Weglopen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Scotty (Gast)

Hallo hondenvrienden, Wij gaan ons een hondje aanschaffen, Scotty. Scotty is een spaanse adoptie hond. Kijken ontzette uit naar zijn komst. Maar zit toch met een vraagje, heb de tuin helemaal afgemaakt. Zit juist met 1 probleempje , heb poort geplaatst. Maar doordat oprit niet gelijk ligt zit ik aan de uiterst rechtse kant met een verschil van 10cm. Kan een hondje met rug hoogte van 30cm kunnen ontsnappen?  Of maak ik me zorgen voor niets.  Vriendelijke groeten Koen en Karine 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Je zal versteld staan door welke kleine kiertjes ze kunnen als ze willen ontsnappen. Toen onze vorige hondje klein/jong was kon ze ook onder de poort van de schutting door, hebben dit dicht gemaakt door er een plank op te timmeren.

Toen ze groter/ouder was kon de plank weer weg.

Kijk ook goed naar de schutting zelf, of hij daar niet onderdoor kan graven. Misschien zal hij helemaal niet proberen om te ontsnappen maar je kan niet voorzichtig genoeg zijn.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het hondje zal wel degelijk kunnen ontsnappen als die dat echt wil. Je zult versteld staan waar ze zich door kunnen wurmen.

 

Kun je niet aan een stuk dik rubber komen en dat onder de poort timmeren? Het beweegt zich mee met het open/dicht doen van de poort en je hondje kan mogelijk niet ontsnappen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maak een dubbele sluis, dus nog een hek ervoor, hier is een veilige tuin voor Bams maar bij de schuttingdeur een exra ingang gemaakt, zodat er om veiligheid niet de deur opengaat en de hond buiten staat, misschien kan jij dat ook doen, is het zo dat het rondom is, dan beneden een extra lat aanbrengen zodat je hond niet kan ontsnappen, honden zijn heel slim hoor.

honden page profiel IkkesIkkes

honden foto van Ikkes

Wat is het voor een hond? Ik heb zelf een podengo en dat zijn goede ontsnappers. Ze kunnen trouwens ook heel hoog springen.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Hallo Koen en Karine,

Wat fijn dat Scotty bij jullie komt wonen!

 

Ik weet niet wat hij gewend is maar ga er maar vanuit dat ontsnappen mogelijk is  Ze zijn zó vindingrijk...

 

Probeer toch die kier af te dichten of inderdaad een sluis te creëren met een extra poortje. Je wil ze de kost niet geven die als kwikzilver tussen benen door toch de poort uit glippen...

 

Verder is het belangrijk om Scotty, zeker de eerste tijd, niet zonder toezicht in de tuin te laten. Laatst nog een hond uit Roemenië uit de tuin ontsnapt door over de afzetting te klimmen  

In het begin moet je haast ogen voor en achter hebben om te zorgen dat hij er niet tussenuit kan piepen.

 

Wanneer komt hij bij jullie?

Groetjes

Tukker

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Wat is het voor een hond? Ik heb zelf een podengo en dat zijn goede ontsnappers. Ze kunnen trouwens ook heel hoog springen. "

 Andere rassen ook hoor, Wij hadden een hekje in de woonkamer gemaakt. Speciaal hondenhekje aangeschaft best hoog en meneer sprong er zo overheen, zonder aanloop.

Denk ook aan opstapjes in de tuin (kussenbakken, konijnenhok, tuinmeubels etc). voor je het weet gaan ze over het hek/schutting, haag.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Toen Jazz een pup was hadden we het ook hij kon onder de poort door.

Bij sommige bedrijven gaan mensen door een rubberen deur in dierentuinen moet je die soms ook door,weet je wat ik bedoel?

Mijn man heeft via zijn werk aan een stuk kunnen komen. Heeft dat onderaan de poort gemaakt.

Is soepel en net boven de grond aan de poort vastmaken.

Een foto heb ik niet want met de vorst moet het eraf anders ging de poort niet open en de hond is nu groter.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Leg er een zware steen of zo voor...

Veel succes met je Spaanse kind! Hier ook een Spaanse schone...

Scotty (Gast)

Liefste hondenvrienden, 

Allemaal bedankt, voor de goede tips. Weet naat waar ik op zoek moet. En ga toch het zekere voor het onzekere nemen. Een stuk rubber lijkt me wel een fijne oplossing.  

Vriendelijke groeten Koen en Karine 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Hier 2 Spaanse dames.

 

We hebben al 30 jaar honden in dit huis met deze tuin. Tuin is volledig omheind en 30 jaar lang geen hond kunnen ontsnappen. We hadden hondjes van zo'n 30 cm.

 

Toen ons Zebee kwam ook geen probleem. Ze is 45 cm dus ook groter, haar gaat het dus zeker niet lukken om door, onder de omheining door te komen.

Toen kwam ons Zabaa. 40 cm groot en dubbele gewicht van onze vorige honden. Dus geen probleem want de omheining was volledig dicht !!.......dachten wij.......

De 2e dag is Zabaa toch ontsnapt via een kier tussen ons en de buren en.....Zebee er achter aan.

Heb ze goddank bij de buren in de tuin kunnen pakken.

 

Wat ik wil zeggen is dat 30 jaar kleine honden in tuin gelopen hebben......niks gebeurd.....tuin is hermetisch dicht,

De Spaanse dames zijn duidelijk groter en zwaarder en een PIEP klein gaatje en weg zijn ze.

We hebben nu 2 omheiningen voor elkaar staan.....helaas dames....

 

Vooral in het begin zijn ze vindingrijk. Eenmaal gewend zijn er hier geen problemen meer.

 

Lijkt me idd verstandig het zekere voor het onzekere te nemen.

En , reeds genoemd,  zorg dat er geen bloembakken, stoelen, tafel of andere opstapjes bij de afrastering staan. Ze zijn HEEL vindingrijk (met name in het begin)

 

Wanneer komt Scotty ??

Veel plezier met de voorvreugde .....heerlijk zo'n Spaanse honden

honden page profiel Anne-Mieke ten BrinkeAnne-Mieke ten Brinke

Hangt helemaal van de soort en het karakter van de hond af. Pepper heeft maar een heel klein gaatje nodig, en als dat er niet is, dan maakt hij die. Kaleb blijft voor een buis op 25 cm hoogte staan, want hij denkt nog steeds dat hij een pup van 8 weken is in plaats van een rottweiler van 7 maanden.

 

Volgende forumvraag: Huilen in de bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^