wat is co own

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

simpele vraag.. 

 

wat houdt co own in? 

wanneer word dit gedaan? 

welke rechten/plichten heeft de pupeigenaar dan? 

welke rechten/plichten heeft de fokker? 

betaald de "koper" dan evenveel of minder voor de pup in co own? 

 

kan de fokker de pup eender wanneer terug "eisen"? 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Ik denk dat iedereen dit iet wat anders zal aanpakken en ik ben zelf natuurlijk geen fokker dus geen echte kenner maar... Volgens mij als houd co-eigenaar in dat de hond niet gekocht wordt. De hond blijft "eigendom" van de fokker, er wordt dus ook geen geldt voor gevraagd lijkt me in dat geval. De fokker heeft dan volledig zeggenschap over de hond, terwijl de hond wel bij andere mensen in huis woont. Ik neem aan dat dit wordt gedaan om de hond later in te zetten voor de fok. 

 

Maar dit is slechts 1 fokker die ik zelf toevallig ken die dit zo doet, er zullen vast nog andere manieren zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Co-own is samen eigenaar zijn. Maar de invulling daarvan kies je helemaal zelf.

Zo zal de ene fokker graag veel zeggingschap houden over de hond en mee willen beslissen in dingen als voeding, sport, opvoeding,… en zal de andere fokker enkel een co-own willen in de zin van: het teefje willen gebruiken voor een nestje, maar verder alles overlaten aan de co-owners.

Als je in een co-own wil stappen is het zeer belangrijk op dezelfde golflengte te zitten en de overeenkomst zeer duidelijk omkaderd en transparant te houden, zodat er geen misverstanden ontstaan en iedereen volledig achter de inhoud van de de overeenkomst staat.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Mijn ouders hadden een border in co own. Fokker wilde er 1 nestje mee. Mijn ouders hebben geen aankoopbedrag betaald.

fokker betaalde wel gezondheidstesten/ showkosten. Verder betaalde mijn ouders voeding en dergelijk. 

 

Eigenlijk was de teef zo goed als van ons behalve dan toen ze een nestje kreeg ging ze 2 maand naar daar. Verder was het eigenlijk onze hond.  

 

honden page profiel falcofalco 3 doggies

Dat ligt eraan wat je als fokker en co-owner zelf afspreekt. Zolang het maar redelijk is.

Zelf heb ik een reu in co-own aangehouden en daar is dus ook niet voor betaald. We hebben afspraken gemaakt over aantal dekkingen, kosten, shows, logboek, aanvragen licentie wie betaald wat en wanneer de hond op hun naam wordt overgezet. Ik bemoei me niet met de opvoeding tenzij me iets gevraagd wordt. Maar ook wat er met de hond gebeurd bij overlijden van mij of van de co-owner.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gebeurt vaak, ook mijn fokker van Ogin doet dit.....goede afspraken maken eventueel vastleggen........Ogin de mams was ergens anders en kwam voor een nestje bij de fokker, na het nestje als de pups weg zijn is de mams weer naar de ander vertrokken........

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

Inderdaad zoals iedereen hierboven zegt is dat heel flexibel. Ik ken mensen die co-own hebben maar wel betaald voor de pup, voor in dit geval bijv een dekking. Ik heb zelf ook twee co-owned honden omdat wij ze overgenomen hadden na onze agressieve malamute (Nee geen herplaatsers), waar wij dan weer geen aankoopbedrag voor hadden betaald. Er is dus heel veel mogelijk. 

Volgende forumvraag: Oldline Husky's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^