Hondenrugzak (dragen van hond)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartijnMartijn

Hallo,

 

Wij hebben hebben een onwijs actieve border collie hond. Die rent met veel plezier mee als we gaan mountainbiken maar uiteraard kunnen wij verder als de hond. Ook al wil ie meer, we nemen dr tegen zichzelf in bescherming en dan gaat ze nu een oude rugzak in. Daar zit ze vrij aardig in maar voor degene die haar op de rug heeft is t wat minder ze hangt altijd scheef. Ik heb eens zitten googlen en kwam dit tegen: https://ruffitusa.com/

Echter komt dit uit de USA en daar betaal je leuk invoerrechten over. Dus waar ik benieuwd naar ben:

 

- Weet iemand of er iets vergelijkbaars in Nederland te krijgen is

- Heeft er iemand ervaring met deze of iets vergelijkbaars?

 

Alvast bedankt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

geen ervaring, maar misschien is de HunterDetroit vergelijkbaar?

 

http://www.hondenoutlet.nl/onderwerp/hunter-hondenrugzak

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Geen ervaring.

Maar, realiseer je wel het gewicht van een volwassen border collie, minstens 20 kg.

En dat op je rug, lijkt me geen pretje!

Ik denk aan       natte rug....!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Geen ervaring, maar ik denk dat het lastig wordt om voor een border collie-maat hond zo'n rugzak te vinden; dat soort rugzakken zijn meestal toch echt alleen voor kleine hondjes gemaakt.

 

De rugzak die je linkt is ook voor honden met een een maximale ruglengte van 45 cm (de XL is voor 16 tot 18 inch, gemeten vanaf de halsband en niet vanaf de schouders tot aan staart), dus dat red je met een border collie denk ik niet.

 

Ik hoop dat je wat vindt, maar ik denk dat het lastig wordt.

honden page profiel MartijnMartijn

Voor wat betreft het formaat, ze is niet heel erg groot voor border collie begrippen. Weegt zon 12 kg en die maat van 45 is 50 bij dr. 

T is wel wat gewicht idd maar zie ik niet als een heel groot issue voor het moment. Als het vervelend word gaan we gewoon minder ver fietsen. En voor wat betreft die natte rug, ja klopt, heb echter nu ook een drink/rug zak en daar heb ik ook geen moeite mee. Moet wat over hebben voor dr :)

Overigens hebben we dr al n aantal malen mee gehad in een normale rugzak dus t gewicht is inmiddels bekend :) Tnx voor de input so far!

honden page profiel MartijnMartijn

Hoppa, dan maar zelf aan de slag. Zie hier het resultaat. Beetje 'tweaken' nog, ze zou iets hoger mogen zitten, maar madamme zat moe maar voldaan achterop de rug van dr baasje :) 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Smelt van die onderste foto. Zo lief dat koppie op je schouder. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ziet er wel heel lief uit. Maar wat als je valt? Ik vind dat met moeders en baby's ook zo eng. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Geweldig, in gedachte had ik ook dat is te zwaar maar dit gaat goed zo te zien......?.heerlijk dat je dat doet met je hond........

honden page profiel MartijnMartijn

Vallen is een risico maar acht ik persoonlijk niet zo groot aangezien je toch wat rustiger fietst met hummes op de rug. Op de foto was t even uitrusten :) er werd dankbaar gebruik van gemaakt. Je moet dr ook goed beschermen, er zit geen rem op de accu en die zou zich zo oververmoeid rennen. 

In de basis is het overigens een kopie van wat we al gevonden hadden op internet, alleen was 80 euro met nadien nog inklaring etc. toch gortig genoeg om eerst zelf eens wat te proberen met een oude rugzak. 

Geweldig! Rennen dat ze doet! ik heb de 30 aangetikt op de teller, toch maar even afremmen want die wilde nog door!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hah, wat goed! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat een klein formaat border collie, of lijkt dat zo nu die in een rugzak zit? Lijkt me niet prettig zitten voor je hond zo eigenlijk.

 

 

Dit heb ik als rugzak waar ik Puck in kan dragen. Puck weegt 3,5kg. Weet niet of er meer maten van zijn, hij is van Doxtasy

honden page profiel MartijnMartijn

Is inderdaad niet zo heel groot. Ze zit rechtop in de rugzak, of beter gezegd, lighouding tegen de rug aan. Dr pootjes heeft ze op de rug leunen/ over de schouders. We willen m nog iets aan passen dat ze wat hoger kan zitten. We hebben twee hengels die kruislings over dr rug lopen waardoor ze op een plek blijft zitten en niet continu over de rug 'slingert'. Ik kan het niet beoordelen voor de Doxtasy, ziet er degelijk uit maar schuift die niet over je rug?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Is inderdaad niet zo heel groot. Ze zit rechtop in de rugzak, of beter gezegd, lighouding tegen de rug aan. Dr pootjes heeft ze op de rug leunen/ over de schouders. We willen m nog iets aan passen dat ze wat hoger kan zitten. We hebben twee hengels die kruislings over dr rug lopen waardoor ze op een plek blijft zitten en niet continu over de rug 'slingert'. Ik kan het niet beoordelen voor de Doxtasy, ziet er degelijk uit maar schuift die niet over je rug? "

 Ja, dat doet ie wel. Niet handig dus eigenlijk voor op een racefiets/mountainbike

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Pffff...dat gaat best doorwegen hoor , zeker bij warm weer. 

Op de fiets zit ze wel lekker , en vind het nog leuk ook denk ik ? 

Zit ze mooi stil dan ? 

 

Als ik met Lance in mijn schoudertas twee uur rondloop in de Shopping Center, (mogen geen honden binnen ) dan voel ik mijn nekspieren hoor ! 

Gelukkig is t gewicht beter verdeeld bij jou, maar ga je dan niet naarvoren lopen ? 

In ieder geval super lief dat je dit voor haar doet .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Zou ik ook wel willen, heerlijk kunnen fietsen met Bams  en dan ook op de racefiets ....ik zie hier iedere dag een man met een middelmaat hond achterop de gewone fiets, een plankje gemaakt voor de hond achterop, super....vier jaar  oud, en de hond vind het geweldig, moe ? Spring maar achterop..........

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Er is iets in de julius k9 lijn.

Dat wordt gebruikt in het leger voor honden aan een para suite. 

Dan zitten ze tijdens de afsprong ook op de rug vast.

Maar ik dacht dat mijn kia klein was met haar 13 kilo...

Uit welke lijn komt jouw hond?

honden page profiel MartijnMartijn

T word uiteindelijk wel zwaar ja dat klopt. Maar ze houd zich rustig en we zijn altijd met twee als we gaan dus we kunnen afwisselen. En we rijden normaal met drinkwater op de rug, weliswaar geen 10kg maar toch. 

 

Welke lijn t is, geen idee. TOen we dr gingen halen werd verteld dat ze 'n foutje' was, dus twee bordercollies (vandezelfde eigenaar) die even er tussen uitgeglipt waren. Ze is wat kleiner maar t gedraagt zich als een adhd'er dus dat border collie deel geloven we wel :) 

Volgende forumvraag: Vlo gespot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^