hond in flat laten traplopen zielig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik woon in een flatje 2 hoog. En er zit geen lift in dus je moet steeds 3 trappen op en af.Mijn hond is net 5 weken geleden plotseling overleden op 14 jarige leeftijd.Ik heb haar met liefde in huis genomen na het overlijden van mijn moeder.En ze kwam hier niks tekort.Voor mij voelde het goed haar in huis te nemen en heb er geen spijt van.Maar heb haar hier 3 en half jaar gehad en haar wel gewoon trap laten lopen want dat kon ze ookal ging het de laatste tijd wat moeizamer.Ze was niet heel groot maar net te zwaar om elke keer te tillen.en ze ging wel 4 keer per dag uit.moet ik mij schuldig voelen dat ik haar trap heb laten lopen?want er zijn mensen die zeggen traplopen is slecht voor een hond maar ze is 14 geworden en heb haar hier nog 3 en half jaar een mooi leven gegeven. En ze kwam tenminste genoeg buiten.Ik ga me schuldig voelen als ik lees dat het slecht is enzo.Omdat ik misschien over een tijdje een ander hondje wil heb ik me daar nu pas in verdiept met de trappen.misschien dan eventueel een klein hondje die je beter kan dragen al hou ik meer van iets grotere honden.natuurlijk niet te groot op een flat.we zien wel maar vraag me af hoe jullie over dat traplopen denken.mn hondje heeft het hier verder super gehad.En zie wel of ik nog een hondje neem.het is erg leeg zo.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Totdat je hond volgroeit is, kan je het beter niet laten traplopen.

 

Wij wonen ook in een appartement (koop) en helaas zonder lift... onze honden (jack russel & een kr fox) lopen ook trap.

 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Nee ben je mal, een volwassen hond kan prima traplopen.

 

Ook een pup mag best traplopen, mits altijd onder begeleiding en aangelijnd.

 

Wel zou ik als ik jouw was dan ooit een hond nemen die je in noodgevallen wel kunt tillen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Ik woon in een flatje 2 hoog. En er zit geen lift in dus je moet steeds 3 trappen op en af.Mijn hond is net 5 weken geleden plotseling overleden op 14 jarige leeftijd.Ik heb haar met liefde in huis genomen na het overlijden van mijn moeder.En ze kwam hier niks tekort.Voor mij voelde het goed haar in huis te nemen en heb er geen spijt van.Maar heb haar hier 3 en half jaar gehad en haar wel gewoon trap laten lopen want dat kon ze ookal ging het de laatste tijd wat moeizamer.Ze was niet heel groot maar net te zwaar om elke keer te tillen.en ze ging wel 4 keer per dag uit.moet ik mij schuldig voelen dat ik haar trap heb laten lopen?want er zijn mensen die zeggen traplopen is slecht voor een hond maar ze is 14 geworden en heb haar hier nog 3 en half jaar een mooi leven gegeven. En ze kwam tenminste genoeg buiten.Ik ga me schuldig voelen als ik lees dat het slecht is enzo.Omdat ik misschien over een tijdje een ander hondje wil heb ik me daar nu pas in verdiept met de trappen.misschien dan eventueel een klein hondje die je beter kan dragen al hou ik meer van iets grotere honden.natuurlijk niet te groot op een flat.we zien wel maar vraag me af hoe jullie over dat traplopen denken.mn hondje heeft het hier verder super gehad.En zie wel of ik nog een hondje neem.het is erg leeg zo. "

 niet als je de hond rustig laat lopen en inderdaad beter niet het eerste jaar..

een vriendin heeft haar deen het eerste jaar getild...3 trappen hij woog meer als zij

 

Ik persoonlijk laat mijn honden elke dag onze trappen lopen.dat doen ze goed en rustig

Ik heb zelf wel bewust gekozen voor een maat die tilbaar is als het nodig is

en soms ben ik daar al heel blij mee ivm een hond van 11 kg ook al best zwaar is om met mijn rotte enkel 3 trappen op te komen

een andere vriendin heeft 2 jaar op haar tuinhuis gewoond ivm haar oude lab en ze op 2 hoog woonde

 

 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ja liesbeth mijn overleden hondje was ongeveer 10 toen ze hier kwam en toen kon ze de trappen wel.tot op de laatste dag kon ze het maar soms ging het wat moeizamer omdat ze oud werd.dan denk ik sneu eigenlijk op haar oude dag nog die trappen maar ze had het hier verder beter dan waar dan ook denk ik.en als ik een andere hond neem ga ik er wel even goed over nadenken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Leer je hond jong trap lopen...zodat ze een goede balans krijgen, vooral eraf...wanneer je altijd je hond begeleid en het rustig aandoet, niets aan de hand, ook al kan je hond zelfstandig de trap nemen, toch begeleiden.......zodat er niet een tree gemist wordt .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Bron...dierenkliniek de hakmolen........................................................................................................Mag mijn pup trap lopen? Is traplopen nu werkelijk zo slecht voor uw pup? Vaak wordt gezegd dat traplopen bij honden HD (heup dysplasie) veroorzaakt of andere gewrichtsproblemen. Dit klopt echter niet helemaal. De problemen komen vaak wanneer honden niet hebben leren traplopen of wanneer ze de trap op- en afstormen. Ook honden met overgewicht hebben vaak problemen met het traplopen. Bij een gezonde volwassen hond valt traplopen binnen de grenzen van normaal energieverbruik en activiteit van de hond. Het is echter wel belangrijk dat uw hond leert om rustig de trap op te lopen. Uw hond moet over voldoende spierkracht bezitten om de trap op en af te kunnen lopen. Wanneer kan uw hond dan traplopen zonder dat dit schadelijke gevolgen heeft? Dit hangt natuurlijk af van het ras, de leeftijd en de conditie van uw hond. Kijk goed naar uw jonge hond als hij/zij de trap op en af loopt. Lukt het hem/haar goed zonder misstappen of overdreven veel inspanning, dan gaat het goed. Is er te veel inspanning nodig om de trap op of af te komen dan is het verstandig het traplopen te staken. Wanneer mag ik met mijn hond meenemen aan de fiets? Vanaf de leeftijd van 9 maanden mag u uw hond meenemen aan de fiets. In looppas naast de fiets, 5 minuten per keer per dag. Iedere week mag er 5 minuten per keer bij, tot maximaal 20 minuten per keer. Pas als uw hond ouder dan 1 jaar is mag u voorzichtig de inspanning verder opvoeren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier een hond van 75 kilo, loopt een x per dag erop en een keer eraf , altijd onder begeleiding, altijd.........

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Het lijkt me wel iets om rekening mee te houden. 

Mijn hond heeft bijvoorbeeld ED, artrose en HD. Die laat ik dus geen traplopen.

Dus stel dat jij ook dikke pech hebt is het wel handig dat je de hond kan tillen. 

 

Voor een gezonde hond zou het geen probleem moeten zijn. 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Dankje willemijn voor het opzoeken.het kan dus niet echt kwaad alleen bij pups.en inderdaad yara die pech kun je ook nog hebben dat is dan niet handig.Ik bekijk het nog even.maar het is dus geen dierenmishandeling om een hond trap te laten lopen:p dat stelt me gerust want was super gek met mn overleden hondje en wil juist een andere om het vreselijke gemis wat te verzachten:(vervanging is het niet maar hopelijk maakt het de pijn iets minder.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik zou het iets anders willen stellen. Voor de meeste volwassen honden is het echt geen bezwaar af en toe  trappen te moeten lopen.

Zelfs voor pups( behalve die jongsten en kleintjes) hoeft het geen bezwaar te zijn, zolang je ze aangelijnd, gecontroleerd en langzaam laat lopen.

Maar!

Vooral voor rassen met in verhouding een lange rug en korte pootjes; zoals bv teckels, is het wel slecht. Domweg omdat hun bouw ze gevoeliger maakt voor rugblessures.

Die zou ik dus tillen......ook de volwassen honden.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Zelf ? Als ze makkelijk te dragen zijn, mooi optillen........een grote hond is anders, en als je hond slechte gewrichten heeft zou ik er ook anders over denken.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Dankje willemijn voor het opzoeken.het kan dus niet echt kwaad alleen bij pups.en inderdaad yara die pech kun je ook nog hebben dat is dan niet handig.Ik bekijk het nog even.maar het is dus geen dierenmishandeling om een hond trap te laten lopen:p dat stelt me gerust want was super gek met mn overleden hondje en wil juist een andere om het vreselijke gemis wat te verzachten:(vervanging is het niet maar hopelijk maakt het de pijn iets minder. "

 Ga bij een uitstekende fokker kijken dan kan je een hoop uitsluiten ........en grote kans dat je hond goede gewrichten heeft, je kan altijd pech hebben tuurlijk, maar ga naar een goede fokker.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een bangmakerij weer. Niets mis met traplopen, zelf een pup mag trap lopen.

 

Het is een rechte beweging en natuurlijk komt er even een belasting op de pezen. Dat is alleen van korte duur en kan een hond, zelf een pup prima hebben.

Zorg dat je een jonge hond begeleid op de trap, zodat hij niet als een gek op en af scheurt.

 

Als je je pup niet went aan traplopen, zit je straks met een volwassen hond die niet meer durft. Moet je een zware hond op-en aftillen

Zag er een keer een filmpje van, iemand met een st bernard op zijn rug de trap af

 

Wat wel slecht is voor het lijf is, is slidings maken, korte draaien en alles vooral zonder opgewarmde spieren.

Achter balletjes aanhollen dus.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik zou het iets anders willen stellen. Voor de meeste volwassen honden is het echt geen bezwaar af en toe  trappen te moeten lopen.
Zelfs voor pups( behalve die jongsten en kleintjes) hoeft het geen bezwaar te zijn, zolang je ze aangelijnd, gecontroleerd en langzaam laat lopen.
Maar!
Vooral voor rassen met in verhouding een lange rug en korte pootjes; zoals bv teckels, is het wel slecht. Domweg omdat hun bouw ze gevoeliger maakt voor rugblessures.
Die zou ik dus tillen......ook de volwassen honden.
  "

 Dat is idd de uitzondering! 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Mijn vorige Golden was 14 en had een hernia en artrose. Daarom was hij wat kouwelijk en mocht hij mee naar boven op de slaapkamer. Soms in bed als hij het bij vorst echt niet meer warm kreeg. Dan moest hij ook weer naar beneden. Soms ging de achterkant sneller omlaag dan de voorkant. Ik hield hem dus altijd vast aan de halsband en liep naast hem omlaag. Dan hield mijn been zijn achterkant op de plek zodat hij recht naar beneden kon. En zelfs die hond kon gewoon traplopen. Langzaam. Beheerst. Maar het kon.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik ben door omstandigheden van huis naar appartement met 3 trappen gegaan. 3x6 treden. 

Ik heb me er vreselijk druk over gemaakt. Maar hij loopt altijd aangelijnd tussen mij en de muur. Ik hou hem kort, en zorg dat hij niet voor mij uit komt.

Geen springen en rennen. 

Met zielig heeft t niks te maken, vind ik. Gewoon goed begeleiden. 

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Trouwens heel veel sterkte. 

Je hebt ze een paar mooie jaren kunnen geven. 

Ik zou zeker weer op zoek gaan naar een lief maatje. En inderdaad kun je erop letten dat deze kleiner is, dus te dragen. 

Maar toch,  lijkt me lastig, ik ben ook meer voor de grotere rassen. 

Succes met wat je gaat doen.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Trouwens heel veel sterkte. 
Je hebt ze een paar mooie jaren kunnen geven. 
Ik zou zeker weer op zoek gaan naar een lief maatje. En inderdaad kun je erop letten dat deze kleiner is, dus te dragen. 
Maar toch,  lijkt me lastig, ik ben ook meer voor de grotere rassen. 
Succes met wat je gaat doen.
  "

 er zijn ook best grotere honden die niet zo zwaar zijn gebouwd

denk windhonden en bv grote poedel is niet zo zwaar als een labrador

ivm hele andere bouw

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

"  er zijn ook best grotere honden die niet zo zwaar zijn gebouwd
denk windhonden en bv grote poedel is niet zo zwaar als een labrador
ivm hele andere bouw "

 Da's waar ja.

Ik heb alleen echt een zwak voor goldens en labradors. 

Tegen die tijd maar weer verhuizen dus, haha. 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

"  Da's waar ja.
Ik heb alleen echt een zwak voor goldens en labradors. 
Tegen die tijd maar weer verhuizen dus, haha. 
  "

 of dus een tuinhuisje..hihi

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

"  Da's waar ja.
Ik heb alleen echt een zwak voor goldens en labradors. 
Tegen die tijd maar weer verhuizen dus, haha. 
  "

 Tegen die tijd zijn er wel minigoldens. ;)

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

En Cindy, ga maar lekker kijken naar een nieuw hondje. Het gemis blijft, maar het kan zo fijn zijn als er weer leven in huis is!

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

"  Tegen die tijd zijn er wel minigoldens. ;-) "

Kijk maar uit, voor je het weet is dat de design hond van 2016...

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

"  of dus een tuinhuisje..hihi "

 Nee, dan doe ik t in 1 x goed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Bams is 75 kilo, en gaat  de trap op en af, de opthopeed  vond dat geen enkel bezwaar, mits onder begeleiding, en zo gebeurt het ook, als ik naar  het reservaat ga dan moet ik ook een trap op en af buiten .....grote treden maar meer dan thuis, wel rechte treden, en dan loopt Bams naast me kort aan de lijn, en dan is er geen enkel bezwaar, een trap in huis, zijn meestal kleine treden en er is dan bovenaan een draaiing in de trap, hou daar zeker je hond mee in de gaten ..en nimmer alleen  laten gaan.......

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Dankjulliewel voor de reacties.ik ga het bekijken wat ik doe.mis mijn hond heel erg.het is bijna ondraaglijk.dus hoop dat een ander hondje wat helpt.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo † 2 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

" Bams is 75 kilo, en gaat  de trap op en af, de opthopeed  vond dat geen enkel bezwaar, mits onder begeleiding, en zo gebeurt het ook, als ik naar  het reservaat ga dan moet ik ook een trap op en af buiten .....grote treden maar meer dan thuis, wel rechte treden, en dan loopt Bams naast me kort aan de lijn, en dan is er geen enkel bezwaar, een trap in huis, zijn meestal kleine treden en er is dan bovenaan een draaiing in de trap, hou daar zeker je hond mee in de gaten ..en nimmer alleen  laten gaan....... "

 het is ook geen probleem als ze het beheerst doen

de grote schrik komt pas met een moment dat dat niet kan

een ongelukje..hernia ,zware atrose ivm oud beestje

dat zijn momenten dat je niet klem wil komen te zitten

Mijn honden lopen altijd naar 3 hoog en naar beneden

Toch meerdere situaties geweest waar ze geen trappen mochten of konden lopen..soms wel een week of 2 weken

dan is het bijzonder vervelend als je je hond niet naar boven/beneden kan krijgen en dat minstens 3 a 4 keer per dag ivm uitlaten.

alles kan..maar met een grote hond zal je wel met een alternatief moeten komen als je boven woont op zo'n onfortuinlijk moment.

Ik vind grote honden geweldig ,maar ben blij dat ik mijn honden kan tillen als ze ziek of oud zijn

Als je boven woont moet je goed nadenken over wat als...anders krijg je heel veel kopzorgen als er iets gebeurd 

 

Volgende forumvraag: castratie bij oudere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^