probleem: hond lekt constant in andere hond's oor.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jimmy Van Rompaey (Gast)

Hey Ik heb 2 honden, één engelse cocker spaniel en één syberische husky. Nu ze zijn allebij 3 jaar, de husky is een paar maand ouder en we hebben al gemerkt dat hy de jongere cocker echt verzorgd en beschermt. nu ook had de cocker een kwaaltje in zijn oor en de husky wou dat verzorgen maar nu is dit ook een gewoonte  geworden want nu ook al zijn ziijn oren genezen, de husky blijft de oren lekken, nu is het al zo erg dat de oren super gevoelig zijn geworden en er snel wontjes in komen. Maar nu wordt de cocker ook super ambetant van de husky waardoor dit tegenwoordig egt een probleem is. kan er iemand mij helpen of heeft er iemand een oplossing?   Alvast bedankt Jimmy Van Rompaey

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

De husky corrigeren als hij lekt of wilt lekken   het leven kan soms zo simpel zijn

honden page profiel ..

honden foto van .

Bedoel je likken? Ipv lekken? 

 

Voorkomen dat de hond de andere hond kan likken. 

Toen wij onze hond (herplaatser) in huis kregen likte ze echt allesssss af. We hebben heel consequent elke keer 'nee' gezegd en haar kop zachtjes weggeduwt. Het kost wat tijd maar nu hoeven we alleen maar "nee'' te zeggen of met onze vingers te 'knippen' zeg maar en ze stopt al. 

Jimmy Van Rompaey (Gast)

Ja likken :p

en ja dat hebben we altijd al gedaan, corrigeren. maar het werkt niet, hy blijft het doen. We hadden misschien het idee om te castreren dat hy dan wat rustiger wordt en dit niet meer doet meer ik weet niet ofdat wel zou werken.

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoe corrigeer je ? En hoelang hou je dit vol? 

Ik denk niet dat castreren hierbij zal bijdragen maargoed dat moet je maar overleggen met de dierenarts. 

 

Bij onze hond moesten we het soms echt wel 30 keer corrigeren op en dag... 

Jimmy Van Rompaey (Gast)

En hoe heb je dan gecorrigeerd? met water of gwn met stopwoordje? want wij doen meestal met stopwoordje maar open duur om dat we ons geduld verliezen dan beginnen we gebaren te maken en openduur sleuren we hem gewoon weg :s

honden page profiel ..

honden foto van .

Elke keer 'nee' zeggen en haar kop wegduwen op een zachte manier. 

Onze hond test graag uit waar de grenzen liggen en wie er het langste vol houd dus in het begin moesten we dit wel 10 keer achter elkaar doen en dan pas lag ze zich erbij neer. Maar ging na een uur makkelijk weer verder met van alles likken. Ook dan was het 'nee' en wegduwen.. 

Aantal keer hebben we ook haar naar haar mand gestuurd. 

 

Ook heb ik een paar keer haar tong vast gepakt. Zachtjes en níet trekken. Ze had géén pijn en is hier ook niet bang of iets van geworden. Uiteindelijk snapte ze bij mij als eerste dat ze moest stoppen met dat likken. 

 

 

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ja, een hond opvoeden vergt volharding...

Blijven onderbreken als hij likt is de enige manier.  Of is het oor in de diepte nog ontstoken, zodat het ruikt?  Toch maar eens checken?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" En hoe heb je dan gecorrigeerd? met water of gwn met stopwoordje? want wij doen meestal met stopwoordje maar open duur om dat we ons geduld verliezen dan beginnen we gebaren te maken en openduur sleuren we hem gewoon weg :s "

 Geduld is een schone deugd! 

Volhouden zonder te veel duvelen is een goed idee!

Jimmy Van Rompaey (Gast)

Ja oké bedankt voor de tips en motivatie :) en ja de oren beginnen terug stilaan rood te worden.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ja oké bedankt voor de tips en motivatie :-) en ja de oren beginnen terug stilaan rood te worden. "

 

Dat zou weer een ontsteking kunnen worden... Opletten! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

beter niet afwachten en dan gaan corrigeren, maar voorkomen, anders veroorzaak je veel te veel spanning.

 

Dus als je ziet dat de husky aanstalten maakt, roep je hem rustig bij je (zodat hij ook komt) en dan beloon je hem met stem, of een lekkertje of een oefeningetje. Ben je te laat en of komt hij niet haal je hem rustig weg.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^