Kruisbanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Does (Gast)

wie kan mij wat meer info bezorgen? Mijn am. cocker haar kruisband is gescheurd.men raadt aan om een ijzeren plaat te plaatsen. De kans is groot dat de tweede knie ook geopereerd moet worden binnen aanzienlijke tijd.(maar das niet zeker natuurlijk) de ijzeren plaat is heel duur dus ik wil opteren voor de band(plastieken om de knie bijeen te houden) .en vooral hoe gaat ons leven veranderen wat betreft wandelen,genieten,pijnloos door t leven gaan. Mijn hond moet hond kunnen zijn.ik wil een hond vriendelijk bestaan voor haar. Ze zit nu in de bench. Maandag moet ik beslissen.en wat met de revalidatie?  Alvast bedankt want ik weet niet wat ik moet doen 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Mijn Ylena heeft ooit haar kruisband gescheurd.

De revalidatie is bij ons begonnen na tien dagen met zwemmen om de spieren sterker te maken.

 

Na drie maanden sprong ze terug over hekken en liep ze elke wandeling terug mee (tussen 8 en 10 km).  Ze kon een beetje stijf zijn na een wandeling als ze geslapen had en rechtkwam, dit duurde echter niet lang.  Ze kreeg wel dagelijks een onderhoudsdosis Rimadyl om ontstekingen te voorkomen.  Ze zwom ook in vijvers, klom op hellingen enz.  Ze kon alles terug wat ze daarvoor kon.

 

Wij hebben geen spijt gehad van haar operatie, welke operatie, weet ik niet meer, alleen dat ze een kunstkruisband gekregen heeft.

 

Succes en beterschap!

 

Does kruisbanden (Gast)

dank voor je positieve reactie. Ik ga kiezen voor een elastieke band rond het gewricht. de ijzeren plaat is voor mij onbetaalbaar. Ik hoop dat mijn hondje vooral nog een goede levens kwaliteit gaat hebben. Ze heeft een heel actief leven.

Does kruisbanden (Gast)

dank voor je positieve reactie. Ik ga kiezen voor een elastieke band rond het gewricht. de ijzeren plaat is voor mij onbetaalbaar. Ik hoop dat mijn hondje vooral nog een goede levens kwaliteit gaat hebben. Ze heeft een heel actief leven.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier een pup waarbij gedacht werd dat hij gescheurde kruisbanden had. De orthopeed en arts hadden het met ons over de TTA-Rapid methode (http://dierenartshoekschewaard.nl/tta-rapid/). Misschien is dit voor jullie een optie?

Wat betreft de revalidatie, véél rust houden, het liefst de hond in een kleine ruimte houden zoals een bench of kleine kamer zodat hij niet kan springen etc. Soms doen ze inderdaad nog therapie in het water zodat de spieren kunnen aansterken.

Het zijn operaties die redelijk vaak gedaan worden begreep ik en de prognose is heel goed.

Succes en sterkte!

honden page profiel SuusSuusgoedgekeurde fokker

honden foto van Suus

Mijn Myla is 7 december geopereerd volgens de TTA-Rapid methode. Nu bijna 3.5 maand later gaat het erg goed. Ze mag grote delen van de wandeling los en sommige ongelijke delen nog aangelijnd. En ja... Risico is er altijd dat de andere ook scheurt. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hier ook een hond met kapotte kruisband gehad, het was al een oudere hond die geen actief sportleven meer had, dus niet voor de duurste optie gekozen.

 

Ze heeft gewoon een kunstband gehad, revalidatie ging erg vlot, ze reageerde een maand of 2 later echter wel op de kunstband dus die werd er toen weer uitgehaald (is geen veelvoorkomend iets hoor).

Ondertussen is ze 11,5 en nog gewoon actief zoals voorheen, heeft nergens last van. 

Sandra (kruisbanden) (Gast)

klinkt toch wel oke,ik had er nog nooit van gehoord. Volgende week donderdag is zover maar ik hou ze nu al kort om t niet erger te maken. Tenslotte zit de knieschijf los en de beenderen scheuren over elkaar.   Ik wil ze weinig mogelijk extra belasten.kunnen we ons al voorbereiden op de revalidatie.....

honden page profiel baloebaloe

Hier ook een kapotte kruisband, Ze was toen pas een maand of 7.

Gekozen voor een TTA operatie zaagsneden in het bot en daartussen een plaatje. (kosten met pijnstillers, foto,s dik 1500 euro)

De eerste 2 dagen naar de operatie heeft ze lopen piepen, en steunde ze niet of der poot, naar een week voorzichtig en nu naar 6 maanden is het net of ze nooit een operatie heeft gehad, Wel let ik op met springen en gooi ik geen balletjes meer.

Succes met de operatie 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hier ook een chihuahua met gescheurde kruisband en hij heeft een nieuwe kunstband gekregen. In begin rustig aan en daarna stilletjes aan opbouwen en spieren sterker maken. Hij heeft er een week niet op gelopen en daarna stilletjes aan meer en meer wel. Is in december gebeurd. 2x helaas, eerste was terug gelost. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^