Steriliseren of castreren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Hallo,

Aangezien Noa een teefje is, en de hond van mijn mama een reu, en we absoluut geen nestjes willen, vragen we ons af wat we best doen: Noa laten steriliseren, of Beau laten castreren??

Mijn mama was zowiezo al van plan om Beau te laten castreren aangezien wij een teefje gingen kopen. Maar nu zei onze DA dat ze toch eerder Noa zou laten steriliseren...

Wat zouden jullie doen?

Ik ben best wel bank om Noa te laten steriliseren... Het is toch een grotere operatie dan castreren. Is die wonde van een sterilisatie groot? Stel dat er iets misgaat tijdens de operatie... Mag er niet aan denken!

Groetjes,
Jenny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Steriliseren of castreren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ik denk dat je teefje castereren beter is.
Dan heb je dadelijk geen last van de loopsheid en je kan nooit een oepsnestje krijgen.

groetjes

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Wij waren ook in dubio... En omdat we geen nestje willen (ons teefje is daar ook wat te klein voor), moet er toch een keuze gemaakt worden. Ik heb veelvuldig op internet zitten zoeken naar advies, het aan onze dierenarts en de fokker gevraagt.

Vrijwel iedereen raadde mij aan ons teefje te laten steriliseren. We hebben een kleine, kortharige hond en nadelen zijn er bij dit ras dus niet echt. Grote rassen willen nog wel eens incontinent worden en bepaalde langharige rassen willen nog wel eens een minder mooie vacht krijgen. Dat ze dikker wordt, zou heel welkom zijn.

De voordelen: minder kans op kanker aan de melkklieren en baarmoeder en minder kans op baarmoederontsteking zijn het voordeel, samen met een niet-loops-wordende-hond.

Mijn ouders zijn al eens een hond verloren aan melkklierkanker en dat is behoorlijk in mijn geheugen gegrift... Daarbij had ons teefje best last van haar loopsheid. Haar vulva was echt zo dik... ze kon bijna niet meer normaal lopen.


Daarom hebben wij ervoor gekozen ons teefje te laten steriliseren (of eigenlijk castreren). Als het goed is, worden alleen de eierstokken weggehaald. Woensdag is de grote dag... brrr... ik vind zo'n operatie ook niets hoor...

Pim blijft gewoon man. Wel netjes gedragen natuurlijk... ;-)

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Ik denk dat het beter zal zijn om het teefje te steryliseren.

De reu zal niet zo veel/geen problemen bezorgen als de teef. Loopsheid-alles wordt vuil-stank-weglopen-"ongelukjes" gebeuren snel.


De reu kan je altijd achteraf nog castreren indien het nodig zou blijken wegens gedrag.(persoonlijk ben ik tegen onnodig castreren/steryliseren van honden) Maar als jullie dergelijk geen nestje willen dan zou ik voor het teefje kiezen.Op latere leeftijd zal ze geen/minder last hebben van mammatumoren enz.

Groetjes

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Natuurlijk is het eng om je hond een operatie te laten ondergaan! Poeh, vertel mij wat!

Ik wist zeker dat ik bij Luca geen puppies wilde hebben (verschillende redenen) en ik had op internet al informatie opgezocht over sterilisatie en daarbij werd telkens gewezen op de kans op ziektes bij teven als je ze niet laat steriliseren en ook dat wilde ik niet.
Dus sterilisatie..., maar ik zag er echt tegenop om een afspraak te maken bij de dierenarts! En dan moet je d'r wegbrengen... niet zo prettig, maar als je d'r weer op mag halen valt het best mee...

Bij elke operatie kan wat mis gaan, maar een sterilisatie is een operatie die veelvuldig wordt uitgevoerd. Wat ook belangrijk is, is dat je een goed gevoel hebt bij je dierenarts; dat je je hond daaraan toevertrouwd.

De wond bij een sterilisatie valt ook best mee. 10 jaar geleden is de hond van mijn oom&tante gesteriliseerd (ook mijn maatje) en die had een beste jaap (wat ik me ervan herinner), maar bij Luca vond ik het echt meevallen.
De wond was volgens mij 6-8 cm. Zag er wel erger uit, omdat Luca een lichte hond is en er bloeduitstortingen waren. Luca was op de manier gehecht dat er maar 1 hechting aan de buitenkant komt (weet niet hoe dat heet), maar zag er echt netjes uit!
(Heb er wel foto's van als je interesse hebt... moet je ff mailen)

Noa laat ik ook steriliseren als ze eenmaal loops is geweest. Natuurlijk zal ik daar ook weer tegenop zien (alleen het wegbrengen 's morgens al...), maar ik wil geen puppies en het is ook een bijkomend voordeel dat ze niet meer loops worden.

Kortom: Voor de tijd zie je er meer tegenop dan het in werkelijkheid is, tenminste... dat is mijn ervaring.

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

vrouwtje steraliseren? voorkomt ook (is mij altijd verteld) kanker(borst&eierstokken)..als mannetje dominat is(zeg maar wat) kan ie rustiger worden etc staat er niks op google op hier op honden page..encyclopedie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Steriliseren of castreren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^