Gewicht pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Vessie (Gast)

Hoi allemaal, Sinds gisteren hebben wij een pup van bijna 9 weken in huis. Het is een teefje, medium labradoodle (volwassen schofthoogte zal ongeveer 50 cm worden met een gewicht van 20-25 kg, gezien de ouders). Onze pup was de kleinste uit het nest, en is niet zo'n fanatieke eter, dat zei de fokker al. Nu hebben we van Royal Canin de richtlijnen gelezen en onze pup zou dagelijks zo'n 250 gram brokken moeten eten... Echter heeft ze het na zo'n 15-18 gram wel gezien en stopt ze met eten. Ze weegt op dit moment zo'n 2650 gram. Is het inderdaad zo dat ze aan die 250 gram per dag moet komen? Zou het de gewenning zijn omdat ze net in een nieuw huis is? Dat ze minder eet? Vanmiddag hebben we hierover contact met onze nieuwe dierenarts. Groetjes

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je zou eens kunnen kijken of kvv voeren iets is? Misschien eet ze dan wel. Of een andere brok met een hoog vlees percentage. 

Op www.voerwijzer.com staat veel informatie op over brokken maar ook over kvv.

Royal canin is niet gelijk het beste voer. Zit veel prut in waar je hond niks mee kan. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja dat kan heel goed. De eerste dagen missen ze t nest, de vertrouwde omgeving.

 

Maar bij de fokker at ze ook niet best schrijf je, dus misschien vindt ze de brok niet zo lekker.

 

De richtlijn op de zak is indedaad een richtlijn. Pin je daar niet op vast maar kijk naar je pup. 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Is ze ook heel mager?

2,6 kg lijkt mij heel weinig voor een pup van 9 weken die volwassen 20 kg moet gaan wegen. Ik heb geen verstand van dit ras, maar andere rassen van soortgelijke grootte zijn vaak wel een stuk flinker al oo deze leeftijd.

 

Misschien inderdaad naar een andere brok overstappen, en als ze echt heel mager is eens naar de dierenarts ermee.

honden page profiel ----

honden foto van --

Ik vind het ook best mager klinken.. Mijn hond gaat ook rond de 20 kilo wegen en woog met 9 weken al 5.5 kilo. 

 

Misschien kun je inderdaad een andere brok, kvv of voer zoals Renske Vers geven, omdat je pup het misschien niet lekker vindt. Voor informatie over voer kun je terecht op www.voerwijzer.com.

 

Ik zou je hondje voor de zekerheid even laten checken bij de dierenarts, als het goed is moet je daar deze week toch heen voor de entingen en kijkt de dierenarts je pup meteen na. 

Vessie (Gast)

Bedankt allemaal. De dierenarts zien we vanmiddag, dus dan zullen we gelijk het een en ander navragen. Mocht ze inderdaad niet meer gaan eten vandaag en morgen dan stappen we over op iets anders!

Vessie (Gast)

Inmiddels zijn we een paar dagen verder. Ze weegt nu 3 kg, eet veel beter (andere voeding gebruiken we nu). Ze is niet mager, gewoon klein voor haar leeftijd. Dierenarts vond het niet verontrustend. Ze had diarree en daar zaten een keer spoelwormen in. Waarschijnlijk was ze daardoor ook niet lekker. 

Volgende forumvraag: op zoek naar betrouwbare fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^