Te dik

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel renarena

Hallo allemaal, ik heb begin deze maand mijn hond laten castreren en zijn tanden zijn gedaan, zie eerder berichten,is allemaal goed gegaan maar nu weer een probleem, sinds  hij geholpen is eet ie zoveel, is niet te verzadigen, was al te zwaar 12 kilo voor een tzi tzu maar nu blijft ie schooien voor te eten, wat ie nog nooit heeft gedaan, ook zijn gedrag is veranderd, wil niet meer ver lopen, blokt gewoon en loopt niet verder, onvoorstelbaar, weet eigenlijk niet hoeveel ze per dag mogen eten omdat hij altijd gewoon normaal at, eet bijna geen brokken maar kipfilet stuk vlees van tafel, hondenstickies een boterham,ook een koekje tussendoor, maar omdat hij nu niet meer wil lopen dus te weinig beweegt ben ik bang dat hij dicht gaat groeien, is ook veel minder enthousiast geworden na de castratie, speelt alleen met zijn knuffels na lang aandringen waar hij eerst te pas en te onpas mee wilde spelen, vindt dit moeilijk, weet niet goed hoeveel ik hem moet laten eten zodat hij dadelijk veel te zwaar is, tips zijn welkom

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heel simpel, minder eten geven.
Alleen zijn brok, meer niet.

honden page profiel Caitlin & Bijou † Caitlin & Bijou † goedgekeurde fokker

honden foto van Caitlin & Bijou †

Ik zou zelf beginnen met het geven van voer dat gepast is voor een hond. Wat je geeft nu is niet de ideale voeding voor een hond.

Brok of vlees kan je zelf bepalen en dan gaan afwegen. Je hondje is veelste zwaar zo te lezen, je zou een schema moeten maken met hoeveel gram goede voeding per dag, niets meer dan dat geven.

Overgewicht is een belasting voor het lijf en slecht voor de gezondheid.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Geef hem hondenvoer, daar staat ook op aangegeven hoeveel hij hoort te krijgen.

 

Als ik veel te dik ben heb ik ook geen zin meer om te bewegen./spelen.

Overgewicht is een enorme belasting voor het lichaam.

 

Eventueel kan je zijn voeding aanvullen met verse sperziebonen. Dit vult wel, maar zet verder niet aan. 

Zo kan je geleidelijk minder voeding gaan geven zonder dat hij enorme honger heeft. En dan uiteindelijk alleen zijn normale maaltijd.

 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

12 kilo voor een Shi Tzu is inderdaad wel heel erg zwaar! Ik zou daarom meteen goed te werk gaan, als eerste gaat dat betekenen dat je de hond niks meer van mensen eten geeft, als je de hond alleen kipfilet als hoofdvoeding geeft krijgt je hond ook een tekort aan voedingstoffen, het is dus wel belangrijk dat je de hond voeding gaat geven waar alle stoffen in zitten die hij nodig heeft. Als je vlees wil geven kun je kiezen voor vers vlees wat speciaal voor honden te koop is zoals Tinlo of Carnibest. Maar je kunt ook kiezen voor een goede kwaliteit brok, als hij dit niet wil eten kun je ook kijken naar de vlees voeding van Renske, dit is natvoer voor honden maar wel van een goede kwaliteit. Dit kun je bij elke dierenwinkel wel kopen. Op verpakkingen staat wat je de hond er van mag geven per dag, maar als je hond al te dik is zul je dit iets aan moeten passen, dus iets minder moeten geven dan wat op de verpakking staan en dan het gewicht in de gaten houden of de hond gaat afvallen. Mensen eten is slecht voor een hond, we hoeven de hond niet te verwennen met eten, een leuk spelletje of een lekkere knuffel is net zo leuk of zelfs leuker! Voor beloning kun je een brokje geven, hoeft geen half stuk vlees te zijn. Ook in koekjes voor honden zit rommel, dan kun je beter kiezen voor een gezonde snack, zoals een gedroogd stukje vlees of een lekker bot waar hij ook zijn tanden bij moet gebruiken. Afvallen is wel belangrijk, je hond zal daarmee beter in zijn vel gaan zitten, voor zijn gezondheid beter en jullie zullen nog meer plezier van hem gaan hebben. Het schooien wat hij doet is aangeleerd, dit zul je dus ook met veel geduld in alle rust weer moeten afleren, negeren dus en vooral niks geven!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik vind dat de veranderingen erg snel merkbaar zijn, meestal merk je na een week of 6 pas veranderingen. Hormonen zitten nog vol op in zijn lichaam na een castratie. Ze kunnen ook nog zeker tot een half jaar later met succes teven dekken.

 

Je hond is te dik, na castratie nog meer kans om aan te komen. Wat anderen al zeiden, geen mensen eten geven. Is totaal nergens voor nodig en zeer slecht.

Te dik zijn ook, ze krijgen het benauwd, de gewrichten kunnen het niet aan, de hond voelt zich absoluut niet prettig.

 

Je zal echt alleen zijn brok moeten geven. Kijk hieveel er op de verpakking staat en geef daarvan 1/3 minder!

wil je perse iets geven, geef dan een winterpeen om te knabbelen en wat spercibonen gekookt. Vinden ze lekker is gezond en daar zit niet veel in. 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Helemaal eens met bovenstaande reacties.

Zonde om je hond zo dik te laten worden. Ieder pondje gaat door 't mondje, per slot van rekening.

Het advies hierboven : 1/3 minder dan wat er op de verpakking van het HONDENVOER gemeld wordt, geven. Verder nix. Sterk zijn! Voor de gezondheid van je hond. Een te dikke hond heeft een minder lange levensverwachting, dat wil je toch ook niet op je geweten hebben?

Eerlijk gezegd denk ik dat de castratie er weinig mee te maken heeft.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hij eet veel omdat jullie hem dat geven. Niet doen dus.

Hier wordt nimmer geschooierd. Puck krijgt haar eigen eten en dat weet ze. Ze ligt hier zelfs naast me op de bank terwijl ik eet. Nimmer een koppie boven m'n bord.

 

Meer beweging, een hond die zijn dagelijkse beweging krijgt en normaal eet, die word niet te dik. Ook niet als die gecastreerd is.

honden page profiel renarena

Makkelijk gezegd, heeft minimaal 3 x per dag ver gelopen met mijn man, heel het park rond, zeker een half uur per keer, ik zei wel is, loop je niet te lang met hem,maar hij verrekt het nu om te lopen, hij blokt gewoon en doordat hij goed bewoog is het nog enigszins binnen de perken gebleven, maar hoop dat het nog bijdraait en dat ie weer wat beweeglijker wordt, en inderdaad minder eten, gebeurd ook al, blijf het vreemd vinden

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

De castratie is nog maar 3 week geleden daar zie je nu nog de gevolgen niet van.

Het is inderdaad makkelijk gezegd. Je hond hondenvoeding geven.

Je hebt goede tips gekregen hondenbrokjes of renske vers als je geen brok wilt geven.

 

Een te dikke hond gaat inderdaad op de lange duur minder gaan lopen omdat het gewicht in de weg zit.

En nu je hond gecastreerd is en je niet gaat doorpakken dan zal het alleen maar erger worden.

 

Ik weet niet of je hond goed luistert? Ik zou naar het park gaan de hond losmaken en doorlopen,je zal zien hoe vlug hij komt.

Een hond die losloopt verbruikt veel meer energie en vindt het sowieso leuker om te wandelen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Makkelijk gezegd, heeft minimaal 3 x per dag ver gelopen met mijn man, heel het park rond, zeker een half uur per keer, ik zei wel is, loop je niet te lang met hem,maar hij verrekt het nu om te lopen, hij blokt gewoon en doordat hij goed bewoog is het nog enigszins binnen de perken gebleven, maar hoop dat het nog bijdraait en dat ie weer wat beweeglijker wordt, en inderdaad minder eten, gebeurd ook al, blijf het vreemd vinden "

 Het bestaat niet, dat dit van de castratie komt!

Heet hij ergens pijn? Ja, zijn gewicht zal hem flink in de weg zitten.

Wat Monique zegt, doe hem los en gewoon zelf gaan lopen. Daag hem uit, wees zelf blij en vrolijk, roep hem.

Je zal zelf flink aan de slag moeten gaan.

 

Een half uur, vind ik niet ver lopen.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Eens met voorgaande reacties.

 

 

Hij krijgt geen medicatie waardoor hij meer trek heeft?

De castratie is 2 weken geleden, daar zal het niet aan liggen, hoogstens dat het een grotere impact op zijn conditie heft gehad omdat hij wat ouder is. Daar zou je de dierenarts nog even over kunnen bellen.

 

Maar eigenlijk zeg je het zelf al, hij was al te zwaar, en als ik dan lees wat hij krijgt, daar wordt elke hond dik van.

Niet toegeven aan schooien, daar help je hem niet mee.

Je zult even sterk in je schoenen moeten staan, maar hij snapt t best wel hoor. Gewoon terugsturen naar zijn plaats als je iets eet.

 

Mijn reu is t.g.v. medicatie in een jaar bijna 7 kg aangekomen, dit heb ik er in een ruim half jaar weer afgekregen.

Nu is hij prima op gewicht, krijgt het minimale aan kvv, aangevuld met gekookte groente, en een paar keer per week een runderkophuid of lamsoor om te knagen.

Soms een stuk komkommer of wortel.

 

 

 

 

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Ook ik ben het eens met bovenstaande reacties.

 

Het is me alleen niet helemaal duidelijk of de brokken er de hele dag (onbeperkt) staan of dat je op vaste tijden voert? 

 

 

Ik zou, mocht je dat nog niet doen, op vaste tijden gaan voeren. Zo leert de hond, oké dan krijg ik eten en daar moet ik het mee doen.

 

 

Verder ook even geen tussendoortjes geven, behalve gezonde dingen. 

Mijn hond is erg gek op komkommer, wortel en bijna alle soorten fruit. 

 

 

Wat betreft het buiten niet meer willen lopen, maak het rondje leuker! 

Daag hem uit om te spelen, neem een bal mee bijv. 

 

Stukje rennen, dan weer rustig lopen.. Maak het spannend! 

honden page profiel ElianeEliane

Een Shih tzu heeft een normaal gewicht tussen de 4 en kg en de 8 kg.

Wat hij nu van voeding krijgt is zoals al gezegd veel te eenzijdig en gaat tekorten veroorzaken.

Als je dan voor verse voeding kiest wordt er aangegeven van een +/- 20gr vlees per kg lichaamsgewicht. Dan komen we op een totaal van 140gr. Daar moet je dan nog 15% (wegens castratie) aftrekken 140 - 21 gr = om makkelijk te tellen 120 gr per dag. (kan je in 2x geven bvb)
Verder kan je ook nog groenten toevoegen.

Van groenten en fruit vind je een hele lijst wat wel en niet gegeven kan worden op barfplaats.nl

Hormonen hebben een enorme invloed op het lichaam. Bij het wegvallen van deze kan een enorme invloed hebben qua gedrag. De hond kan gevoeliger worden voor veel. Misschien best een beetje ontzien in de zin van. Op minder drukken plaatsen gaan wandelen. En misschien meerdere keren maar wat kortere wandelingen

honden page profiel DagmarDagmar

Twaalf kilo is echt heel zwaar voor een Shih Tzu, zelfs als het een wat 'grotere' reu is. Aangezien de castratie nog maar zo kort geleden is zal het overgewicht niet daardoor ontstaan zijn. Wel extra opletten nu!

Eens met bovenstaande reacties. Vaste voertijden, geen extraatjes, of slechts wat gezond lekkers meenemen op de wandeling. Kan ook misschien helpen met het stimuleren om te gaan lopen. Bijvoorbeeld gedroogde kipfilet reepjes, deze dan heel klein knippen, dan krijgt hij slechts een paar kleine stukjes per wandeling.

Gezien het overgewicht zou ik de wandelingen wel langzaam opbouwen. Als hij geen goede conditie heeft en hij moet ineens meer gaan doen dan hij aankan dan worden de wandelingen er natuurlijk ook niet leuker op voor hem.

Veel succes! Ik hoop dat je snel goede resultaten boekt en straks weer een actiever hondje hebt!

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Ik zou als eerst beginnen met minder eten geven. En als hij schooit; niks geven. Wat je ook kan doen is bonen geven (als dieet) en die mengen met een klein beetje van zijn normale voer. Ook zou ik voorlopig even stoppen met koekjes en hondenstickjes geven. En bij sommige honden is het zo als je eten geeft als jullie aan het eten zijn , of zoals nu kipfilet van tafel geeft gaat hij daar nog meer van schooien  Ik geef mijn hond 2x per dag eten. 's ochtends en 's avonds. 

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Ook ik ben het eens met de vorige reacties. 12 kilo is echt te zwaar voor zo'n hondje. Probeer het rustig op te bouwen. Hij heeft het nog misschien zwaar met een half uurtje maar dat moet je opbouwen. Een half uurtje is niet veel/ver lopen (vind ik).

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

jouw shih tzu is zwaarder dan mijn border collie...

(en nee niet me border pup maar Kia volwassen teef)

ik zu hem in ieder geval 1 keer per week alleen maar spercie bonen geven.

en flink gaan wandelen.

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik vervang bij twee van mijn dames die na de sterilisatie neiging tot aankomen gingen vertonen (de andere twee hadden daar geen last van) een deel van hun maaltijd (ook twee maal daags) door sperziebonen.

Verder krijgen die, als ze allemaal een koekje of  iets krijgen een halfje.

Het is net als bij mensen, de een is gevoeliger voor gewichtstoename dan de ander. Daar zul je de voeding (en tussendoortjes) op aan moeten passen.

Volgende forumvraag: Het laatste hoofdstuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^