hondentuig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kirstenkirsten

Hallo,

 

Even een vraagje.

 

Ik wil binnenkort voor onze pup  een nieuw tuig aanschaffen. Hij is bijna uit zijn puppytuigje gegroeid.

Alleen nu wil ik graag een tuig wat goed tegen water kan, en wat niet te lang nat blijft na het zwemmen.  Iemand tips welk tuig ik het beste kan aanschaffen?

Ik zat zelf te denken aan een Hurtta tuig

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb een hunter neopren tuig. Te koop bij de petsplace in 5 leuke kleuren combinaties. 

Ik had altijd een k9 achtige tuig, maar de gesp zat in de oksel en Moh heeft daar weinig haar dis kale en rode oksel kreeg ze daarvan. Ook bleef dit tuig erg lang nat. Ook heb ik een tuig gehad met fleece, maar zwemtechnisch is dit helemaal niet handig, dat zuigt zich vol en wordt zwaar en rekt uit.

Daarna ben ik dus bij hunter neopren tuig uitgekomen, ik wilde een Y-tuig zonder fleece, maar wel met zachte bescherming bij haar oksels en buik omdat ze snel kaal wordt van een tuig en ik wilde en tuig waarvan de gesp niet in haar oksel zat.

Hunter neopren voldoet aan al mijn wensen en zit bij Moh als gegoten. Ook prettig dat dit tuig in een winkel te koop is zodat je lekker kan passen. Ook is het stuk tussen de voorpoten goed verstelbaar dus ook geschikt voor honden met een aparte borstkas(zoals windhonden of teckels). Met zwemmen wordt het wel nat natuurlijk, maar is best snel weer droog en het tuig blijft in model.

 

Al met al voor mij en Moh het perfecte tuig.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik heb voor Puk een Adori teflon tuig. Het tuig is heel erg licht, snijd niet door het 'zachte' materiaal (nylon is veel harder) en is snel droog. Ook is het aan alle kanten heel goed te verstellen. Waardoor je het tuig perfect passend kan maken. Er zitten ook beveiligingen op de sluitingen zodat die moeilijker open gaan (voor de mens heel makkelijk te openen). 

 

Puk heeft hem nu 1,5 jaar en ze heeft er echt van alles mee uitgehaald al. Maar tot nu toe is hij nog helemaal goed. Alleen zitten er wat krassen op de sluitingen omdat puk soms over asfalt en steentjes gaat rollen en stoeien. Puk weegt rond de 20 kg en heeft regelmatig heel hard getrokken aan de riem met dit tuig aan maar dat kan hij allemaal weerstaan. 

 

Ik ben er in ieder geval zeer tevreden over. 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Pepijn heeft een Treponti fibbia tuig. Dit is van kunststof en wordt totaal niet wijder als het nat wordt.

Mijn type is ook niet verstelbaar, dus je kunt het wel pas aanschaffen als je hond volgroeid is.

 

 

 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Wij hebben een tuigje van 4dox.nl. Daar maken ze tuigjes op maat. Je kunt zelf het materiaal van de voering kiezen en ze hebben ook waterproof materiaal. 

Wij hebben dan het Tour model, maar ze hebben ook twee andere modellen  

 

 

honden page profiel RemcoRemco

honden foto van Remco

Hier 2 tuigen.. voor de winter k9.. en nu voor de zomer een hurrta.. bevallen beide goed :-)
En hurtta kan je ook passen in een winkel.. errug handig!

Volgende forumvraag: Kuranda bed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^