Op zoek maar het ideale ras voor ons..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Hallo lieve mensen,

 

op dit moment hebben wij onze tweede tervurense herder, beide herplaatsersgeweest. Hierdoor hebben wij gemerkt dat dit ras erg goed bij ons past qua karakter. Ze zijn rustig, stabiel, baasgericht en ontzettend lief. Een beetje zenuwachtig maar niet blafferig. Kunnen met honden, katten, kinderen etc.. Ze zijn op te voeden met een vriendelijke stem, je hoeft niet heel duidelijk of streng te zijn.

oftewel, voor ons een hele fijne hond! Voor 'later' als we op zoek gaan naar een hond, wil ik misschien toch een pup. Misschien ook een herplaatser, eigenlijk ben ik daar nog niet over uit..

Maar... Er zijn ook nadelen.. Een tervurense is geen kleine hond, met heul veul haar... 

 

De hamvraag is dus ook...zijn er mini tervurense herders zonder haarverlies? Of een ander ras wat erop lijkt? 

 

Bedankt voor het meedenken! Liefs! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Het enige wat ik je kan vertellen is, dat als je een mini tervuerense herder fokker tegen komt, je er heel ver van weg moet blijven.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Een mini tervuur zonder haaruitval? Onrealistisch :D je zal dus een volledig ander ras moeten zoeken. Kortharige honden ruiven doorgaans even hard en die haartjes steken overal in. Wat noem je klein? 

 

Wat vind je van de shetland sheepdog? Klein veedrijvers ras. Aanhankelijk, slim, baasgericht, kunnen goed met honden en andere dierrn. Een nadeel ze kunnen blafferig zijn. Al zijn mijn twee shelties stil in huis zelfs als de deurbel gaat. Al zal je bij deze mss ook te veel haar vinden? Schoft gemiddeld 35-37cm

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Haha ja als ik een fokker van mini tervurense tegenkom ren ik hard weg. Wil er of een met alle papieren en testen of een herplaatser.. 

En ik weet dat mijn vraag hartstikke onrealistisch is haha! Maar wij vinden vooral de vachtverzorging een crime... Dus een ras waar we niks aan hoeven te doen qua vacht vooral... Verharen maakt niet eens zoveel uit, heb een poets en een robotstofzuiger ... 

Formaat lijkt wel prima :) 

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Ik denk dat 60% van wat je wil aan de opvoeding ligt.. 

20% aan het ras

en 20% aan het karakter v/d hond.

Een goede socialisatie, en begeleiding met honden, kinderen etc.

Op puppecursus, lekker met je hond actief zijn mits goed opgebouwd, anders krijg je misschien een overprikkelde hond later.

 

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Wat dacht je van een Schipperke? Het kleinste herders ras ter wereld. Heeft alle eigenschappen van een herder.....alleen klein van formaat. Ik heb er 2 gehad, en ze deden niet onder voor onze buurhond de Groenedaeler ;-)

Volgende forumvraag: Een pup aankopen in de USA
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^