Groeipijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilna KoenesWilna Koenes

Onze Golden Retriever heeft last van groeipijn. Hij kreeg op advies van de dierenarts ivm eerdere diarree klachten tot en met 9 maanden Hills pet Vet essentials voor puppy's. Nu mag hij de adult brokken. Het probleem is nu dat hij niet wil eten. Hij weigert de puppy brokken al een paar weken en nu weigert hij de adult brokken ook. Alleen als ik ze ga weken en hem uit mijn hand aanbied eet hij wel maar niet van harte. Nu krijgt hij metacam suspensie als pijnstilling en ontstekingsremmer waardoor hij wel wat levenslustiger wordt maar het eten laat hij het liefst staan. Andere dingen zoals lekkernijen wil hij wel nemen. Nu kan ik niet vinden welke bestanddelen er in het voer zitten. Wij vinden dat hij nu ook naar vis ruikt uit zijn adem. Mogelijk bevat dit voer granen en vis bestanddelen?

Wat zou jullie advies zijn.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Oei, wat een vreemde adviezen (naar mijn lekenmening)

 

Zelf zou ik overgaan op barfen of een goede kvv, het liefst in overleg met een holistisch dierenarts. Voor metacam mocht dat nodig zijn, kan een holistisch dierenars je een natuurlijker alternatief geven speciaal op jouw hond afgestemd.

Je vind veel informatie op barfplaats

 

http://www.barfplaats.nl/

 

 

 

en op deze site

http://www.voerwijzer.com/waarom-gezonde-hondenvoeding

 

 

Edit, even de ingredienten opgezocht.

Er zit wel visolie in, maar of daarvan zijn adem naar vis gaat ruiken? En mais als hoofdbestanddeel, ik zou daar zelf niet voor kiezen.

 

Maïs, kippenvleesmeel (31%), brouwersrijst, cellulose, dierlijk vet, eiwithydrolysaat, meel van erwtenzemelen, gedroogde hele eieren, plantaardige olie, visolie, mineralen, L-carnitine, lysine, taurine, vitaminen, sporenelementen en bèta-caroteen. Met natuurlijke antioxidanten (gemengde tocoferolen).

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eens met dobry. Mocht je niet voor vers willen gaan, kijk dan naar een goede brok met hoog vleesgehalte. www.voerwijzer.com staat veel informatie op over brok maar ook over kvv.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

Inderdaad vers of goede brok

een da heeft maar een paar dagen les gehad over voeding en dan nog gesponsord door merken als RC en hill's

Op goede vers voeding groeit de hond gelijkmatiger( minder explosief )en dus minder groeipijn ect

 bv op voerwijzer en bij een holist kunnen ze je meer vertellen over voeding

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Een bijwerkingen van metacam kan gebrek aan eetlust zijn dus dat zou het niet eten kunnen verklaren

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Zijn er foto's gemaakt van je hond?Groetjes Didy

honden page profiel Wilna KoenesWilna Koenes

Sorry voor de late reactie,

Nee er zijn geen foto's gemaakt, het was meer een diagnose na observatie van de klachten. Ik moet zeggen dat hij er nu op het moment geen last van heeft. Een paar weken rustig aan gedaan en nu meer langere wandelingen en geen klachten. Dus achteraf lijkt het mee te vallen.

Groetjes Wilna

Volgende forumvraag: Haarverlies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^