Mag mijn Retriever buitenslapen als het sneeuwt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jasper Walraevens (Gast)

Mijn retriever, falco, is zot op sneeuw maar ik heb eigenlijk een vraagje over 's nachts.. Mag mijn hond buiten slapen als het nu zo koud is en sneeuwt? hij heeft een droog kot dat van de grond staat, ik heb ook paar platen tegen de rand gezet zodat de koude wind er niet direct aankan + stro in het kot. maar toch, ze geven -7, is het dan wel verantwoordt om hem buiten te laten slapen? hij heeft nog nooit binnen geslapen en ik vrees dat hij zal plassen snachts als ik hem binnen laat..

mvg,
Jasper

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mag mijn Retriever buitenslapen als het sneeuwt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

waarom slaapt hij dan niet binnen ?

geen idee of dat erg is.. -7 is wel erg koud

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Is hij die kou gewent en slaap die altyd trouwens buiten dan

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

Nou mijn goldens slapen altijd BINNEN!!!
Dus ik neem aan dat je met -1 of kouder toch geen hond buiten laten slapen ..!!
Maar goed dat is mijn mening.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Ik heb werkelijk geen idee..
Lijkt me niet bepaald warm.. Maar goldens hebben wel een dikke ondervacht?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je hond altijd buiten slaapt, is het niet erg dat als het sneeuwt dat je hond buiten slaapt. ook niet als het vriest.
het allerbelangrijkste is dat het hok wind en regen dicht is, een goed vet bed erin, geen stro, dat zit vol troep. dan is er geen enkel bezwaar om je hond buiten te laten slapen. en dat de ingang niet op de wind staat.

snachts in de berging ? is dat geen optie voor je ?of een plekje in de keuken ?

honden page profiel

Ja ik persoonlijk heb mijn honden altijd binnen.

Maar als jou hond altijd alleen maar buiten leeft en slaapt is de hond natuurlijk al veel gewend en zal de hond zijn vacht er ook wel naar hebben.

als je hok goed wind en kou dicht is dan zou het misschien geen probleem geven, maar ik zou het niet over mijn hart kunnen krijgen ik binnen en mijn hond buiten.

Maar als je hond altijd alleen maar buiten zit en ook in de kou zal hij zijn vacht wel ontwikkeld hebben. je kan hem natuurlijk ook naar binnen halen. en als je bang bent dat hij in huis plast kan je natuurlijk de hond in een bench doen als je die mocht hebben.


Alleen moet je hem daar wel aan laten wennen.

Liefs natascha

honden page profiel hannekehanneke

honden foto van hanneke

Jasper,

Mijn broer heeft zijn honden altijd buiten en woont in Frankrijk waar het s'nachts vaak veel kouder dan -7 is. Inderdaad veel stro in een droog kot waar de wind niet in kan en dan graven ze zich in en houden zich echt wel warm. Mijn broer is trouwens dierenarts en heeft altijd "buitenhonden" op een groot erf.

In veel landen buiten nederland is het echt wel normaal dat honden gewoon altijd buiten zijn.

Jasper Walraevens (Gast)

Bedankt allemaal voor de reacties !
Ik denk dat ik hem buiten laat slapen dan, hij heeft nog nooit binnen geslapen dus hij is het al wat gewoon.. Zijn kot is water en winddicht en ik heb een "gordijntje" gehangen voor de ingang van zijn kot zodat de wind er niet in kan (ben benieuwd hoelang dat er gaat hangen ;-) )
Hopelijk gaat het niet nóg kouder vriezen want dan zal ik hem in mijn garage laten slapen..

Nog eens bedankt voor de reacties maar ik ga nu met hem gaan wandelen en stoeien in de sneeuw!

Jasper

honden page profiel Ellen GEllen G

honden foto van Ellen G

Hoi Jasper,

Als je hond gewend buiten te slapen is dit weerstype geen probleem. Wij hebben een special honden buitenkussen gekocht bij Cranenbroek. Dit ligt is zijn buitenhok en neemt geen vocht op. De hond ligt hier droog en warm op. Hij vind het geweldig.

honden page profiel Me en Diva en May leeMe en Diva en May lee

honden foto van Me en Diva en May lee

Vrienden van mij hebben ook hun hond altijd buiten ook 's nachts. Als ze hem binnen laten dan breekt hij het hele huis af. Hij is niet anders gewend en zijn hok is goed geisoleerd dus koud zal hij het niet echt hebben. heb er wel eens geslapen en als ik 's nachts wel eens naar buiten keek als ik bijv naar de wc ging dan lag hij vaak ook buiten.

Ik heb begrepen dat een hond altijd buiten is een goede vacht/laag gekweekt heeft.

gr van ons

honden page profiel BasBaasBasBaas

honden foto van BasBaas

Juist NIET naar binnen halen hoor! Dat is je hond al helemaal niet gewend en dat verschil in temperatuur is veel te groot. Lekker dik in het stro, zorgen dat de hond droog kan liggen en dan is er niks aan de hand. Een beetje extra voer kan geen kwaad, het lichaam heeft wel meer werk om het warm te houden. En controleer de drinkbak regelmatig dat deze niet te lang bevroren staat.

honden page profiel M@rijkeM@rijke

honden foto van M@rijke

@ Hanneke en Diva zijn dat dan ook goldens?

honden page profiel Me en Diva en May leeMe en Diva en May lee

honden foto van Me en Diva en May lee

Nee dit is een duitse herder en die is voor de beveiliging.

heb het nog even nagevraagd voor je. Ze geven je het advies om je hond niet in huis te laten. Als hij altijd al buiten is geweest dan is zijn vacht ervoor ontwikkeld. Als je hem nu binnen gaat halen voor de nacht en je blijft dat doen dan kan je alleen maar meer problemen ermee krijgen omdat hij er dan juist aan gewent is om met koud weer binnen te zijn. Als zijn hok goed geweert word voor de kou dan moet het goed komen. Maar ik begrijp uit je verhaal dat dat al zo is.

Su6 ermee groetjes van ons.

Jasper Walraevens (Gast)

Heel hartelijk bedankt Diva om het nog eens na te vragen !
Ik kan nu met een gerust hart gaan slapen :-)


honden page profiel patriciapatricia

honden foto van patricia

even offtopic vraagje aan Ellen G
wat voor ras is jouw hond?kijk eens naar mijn hond.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Inderdaad, de vacht van een buitenhond is dikker dan die van een binnenhond. Ze ontwikkelen een dikkere vacht naarmate het kouder word en zolang het hok goed waterdicht/sneeuwdicht/droog is kan er weinig mis gaan. Bovendien kan de hond het veel te warm krijgen in huis. Mijn pups zijn ook in de garage (wel eerst een warmtelamp hoor!!!) en als we ze nu in huis hebben i.v.m. socialisering dan hebben ze het zomaar te warm. Beginnen ze helemaal te hijgen en zo. En nee, ze hebben het niet te koud want anders zouden ze wel veel piepen en dat doen ze ook niet. En vandaag zijn ze voor het eerst in de sneeuw geweest en ze vonden het geweldig!!!! Ze zijn vandaag 5 weken oud en helemaal gezond.

honden page profiel booboo

honden foto van boo

Als het voor hem regen- en winddicht is
lijkt het mij geen probleem, hij is het gewend
om buiten te slapen en heeft al een goed weerstand opgebouwd, wel leuk een gordijntje nu nog een theekransje erbij :-D

Maar ik moet zelf er niet aan denken om mijn honden buiten te laten slapen en ikke binnen, maarja hun zijn het zo gewend en die van jou zo, hij weet niet beter dus..

Maar alleen hoe doe je dat met water, dat bevriest toch wel op tijd vervangen en geef hem misschien iets meer eten dan normaal.

Groeten Leony

Hans63 (Gast)

Wij wonen in Frankrijk, waar we hondvriendelijke gites uitbaten. Onze honden slapen meestal binnen maar soms ook buiten, wat ze zelf willen. De meeste honden willen binnen slapen omdat ze zo dicht mogelijk bij hun baas blijven. Laat je je hond buiten slapen moeten ze een tochtvrij, droog verblijf hebben dan kunnen ze met gemak min 10 graden verdragen; inderdaad schijnt de vacht mooier te worden en dikker.
Hans - lesgicons

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik hoorde voor later dit weekend temperaturen tot -15. Dan zou ik er toch over gaan denken om hem in de garage te laten slapen hoor. Kan wel zijn dat hij gewend is buiten te slapen, maar we hebben al tijden deze temperaturen niet gehad, een paar weken geleden was het nog ruim boven de 10 graden 's nachts. De overgang is dan veel te groot. Als je nou in een land woont waar dit soort temperaturen normaal zijn is het wat anders.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Neen hoor, dat hoeft geen probleem te zijn, zeker als je hond dat al gewent is. Hij groeit dan toch langzaam aan naar de kou toe, want het wordt nooit ineens zo koud.
Wel moet je goed opletten, dat hij een goed geisoleerd hok heeft, uit de wind. Waar hij de warmte kan vinden en daar zich beschut en veilig kan voelen.
Ik heb het ook ooit eens gemoeten, omdat mijn hond van alles binnen vernielde. Alleen kwam hij in de nacht wel bij me binnen slapen. Maar ging ik weg, ging mijn hond buiten op de plaats in haar eigen hondenhok.

honden page profiel M@rijkeM@rijke

honden foto van M@rijke

Het zal wel aan mij liggen maar ik vind het niet normaal dat een retriever buiten moet slapen die houden van warmte en gezelligheid!
Sorry Jasper Walraevens als je hond wilde die niet binnen mocht had dan voor een ander ras gekozen!!

honden page profiel PuckPuck

honden foto van Puck

Hmm, best wel zielig, je hond buiten laten slapen.
Maak hem dan zinderlijk..

honden page profiel hermanherman

honden foto van herman

he jasper

ik heb een supertip voor je
ik zat met hetzelfde dilemma
ik heb een marican bulldog van een jaar die had ook een goed hok maar daar kon de wind zo inwaaien head ik er tochtflappen voor gemaalkt bijt ze ervoor werg en helpt ook niet echt tegen de kou
paar weken geleden kwam de vorst heb nu een nieuw hok aangeschaft
een hok van gegalvaniseerd staal dus roest niet.
2 cm isolatie en aan de binnenkant helemaal plastic en een klep van roestvrijstaal waar ze zelf in en uit kunnenen waardoor er geen kans is op tocht en vocht.mijn bulldog zit er de laatste dagen ook in en ik heb er een paar keer een thermometer in gehad en ze had het met s nachts =6 ongeveer 7 graden in haar hok
hok is ook supergoed schoon te maken en gaat meer dan een hondenleven mee.hangt wel een prijskaartje aan maar dan heb je nooit meer zorgen over de kou en heeft je hond een superhok.een hond kan trouwens tot - 15 makkelijk hebben.zolang de hond eet en is zoals ie normaal is is er niets aan de hand

hier de site van het hok www.thegrizzly.eu

gr

Jasper Walraevens (Gast)

Bedankt Herman!

Daar ga ik zeker eens een kijkje nemen!

honden page profiel SkySky

honden foto van Sky

ik heb geen idee, ik zou met -7 mijn hond toch echt binnen halen dan plast ze maar alles onder ;-)

mja mijn hond is altijd binnen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mag mijn Retriever buitenslapen als het sneeuwt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^