatsen hoor, of de overloop. De oudste heeft de eerste nacht in de slaapkamer gelegen en daarna had ze het wel weer gehad en is ze weer lekker in haar eigen mandje in de woonkamer gaan liggen. Ons pupje slaapt nog steeds naast ons bed, het fijnst vindt hij los slapen in de woonkamer maarja dan zet hij overal zn tandjes is :P 

 

Of inderdaad op een matras op de overloop, mits daar niks staat wat gesloopt kan worden. Zomaar de eerste nacht meteen alleen laten zou ik niet doen, je weet immers ook nog niet hoe het gaat tussen je pupje en je oudere hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als je de overloop wenst als slaapplek voor de honden, kan je idd gewoon die eerste nachten bij op de overloop gaan liggen.

Zo is het meteen duidelijk voor beide honden dat dat de slaapplek is, en er onstaat geen onevenwicht (de ene hond mag 'meer' dan de andere).

Als de pup vertrouwt is met z'n plekje, kan je zelf weer in je bed kruipen 

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

Wij hadden biggs en kort daarna Neo er bij genomen. Biggs was al helemaal zindelijk. Maar hij was er ook als eerste dus we wilde ook niet dat hij jaloers zou worden. Hij sliep altijd in de bench in de slaapkamer omdat hij verlatingsangst had. Die kleine hadden we de eerste nachten alleen in de woonkamer gelaten met bench deurtje open dat als hij moest poepen of plassen dat hij dat gewoon kon doen. En vroeg het bed weer uit rond 6/7 uur in de ochtend. En na 3 weken is het geloof ik geweest hebben we biggs beneden geplaatst en dat ging vanaf toen heel goed eigenlijk. Zijn nu de dikste maatjes. Misschien een idee om Charlie de eerste week toch in de slaapkamer te nemen zodat hij weet dat hij nog op nummer 1 staat.. en die kleine dan gewoon in de woonkamer met de bench, deurtje open laten zodat hij niet in zn eigen uitwerpselen hoeft te slapen..

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

bij mij sliep de pup vanaf de eerste nacht in de bench in de huiskamer, ze kon niet op de slaapkamer, is zo klein dat er geen bench kan staan.

 

Ze heeft er nooit problemen mee gehad, piepte als ze moest plassen en verder sliep ze en hoorde je haar niet, had wel een grote knuffel beer bij haar in de bench gelegd, daar lag ze graag op, of tegen aan.

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

" bij mij sliep de pup vanaf de eerste nacht in de bench in de huiskamer, ze kon niet op de slaapkamer, is zo klein dat er geen bench kan staan.
 
Ze heeft er nooit problemen mee gehad, piepte als ze moest plassen en verder sliep ze en hoorde je haar niet, had wel een grote knuffel beer bij haar in de bench gelegd, daar lag ze graag op, of tegen aan. "

 Onze ligt ook graag op een grote knuffel beer. Heb die grote olifant voor hem van de ikea. Dan kan die die ogen er niet uit bijten enz. Geweldig ding.

honden page profiel CelSiCelSi

Dank je wel iedereen voor het delen van jullie ervaringen en de tips. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik neem de pup de eerste week altijd mee naar bed.  Daarna sliepen ze beneden in de woonkamer of bij mij in bed .  Ik vind het nogal gezellig zo...

honden page profiel Bigs&NeoBigs&Neo

honden foto van Bigs&Neo

" Ik neem de pup de eerste week altijd mee naar bed.  Daarna sliepen ze beneden in de woonkamer of bij mij in bed .  Ik vind het nogal gezellig zo... "

 Lekker warm. Ik val altijd zo in slaap als ze bij me liggen

Volgende forumvraag: Help welke naam!?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^