Verse vis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Senna krijgt vers vlees van Naturis en Tammenga. Ze heeft een tijd zalmolie door haar voer gekregen en krijgt nu cocosolie. Dit gaat tot op heden goed. Ze kan niet tegen rund en kip.


Ik zou wel eens rauwe vis aan haar willen geven. Als een snack of gewoon bij haar eten erbij. Maar met welke rauwe vis kan je dan het beste beginnen? En haal je die gewoon bij de visboer? Moet die eerst ingevroren zijn geweest of maakt dat niet uit? Kunnen ze alles ervan eten? Dus graten, ogen etc.


Er is een hoop te vinden op internet, maar soms weet ik niet waar ik moet zoeken. Daarnaast vind ik het ook fijn om ervaringen van mensen te horen.

honden page profiel RemcoRemco 3 doggies

honden foto van Remco

Haring schijnt wel goed in de smaak te vallen..

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik geloof dat ze rauwe zalmkoppen mogen hebben... Wees voorbereid op een hoop viezig gekauw en geknars hahaha

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Is je hond gewend aan karkasjes?  Anders beginnen met zachte vissen. Ze mogen ook geen zout bevatten. 

Sportjes zijn volgens mij mooi om mee te beginnen. Zalmkoppen zijn leuk, maar voor de hond die al wat meer geoefend is.

 

Verder kun je ook gemalen/karkasjes of hele vis bestellen op de versvlees sites.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ook kunnen ze alles ervan eten hoor. Van staart tot kop.

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Haha ik zal dan wel een vuilniszak neerleggen, voor eventueel geknoei :). Ze is geen karkasjes gewend.Zou haring bijvoorbeeld ook een vis zijn om mee te beginnen? Hoef ik die niet eerst in te vriezen? Ik zal ook gaan kijken voor sportjes. Zou ik dit een keer in de week kunnen geven of meer? Of wordt het dan te zout?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Haha ik zal dan wel een vuilniszak neerleggen, voor eventueel geknoei :-). Ze is geen karkasjes gewend.Zou haring bijvoorbeeld ook een vis zijn om mee te beginnen? Hoef ik die niet eerst in te vriezen? Ik zal ook gaan kijken voor sportjes. Zou ik dit een keer in de week kunnen geven of meer? Of wordt het dan te zout? "

 

Hier neemt vis deel uit van het menu 1 keer in de week of 2 weken. Het hoort namelijk tot een volwaardige maaltijd.

Sommige vissen moet je eerst invriezen, welke dat zijn, dat weet ik niet. Hier komt alles altijd al bevroren aan dus ik hoef me er geen zorgen om te maken.

Je zou eens op barfplaats.nl kunnen kijken. Volgens mij staat het daar wel op.

Anoniem (Gast)

Ik geef 1x in de 2 weken gewoon een haring zo bij de visboer vandaan.

Ze vinden het heerlijk.

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Dan ga ik denk ik een haring proberen :). Ze weegt rond de 31 kilo. Kan ik dan een hele haring geven? Compleet en al?

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik geef 1x in de 2 weken gewoon een haring zo bij de visboer vandaan.
Ze vinden het heerlijk. "

Moet je wel vragen of het geen gezouten haring is hè? Er zit al zout in van de zee, maar meestal worden die vissen volgens mij bewaard in zout zoiets. Mijne lust eigenlijk geen vis (meer, het wordt steeds minder wat ze aan vis lust). Ja als het gerookt is, gerookte zalm, gerookte paling, gerookte makreel enzo Daar krijgt ze dan wel een stukje van als het gegeten wordt, maar wel helemaal ontdaan van graatjes natuurlijk. Dus eens in de 2 weken krijgt ze een rolletje gemalen zalm, dat gaat er nog redelijk na een paar keer kijken of er echt niet iets anders in dr bak ligt in en voor de rest geef ik mooi visolie bij.

 

Je kunt ook gratis bij de visboer van die zalmstaarten (eventueel met kop als je wil) krijgen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Senna krijgt vers vlees van Naturis en Tammenga. Ze heeft een tijd zalmolie door haar voer gekregen en krijgt nu cocosolie. Dit gaat tot op heden goed. Ze kan niet tegen rund en kip.Ik zou wel eens rauwe vis aan haar willen geven. Als een snack of gewoon bij haar eten erbij. Maar met welke rauwe vis kan je dan het beste beginnen? En haal je die gewoon bij de visboer? Moet die eerst ingevroren zijn geweest of maakt dat niet uit? Kunnen ze alles ervan eten? Dus graten, ogen etc.Er is een hoop te vinden op internet, maar soms weet ik niet waar ik moet zoeken. Daarnaast vind ik het ook fijn om ervaringen van mensen te horen. "

 je hond is geen vis gewend, de smaak moeten ze aan wennen, wat kan je doen om je hond te bewegen om lekker vis te gaan leren eten ?

 

haal bij de supermarkt, koolvis, graatloos, licht aankoken, en dan een stuk geven, is het zo dat tie zijn neus er voor optrekt in het eten husselen, vis is gezond, lust tie het dan ga je steeds minder aankoken net zolang tot je het rauw kan geven......

 

een hond die geen vis gewend is geen haring geven , veels te vet , grote kans dat tie het weer uitspuugt.... begin voorzichtig met rauwe vis, zonder graten zodat je het even kan aankoken... en als je ziet dat je hond het lust.... rauw geven.

 

er is genoeg vis te koop bij de viskraam of viswinkel, begin met file, vraag aan de viskraam ... kibbeling niet gebakken, maar dat zijn stukjes, zo beginnen er mee.

 

vis is europees dat de gevangen vis op zee direkt ingevroren wordt voor ze in de winkel ligt, ben je toch wat huiverig ervoor dan 24 uur eerst invriezen voor je het gaat geven.

 

een x in de week vis is een goed advies aanvulling voor het voer van de hond... als je hond vis gewend is dan kan je vis gaan geven die wat vetter is zoals zalmkoppen, en met graat, zolang het niet gekookt of gebakken is is graat niet kwalijk, maar even in het begin niet doen, haring bij de viskraam die zijn allemaal gepekeld dus extra zout, een keer is niet erg, haring is een zeer vette vis, voor een beginneling kan je beter wat magere soorten opzoeken.....

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gerookte makreel of gestoomde makreel die je koopt in de winkel, geen graten aan de hond geven, eruit halen, die graten splinteren, alleen echte vis rauw die graten zijn onschadelijk, maar zijn ze extra groot zou ze er toch uithalen.

 

alle haring die zo gekocht wordt in de winkel of viskraam zijn allemaal al op zee gezouten, gepekeld noemen ze dat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dan ga ik denk ik een haring proberen :-). Ze weegt rond de 31 kilo. Kan ik dan een hele haring geven? Compleet en al? "

 zou ik niet doen voor de eerste keer, veels te zout en te vet... begin met koolvis, even koken en dan een stukje geven, en als ze het lekker vind, steeds meer rauw .... en gaat het er graag in dan kan je eens naar andere vis kijken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier is een viseter, sorry voor de  oordelen, maar hier staat bijna iedere dag gedroogd stokvis op het menu...... al mijn honden hebben dat van kleins af gegeten en gekregen....

 

 

een x in de week een vis maaltijd is aan te bevelen, niet meer.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Heeft ie nog nooit vis gegeten? Dan kan je ook beginnen met KVV van puur vis. Raw4Dogs heeft een pure vismix en er zijn dacht ik ook nog een aantal andere merken die dit hebben (Barfmenu geloof ik? En Alaska heeft een zalmvariant)

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Ik denk dat dit heel erg van je hond afhangt. Lupa is begonnen met gekookte kabeljauw en koolvis maar dat vond ze zó lekker dat ik al snel een Hollandse Nieuwe heb gekocht. Dit vrat ze op. Terwijl ik pas een logeerbeagle had en die is geen vis gewend. Ik dacht te beginnen met een rauw koolvisje maar ze rolde er alleen maar met haar oren in haha. Na hem even gekookt te hebben at ze hem wel met smaak maar met rauwe vis maak ik haar echt niet blij. Terwijl Lupa smult van rauwe vis.

Omdat de haring zoals wij hem eten veel te zout is voor een hond moet je wel rauwe haring hebben. Ik koop ze bij mijn KVV verkooppunt, kilootje harinkjes. Gewoon zo ingevoren met alles erop, eraan en er in. Ik dacht dat Lupa wel even moest wennen aan het rauwe maar ze vindt het misschien nog wel lekkerder dan een Hollandse Nieuwe

 

 

Ik snij hem in stukjes en ze eet alles met smaak op - graatjes, ingewanden, staartje en juist het koppie vindt ze het allerlekkerste. Ze krijgt nu één keer in de week een haring. Maar een volgende keer doe ik de kilo sprotjes, die zijn net wat kleiner.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Je kunt hele vissen voeren zoals sardientjes, ongezouten haring en sprot. Uiteraard rauw voeren.

 

5 tot 10% van je menu aan vette vis is gezond.

 

Vaak wordt vis ingevroren op de boot. Is dit niet het geval, vries het dan voor de zekerheid zelf even in om eventuele parasieten te doden.

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Linda ze heeft weleens vis gegeten. Voorheen gekookte pangasius filet, toen we moesten elimineren. En de vismix van Tammenga. Voor het laatste haalt ze helaas haar neus op.


Als ik het zo lees, kan ik dus het beste weer beginnen met wit vis met licht de kook erover heen. Zouden jullie bijvoorbeeld dan een hele avond maaltijd vervangen? En wat zou ik er dan nog bij moeten geven? Of gewoon als tussendoortje?


Ik heb ook een droger thuis, waar ik nog niet zo bekend mee ben. Welk vis zou ik voor haar kunnen drogen? Enig idee hoelang ik hem aan zou moeten zetten en op hoeveel graden?


Bedankt voor jullie tips!


P.s. leuke foto Ruchama!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Gekookte graten kunnen gevaarlijk uitpakken en is dus niet aan te raden.

 

In de droger kun je het beste magere filet gebruiken. Let wel op dat er geen toegevoegd zout ed in zit. Ik koop zelf altijd de grote zakken wilde kabeljauw filet van de AH.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

zou de hond geen sportjes voeren. sportjes zijn treden van een ladder, sprotjes kun je wel voeren . hier ook honden die graag rauwe vis eten. Hein.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

......twee soorten vis, Bams vind alles lekker.

Volgende forumvraag: Terug op brok?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^