ACE honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoi, ik wil graag een hond adopteren van ACE maar mijn ouders willen geen 2e hond???? Weten jullie misschien tips voor het overhalen van mijn ouders en hebben jullie zelf ervaring met ACE?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Niet? Als je ouders de keuze maken om wat voor reden dan ook, om geen tweede hond erbij te nemen, dan zul je dat moeten accepteren. 

 

Als je later op jezelf bent, dan kun je doen en laten wat je wilt. Nu zul je de keuze van je ouders moeten respecteren. 

Anoniem (Gast)

Ze willen geen 2e hond omdat het best veel geld kost als het niet zo duur was allemaal hadden we er al 2 gehad

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is toch een goede reden.

Honden kosten nu eenmaal geld.

En als je pech hebt, krijg je ook te maken met dure dierenarts rekeningen etc.

Of betaal jij daaraan mee?

 

Ik heb ook 2 honden, maar alles is dubbel betalen.

Het voer, dierenarts, vlooien,wormenmiddel etc.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ze willen geen 2e hond omdat het best veel geld kost als het niet zo duur was allemaal hadden we er al 2 gehad "

 

Nou, daar hebben ze een prima reden toch? Of ben jij bereid alle kosten op je te nemen voor de tijd dat de hond bij jullie is? Van voer, speelgoed, evt hondenschool of een gedragstherapeut mocht het nodig zijn, dierenarts en ga zo maar door.

Dan ligt de zaak misschien anders?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Idd. Neem aan dat je ouders wil wet is? Alle kosten die jullie nu hebben voor 1 hond en dan x2.  Ik zou ACE even googlen.... ik hoor goede dingen, maar veel meer slechte dingen. Maar dat is aan jou om goed je huiswerk te doen. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik zou ook een 2de hond erbij hebben gehad als ik het allemaal kon betalen. Maar geld is een hele goede reden om niet aan een tweede hond te beginnen. Je moet niet alleen aan de aanschaf van zo'n diertje denken,  maar vooral aan al het voer, opvang kosten, medicatie, ontwormen en ontvlooien, dierenarts en al dat soort dingen. 

Verstandig besluit van je ouders om vanwege geld niet aan een tweede hond te beginnen,  zo heb je geld over om jullie huidige hondje te kunnen geven wat ze nodig heeft en wat ze verdiend! 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Bovendien kunnen asielhonden uit het buitenland allemaal nare, kostbare ziektes onder de leden hebben. Leishmania, en nog eentje. Ziektes waarbij de hond heel lang medicatie nodig heeft, soms zelfs levenslang. En niet eens goedkope medicatie.


Dat risico loop je bij iedere hond, maar nog méér bij buitenlandertjes. Of je treft, zoals ik, een hond die allergieën heeft en dus niet "gewoon" voer met kip kan eten, maar altijd met andere diersoorten, waardoor het eigenlijk altijd duurder is.


Geen geld is eigenlijk een van de beste redenen om géén dier te nemen. Als er iets naars gebeurt dan weet je in ieder geval zeker dat het dier niet te lijden zal hebben onder geldgebrek.

Volgende forumvraag: Loki's reis!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^