Gespleten loopsheid of eerder nog niet doorgezet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Aiko is voor de tweede keer loops, ze is nu 15 maanden (14,5e maand toen het begon). De eerste keer verliep heel normaal, eerst 10 dagen bloed en daarna niet meer maar wel opgezwollen en na dag 21 was de hele boel weer rustig.

 

Maar nu verloopt het heel vreemd. Het was precies 6 maanden geleden dat ze loops was geweest dus ik verwachtte dat het kon komen. Ze begon meer interesse te krijgen van reuen en meer te plassen. Op een gegeven moment zag ik bruinig tussen haar poten zitten (oud bloed) en dacht meteen ze is loops, maar met een doekje tegen haar dingetje aan kwam er niks. Dag 2 hetzelfde, deze keer wat minder bruinig maar nog niks op het doekje. Dag 3 was er meer bruin en deze keer kwam er op het doekje ook wat vocht, dat was een heel klein beetje rood maar nog niet echt bloed. De paar dagen erna kwamen er wel wat echte druppeltjes bloed uit en zette haar dingetje helemaal op en ze maakte zich meer schoon, wat ze de eerste loopsheid helemaal niet deed dus ik vond het toen niet heel vreemd dat er maar zo weinig bloed verlies leek te zijn. Op dag 8 stopte ze met het verliezen van bloed, maar haar dingetje bleef opgezwollen tot dag 16 toen was alles weer normaal en rustig. Op dag 18 begon ze toen wat bruinig vocht te verliezen, dus ik de dierenarts gebeld en die zei dat het waarschijnlijk nog wat oud bloed was van de loopsheid. Maar 2 dagen daarna begon ze weer echt helder bloed te verliezen en deze keer echt veel meer dan eerst, bijna evenveel als de eerste loopsheid.

 

Kan dit een gespleten loopsheid zijn (haar fokkers vertelden mij dat dat in de lijn van Aiko voorkomt, haar mama heeft het ook)? Of is het gewoon zo dat ze eerder nog niet echt loops was? Kan ik er vanuit gaan dat als ze nu stopt met bloeden dat ze dan (weer) vruchtbaar is? En vanaf welke dag moet ik nu gaan tellen? Sorry voor de vele vragen, maar ik word er een beetje onzeker van want ik wil graag weten waar ik aan toe ben ivm loslopen of niet. Ik wil natuurlijk geen pups En ik las ook iets over baarmoederontsteking bij bruine afscheiding, kan dit dat zijn? De dierenarts is dus al ingelicht van zodra ze bruin verloor, maar hij zei dus dat het waarschijnlijk oud bloed van de loopsheid was.

honden page profiel --

honden foto van -

Niemand?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Geen idee upje voor je

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou er vanuit gaan dat de loopsheid gewoon nog niet voorbij is. Je zit nu dus eigenlijk op dag 20, te rekenen vanaf het eerste veegje bruin dat je zag? 

Drie weken loopsheid is een gemiddelde, bij sommige teefjes is het korter, maar bij andere duurt het langer. Bij sommigen heeft het een zeer duidelijk patroon: aanloop - hoogtepunt - afloop, maar bij andere gaat het wat met ups en downs.

 

Omdat je ook wat ongerust bent ivm baarmoederontsteking: let op het gehele gedrag van je hond. Als je daar afwijkende dingen gaat zien (sloomheid, hijgen, onrust,…) laat haar dan nakijken door de DA.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik zou er vanuit gaan dat de loopsheid gewoon nog niet voorbij is. Je zit nu dus eigenlijk op dag 20, te rekenen vanaf het eerste veegje bruin dat je zag? 
Drie weken loopsheid is een gemiddelde, bij sommige teefjes is het korter, maar bij andere duurt het langer. Bij sommigen heeft het een zeer duidelijk patroon: aanloop - hoogtepunt - afloop, maar bij andere gaat het wat met ups en downs.
 
Omdat je ook wat ongerust bent ivm baarmoederontsteking: let op het gehele gedrag van je hond. Als je daar afwijkende dingen gaat zien (sloomheid, hijgen, onrust,…) laat haar dan nakijken door de DA. "

Vanaf het eerste bruine veegje zit ze dan nu op dag 22. Dus het kan wel; eerst bloed verliezen, dan weer niet, dan weer wel en dan daarna neem ik aan dan de vruchtbare periode totdat de boel weer rustig is? Ja je ziet op internet echt alleen maar hoe het gaat volgens het boekje, maar uitzonderingen niet dus dan ga je je toch afvragen hoe dat nou zit

 

Ik merk wel dat ze af en toe wat onrustig is, maar dat komt naar mijn idee vooral omdat we nu een stuk minder doen aangezien we zodra we de deur uit stappen zowat al loslopende reuen tegen komen waardoor wandelen niet echt fijn is. Dus ik hou het vooral bij heel vroeg in de ochtend en laat in de avond lekker wandelen aan de flexi, thuis lekker hersenwerkjes en spelen en verder echt alleen de plasrondjes. Zodra we wat gaan doen is ze lekker actief en heeft ze er heel veel zin in, is ze ook helemaal niet snel moe dus vandaar dat ik denk dat het door verveling komt.

 

Dankjewel voor het meedenken in ieder geval! Misschien dat ik na het weekend toch sowieso even langs de dierenarts ga om haar na te laten kijken, better safe than sorry

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Misschien dat ik na het weekend toch sowieso even langs de dierenarts ga om haar na te laten kijken, better safe than sorry "

 Dat is altijd een goed idee! Is het niet voor de hond zelf, dan zeker voor je eigen gemoedsrust 

 

Hou haar in ieder geval aan de lijn zolang je bloed ziet en haar vulva gezwollen is. Ik ken teefjes die wel zes weken loops zijn, dus 22 dagen is nog niet zo gek 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Dat is altijd een goed idee! Is het niet voor de hond zelf, dan zeker voor je eigen gemoedsrust 
 
Hou haar in ieder geval aan de lijn zolang je bloed ziet en haar vulva gezwollen is. Ik ken teefjes die wel zes weken loops zijn, dus 22 dagen is nog niet zo gek  "

Precies! Anders blijf ik daar sowieso mee zitten, dat weet ik nu al.

 

6 weken? Oei dat hoop ik niet, arme Aiko. Als dat zo is vrees ik dat ze wel gecastreerd gaat worden want, heel egoïstisch misschien, ik wil echt niet 3 weken mijn hond uit logeren sturen en dan daarna 3 weken de andere (aangezien we een reutje erbij krijgen). Elk anderhalve week met bezoeken tussendoor vind ik te doen, maar veel langer niet hoor. Nouja eerst maar eens even zien en nog een loopsheid hierna kijken of het dan weer anders is. Ze blijft sowieso netjes aan de lijn tot alles weer helemaal rustig is. Helaas dus geen diplomadag zondag

Volgende forumvraag: bloedingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^