Wandeljas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ----

honden foto van --

Hoii,

 

Ik ben eigenlijk op zoek naar een fijne wandeljas, voor het wandelen met de hond. Ik heb nu 2 oude jassen (een zomer- en winterjas) maar dat is niet alles. Op internet zie ik veel verschillende jassen, van jassen tot softshelljacks. Ik heb hier 0 verstand van, dus vroeg me af wat voor jas jullie dragen tijdens de wandelingen en of jullie misschien aanraders hadden voor zowel de zomer als de winter?  

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Ik volg even, want voor de lente heb ik ook nog niets gevonden. 

Zelf vind ik een parka erg handig doordat daar meestal veel zakken op zitten. 

 

Voor de winter heb ik een jas van human nature. Daar ben ik erg blij mee. veel zakken, grote capuchon, winddicht, waterdicht en een hoge kraag. 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Hoii,
 
Ik ben eigenlijk op zoek naar een fijne wandeljas, voor het wandelen met de hond. Ik heb nu 2 oude jassen (een zomer- en winterjas) maar dat is niet alles. Op internet zie ik veel verschillende jassen, van jassen tot softshelljacks. Ik heb hier 0 verstand van, dus vroeg me af wat voor jas jullie dragen tijdens de wandelingen en of jullie misschien aanraders hadden voor zowel de zomer als de winter?   "

 In de winter heb ik een stal-jas aan, lekker lang, water- en wind-dicht, veel zakken. 

In de zomer heb ik een windjack aan of geen jas, maar mijn spullen (zakjes, snoepjes, sleutels, telefoon) heb ik in een heuptasje zitten. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb een technische jas van Rab. Water- en winddicht, langer achteraan om te kunnen zitten op natte ondergrond, lichtgewicht, ritsen onder de oksels, versteviging schouders voor de rugzak, e.d. Dat ding kost een rib, maar ik ben dan ook zeer veeleisend 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

volg!

 

Eigenlijk heb ik een hekel aan een jas qua bukken.met stokjes en speeltjes gooien. Werk liefst in laagjes. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

In de winter een fijne ski jas, die zijn warm en waterdicht en hebben veel zakken waar je wat in kan opbergen.

 

Zoals het weer de laatste weken is, het liefst geen jas.

Dan vaak een vest of een bodywarmer.

Of een softshelljas.

En zomers gebruik ik zo'n heuptasje om dingen mee te nemen.

 

 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Voor de winter heb ik een ANWB jas 'lady gaby' als ik het goed heb. Héérlijk warme jas is het. Hij is echt wind en waterdicht, valt over mn kont dus lekker warm, veel zakken, grote capuchon waar zelfs mijn haar in een knot in past (past normaal nooit). Het liefst zou ik nog slapen in die jas hahaha. 

Dit is wel echt een winterjas. Ik heb ook nog een ski-jas. Deze is ook wind en water dicht, grote capuchon en veel zakken. 

 

Een zomerjas heb ik eigenlijk niet. Wel heb ik een softshelljack. Het merk zou ik even voor je na moeten kijken als je daar benieuwd naar bent. Maar ook hier ben ik zeer tevreden over. Minder zakken dan mijn winterjas maar voor mij alsnog genoeg. Wind en waterdicht (écht waar) en ook nog lekker warm maar toch 'ademend'.

Verder heb ik vaak een 'hoody' aan in de lente/zomer/herfst als het koud is. 

De poepzakjes en snoepjes hangen dan aan de riem en de rest zit in me broekzakken. 

Mocht iemand nog opzoek zijn naar héérlijke hoody's kan ik die van C&A aanraden. Op de mannenafdeling voor maar ongeveer 12 euro. 

Mij maakt het niet uit dat dit een mannenmodel is terwijl ik een vrouw ben. Ik draag soms ook sneakers uit de mannencollecties. 

honden page profiel ----

honden foto van --

Bedankt voor jullie reacties! Ik lees meerdere keren een softshelljack, zijn die echt warm genoeg voor het weer van de afgelopen dagen? Dat het zo tussen de 10-15 graden hangt met af en toe regen en een fris windje?

 

@Rachelle & Hummie: Ja ik werk ook het liefst in laagjes in verband met bewegen, bukken, speeltjes en dergelijke. Daarom was ik benieuwd naar de reacties hier, om toch een comfortabele jas/jack aan te kunnen schaffen.

 

@Denies & Puk: Als je het merk zou kunnen nakijken heel fijn zijn! Voor de winter had ik die lady gaby ook gezien. Zag er lekker comfortabel uit!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik heb een jack wolfskinjas waar je de voering uit kan halen en die ook als jasje kan gebruiken.

 

alleen vind ik het materiaal niet zo fijn, het is een beetje krakerig, verder wel een lekkere jas water- en winddicht.

 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik volg even :)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

ik ben fan van owney.

ik heb nu een winterjas en een shoftshell jack.

en voor dat van shoftshell... echt ideaal!!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Bedankt voor jullie reacties! Ik lees meerdere keren een softshelljack, zijn die echt warm genoeg voor het weer van de afgelopen dagen? Dat het zo tussen de 10-15 graden hangt met af en toe regen en een fris windje?
 
@Rachelle & Hummie: Ja ik werk ook het liefst in laagjes in verband met bewegen, bukken, speeltjes en dergelijke. Daarom was ik benieuwd naar de reacties hier, om toch een comfortabele jas/jack aan te kunnen schaffen.
 
@Denies & Puk: Als je het merk zou kunnen nakijken heel fijn zijn! Voor de winter had ik die lady gaby ook gezien. Zag er lekker comfortabel uit! "

 

Het ligt denk ik heel erg aan welke kwaliteit je softshelljack is en of je van jezelf het al snel koud hebt. Ik vind persoonlijk dat zeker de afgelopen dagen die softshelljack perfect is voor het weer. Ik voel er echt geen wind doorheen. 

 

Gister regende en waaide het wel heel hard dus was ik wel erg blij met mijn winterjas van de ANWB(toen had ik er alleen een dun shirt onder aan). Maar als het zonnetje net aan schijnt kan het goed. Ik loop ook al heel vaak in een hoody de afgelopen dagen. 

 

Het merk van het softshelljack dat ik heb is 'Kjelvik'. Deze heb ik gekocht bij Welkoop. 

 

En die Lady Gaby van ANWB kan ik echt iedereen aanraden. Hij is heel comfortabel. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik volg je topic even!

 

Voor in de winter heb ik een lekkere Bergans-jas waar ik supertevreden over ben (kost behoorlijk wat, maar dan ben je ook echt voor een aantal jaar klaar. Ik heb m'n huidige jas nu 5 jaar, elke dag gedragen, en ziet er gewoon nog als nieuw uit, is nog waterdicht, etc.)

 

Voor een zomerjas ben ik zelf al een tijdje aan het kijken/nadenken over een Owney-jas, de Arnauti parka:

Stijlvolle dames zomerjas met veel opbergruimte in de zakken en erg handig tijdens de wandelingen en trainingen met hond!

Ook deze jas is voorzien van alle specifieke Owney zak indeling, met o.a. poepzakjes systeem, en de tunnelzak op de rug voor speeltjes/dummie's/riemen etc. Aan de binnenkant zitten ook diverse jaszakken.

In de grote insteekzakken kan het uitneembare beloningszakje in gedaan worden zo blijft u jas schoon wanneer u lekkers in de zak doet, aan de zijkanten van de insteekzakken zitten ook zakken met een rits. Op borsthoogte heeft u ook nog 2 zakken met rits.

EIGENSCHAPPEN

- winddicht
- zomerjas
- waterdicht
- ademend
- getapete naden
- functionele (binnen)zakken
- uitneembaar beloningszakje
- eenvoudig toegankelijke tunnelzak op de rug (met rits)
- geïntegreerde verstelbare capuchon
- 2-weg YKK rits
- reflecterende details
- onderarm ventilatie

 

O.a. te koop bij www.hondenspul.nl en www.actievehonden.com 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Oei lastig. Ik heb 3 jassen. Dus aan mijn antwoord heb je vrij weinig. Nu hebben ze wel allemaal wel een paar plus en min punten dus ik wissel per situatie.

1 nette jas

Nouja dat was de bedoeling. Is een lange stoffen jas, dit werkt totaal niet met huisdieren. En met wandelen in wind wappert jas anders tegen snuit van hond dus die doen we maar zelden aan als hond mee gaat.

 

1 asiel jas

Is werkkleding dus mag ik niet standaard aan. Wel soms als ik van asiel uit ga wandelen. Is een dunne jas, maar heel warm en flexibel. Dus eigenlijk ideale jas om te wandelen. Je kunt alle kanten op bewegen zonder dat hij vervelend voelt.

 

1 hond uitlaat jas

De jas van een skipak. Is mij eigenlijk te groot maar heeft ook voordelen, kan mij er heerlijk in verstoppen als heel koud is. Hij is wind en water dicht. Alleen omdat hij te groot is is bewegen niet altijd even soepel.

honden page profiel ----

honden foto van --

Haha oeii, wat een prijzen allemaal. Ik dacht ik schaf even een jas aan.  Maar goed, dan heb je ook wat neem ik aan! Bedankt voor de reacties, ik denk dat ik voor de zomer voor een softshell met capuchon ga, daar kan ik altijd nog een dikke trui onderaan doen!

 

Heel erg bedankt voor de reacties, als er nog meer aanraders/suggesties zijn, hoor ik ik het graag! 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ik volg je topic even!
 
Voor in de winter heb ik een lekkere Bergans-jas waar ik supertevreden over ben (kost behoorlijk wat, maar dan ben je ook echt voor een aantal jaar klaar. Ik heb m'n huidige jas nu 5 jaar, elke dag gedragen, en ziet er gewoon nog als nieuw uit, is nog waterdicht, etc.)
 
Voor een zomerjas ben ik zelf al een tijdje aan het kijken/nadenken over een Owney-jas, de Arnauti parka:

Stijlvolle dames zomerjas met veel opbergruimte in de zakken en erg handig tijdens de wandelingen en trainingen met hond!Ook deze jas is voorzien van alle specifieke Owney zak indeling, met o.a. poepzakjes systeem, en de tunnelzak op de rug voor speeltjes/dummie's/riemen etc. Aan de binnenkant zitten ook diverse jaszakken.
In de grote insteekzakken kan het uitneembare beloningszakje in gedaan worden zo blijft u jas schoon wanneer u lekkers in de zak doet, aan de zijkanten van de insteekzakken zitten ook zakken met een rits. Op borsthoogte heeft u ook nog 2 zakken met rits.
EIGENSCHAPPEN
- winddicht- zomerjas- waterdicht- ademend- getapete naden- functionele (binnen)zakken- uitneembaar beloningszakje- eenvoudig toegankelijke tunnelzak op de rug (met rits)- geïntegreerde verstelbare capuchon- 2-weg YKK rits- reflecterende details- onderarm ventilatie
 
O.a. te koop bij www.hondenspul.nl en www.actievehonden.com  "

 

Wauw..... Die jas klinkt als mijn 'droom hondenjas'!! 

 

Speciaal snoepzakje, hondenpoepzakje en voor de riem? Whut! 

Overal ventilatie gaten en nog veel meer zakken... 

 

Ik wil hem NU NU NU! 

 

Oke, nu word het hem niet maar ik ga deze echt zeker in mijn achterhoofd houden!.

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Haha ja, dat had ik dus ook toen ik deze jas zag. Al die zakken en handige 'opbergvakjes' enzo: heerlijk!!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

" Haha oeii, wat een prijzen allemaal. Ik dacht ik schaf even een jas aan.  Maar goed, dan heb je ook wat neem ik aan!   "

 Ik bedenk me dan altijd wel dat dit soort dingen wel echt dingen zijn die ik dagelijks ga gebruiken en waar ik echt wel veel plezier van zal hebben. Als ik niet minimaal 3x per dag buiten zou gaan wandelen omdat ik geen hond heb, dan vind ik een wat duurdere jas ook niet echt nodig. Maar ik vind het in dit geval dan dus wel 'gerechtvaardigd' (of hoe je het ook wil noemen, haha).

Is net zoiets als met goede schoenen; als je 4 uur per dag buiten loopt, dan is dat een stuk lekkerder (en beter voor je voeten) als je goede schoenen hebt. Dan mogen ze wat mij betreft wel wat duurder zijn.

Ik denk dan altijd: ik bezuinig wel weer op wat anders 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Oke hier moet ik best wel om lachen...

 

Ik heb het gister vertelt hier en zit nu net de Welkoop folder door te kijken en ja hoor! Kijk eens wat er in de aanbieding is... 

 

 

Kjelvik softshelljassen! 

Ik zelf heb een wit met felroze. 

 

Ze schijnen ook een webshop te hebben... 

 

honden page profiel ----

honden foto van --

" Oke hier moet ik best wel om lachen...
 
Ik heb het gister vertelt hier en zit nu net de Welkoop folder door te kijken en ja hoor! Kijk eens wat er in de aanbieding is... 
 

 
Kjelvik softshelljassen! 
Ik zelf heb een wit met felroze. 
 
Ze schijnen ook een webshop te hebben... 
  "

 Hahaha precies wat ik dacht! Ik las dat die van jou van de Welkoop kwam en zag de folder van Welkoop op tafel liggen. Bladerde hem even door en zag dat deze inderdaad in de aanbieding waren haha! 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hah, dat is ook toevallig!  

honden page profiel AnneAnne 3 doggies

honden foto van Anne

" Haha oeii, wat een prijzen allemaal. Ik dacht ik schaf even een jas aan.  Maar goed, dan heb je ook wat neem ik aan! Bedankt voor de reacties, ik denk dat ik voor de zomer voor een softshell met capuchon ga, daar kan ik altijd nog een dikke trui onderaan doen!
 
Heel erg bedankt voor de reacties, als er nog meer aanraders/suggesties zijn, hoor ik ik het graag!  "

 Hier een softshelljas van the north face, als het koud is heb ik er een fleecevest van the north face onder aan.

Ik werk ook vaak met laagjes, dus in de winter een lang hemd lekker in me broek lange mouwen tshirt en dan me fleece en softshell 

is allemaal geen dik spul dus je kan je gewoon heerlijk bewegen en blijft lekker warm :D 

zodra het warmer wordt kan je dan laagjes afbouwen :)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Op coll your dogg op fb kan je er mooie vinden, in fleece en in regenstof! En niet duur, worden op maat gemaakt.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Op coll your dogg op fb kan je er mooie vinden, in fleece en in regenstof! En niet duur, worden op maat gemaakt. "

 Ok, zie nu net dat het over mensenjassen gaat en niet over hondenjassen! SORRYYYYYYY! Hahaha. Ikke met mijn kouwelijke windhond weer natuurlijk...

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"  Ok, zie nu net dat het over mensenjassen gaat en niet over hondenjassen! SORRYYYYYYY! Hahaha. Ikke met mijn kouwelijke windhond weer natuurlijk... "

 

Hahahaha geweldig. 

Wie weet kunnen ze ook voor mensen op maat maken 

honden page profiel ----

honden foto van --

"  Ok, zie nu net dat het over mensenjassen gaat en niet over hondenjassen! SORRYYYYYYY! Hahaha. Ikke met mijn kouwelijke windhond weer natuurlijk... "

 Hahahaha zo'n jas wil ik wel! Fijn dat ze die op maat kunnen maken! 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vermoed dat de Owney Arnauti als zomerjas veel te warm is. Ik gebruik hem als winterjas, met een fleecejas er onder. Dan zonder trui of vest er ook nog onder. Met dit weer (als er tenminste geen noordenwind is) is hij zonder fleece jas al behoorlijk warm en heb ik hem vaak open. Dus ik denk dat je in de zomer van het spreekwoordelijke dak valt als je die Owney neemt.

De Owney is ook niet super waterdicht. Een uurtje een klein buitje kan hij wel aan, maar begint het te storten dan houd ik het tenminste niet droog als ik een uur loop. Ter vergelijking, zo'n dure Gore-tex jas kan dat laatste wel aan en ook mijn "old-school" canvas jas kan dat. Ik heb pas mijn Owney weer opnieuw waterdicht gemaakt, dat moet ook regelmatig. Volgens mij lekt de Owney ook voornamelijk door op de naden, die zijn volgens mij gestikt en niet gesealed (zeg maar met plakband dichtgemaakt zodat het niet dóór de naden komt).

Ik heb pas weer mijn oude, lange Drizabone uit de kast getrokken. Dat is zo'n zware canvas jas die met olie/wax waterdicht wordt gemaakt. Die dingen zijn onverwoestbaar, en de "oude" traditionele versies zijn ook niet eens zo duur (okee, de Australische dollar stond toen goed, maar ik betaalde 160 euro voor een lange jas). Wel warm voor de zomer denk ik, wegens zwaar materiaal. Er zijn ook jassen van wat lichter materiaal, maar die zijn duurder.

Het nadeel van mijn Gore-tex jas was dat de verkoper had gezegd dat hij makkelijk 10 jaar mee kon en dat hij na 3 jaar wat moeite begon te krijgen met veel nattigheid en na 4 jaar echt begon te lekken. En dat voor een jas van 350 euro... beetje boel veel geld.

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

honden foto van Samantha

Ik heb een owney, hij is uit de verkoop nu maar hij is echt ideaal. Hij is 100% waterdicht, dus wat wilma zegt ken ik totaal niet. Al loop ik meer dan een uur in de zeikregen dan ben ik gewoon warm en droog.

Ik heb een jas die een fleecevest aan de binnenkant heeft en die kan ik eruit halen dus als het warm is dan kan ik hem ook nog gebruiken. In de zomer gebruik ik meestal gewoon mijn normale leren jasje met zakje snoepjes in de zak. 

 

Ik denk dat als je echt een owney zomerjas gaat kopen hij wel echt te warm gaat zijn hoor. Ze zijn water en winddicht en daardoor komt er dus geen wind doorheen (logisch :P) maar je kan dus ook niet afkoelen door de wind.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb ook een owney jas, ik heb hem nu 2 jaar en die van mij is 100% procent waterdicht, ( heb al heel wat stortbuien over mij heen gehad sinds ik deze jas heb ) ik gebruik hem als zomer en winterjas, aangezien die van mij een uitritsbaar vest erin heeft zitten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^