Dillema: Hond naar ouders

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Ik zit een beetje met de handen in mijn haren. Omdat ik nu 40 uur werk en tot op heden nog geen geschikte oppas/uitlaat voor mijn hond heb gevonden gaat mijn hond door de week naar mijn ouders. Behalve wanneer ik nachtdienst heb, dan is hij gewoon lekker bij mij thuis.

 

Lijkt de ideale oplossing, maar helaas. Telkens als ik mijn hond ophaal bij mijn ouders is hij er ''slecht'' aan toe. Zijn ontlasting is waardeloos zacht en extreem veel, slecht in de vacht tot dof aan toe, constant onrustig in huis, trillen in zijn achter poten e.d. Volgens mijn ouders komt het trillen doordat hij veel loopt, hij loopt daar alleen op het erf en word dus een week lang niet uitgelaten. En ik ken mijn hond, die ligt alleen te liggen tenzij er bezoek komt dan moet hij heel blij laten horen dat hij er is.

 

Morgen zou ik hem officieel weer moeten brengen, maar ik twijfel of ik dit nog wel wil. Het breekt mij gewoon dat ik hem moet achterlaten terwijl ik weet dat hij weer slecht terug komt. De twijfel is nu zelfs zo erg dat ik heb liever alleen thuis laat terwijl ik werken ben dan naar mijn ouders. Maar hij is dan rond de 10 uur alleen en dat is toch echt iets te lang.

 

Ik had gehoopt een uitlaat te hebben, helaas nog geen reactie van haar gehad. Hopelijk hoor ik morgen wel iets en is dit opgelost. Ga morgen maar eens heel hard rondbellen/mailen/appen en tot stalken aan toe tot ik betere oplossing heb.

 

Iemand misschien nog ideeën? Want ik weet het niet meer

honden page profiel Indie Indie 3 doggies

honden foto van Indie

kijk even op hondenoppasgezocht.nl en er is ook iets dat heet geloof ik opoes ofzo (dat zijn oudere mensen die graag honden willen uitlaten)

lastig hoor... sterkte

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Dat is lastig, je hond is nu eigenlijk meer bij je ouders dan bij jou.

En blijkbaar vindt hij het daar niet echt fijn, als hij daar elke keer zo slecht vandaan komt.

 

Bij sommige hondenpensions hebben ze een dagopvang, speciaal voor werkende mensen die daar dan hun hond brengen en na werktijd weer ophalen.

Misschien is zoiets een optie, alleen dat is misschien te duur als je dat voor lange tijd moet gebruiken.

 

 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Heb zelf maar even een snelle advertentie gezet op hondenoppas. Kijk daar regelmatig, ook al aantal mensen daarvan aangeschreven maar helaas van niemand reactie gehad.

 

En bij opoes kom ik vaak alleen mensen tegen die kleine hondjes willen, maar blijf het bekijken. Misschien is er nog een dappere opa of oma die mijn hond aankan =)

 

Maar we blijven zoeken, maar het frustreert gewoon enorm.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

" Dat is lastig, je hond is nu eigenlijk meer bij je ouders dan bij jou.
En blijkbaar vindt hij het daar niet echt fijn, als hij daar elke keer zo slecht vandaan komt.
 
Bij sommige hondenpensions hebben ze een dagopvang, speciaal voor werkende mensen die daar dan hun hond brengen en na werktijd weer ophalen.
Misschien is zoiets een optie, alleen dat is misschien te duur als je dat voor lange tijd moet gebruiken.
 
  "

 Ja mijn hond is daar ook meer dan bij mij helaas, en veel mensen zeggen dat hij bij mij waarschijnlijk gelukkiger is omdat hij zich dan veel anders gedraagt. Hij springt zowat door het raam van de auto als ik aan kom rijden zo graag wil hij mee. Krijg hem dan auto ook bijna niet meer uit als ik even wat ga drinken. Staat dan ook voor raam te piepen/blaffen tot we naar huis gaan.

 

En dagopvang is dus beetje lastig, mijn vroege dienst begint om 6.30 tot 15.00, late dienst 15.00 tot 23.30 en nachtdienst van 23.30 tot 6.30 maar die stoppen binnenkort misschien. Dus dat zijn net tijden dat ik hem zelf niet kan brengen. Hij mag wel naar het asiel waar ik vrijwilligerswerk doe en daar in de dagopvang, maar mag hem daar niet om 6.00 brengen i.v.m. buren. Dus iemand die hem dan tijdens vroege diensten rond uur of 10 a 11 kan brengen zou ook fijn zijn. Ben ik met de vroege diensten al uit de problemen.

 

Maar we blijven zoeken en even twijfelen of ik hem morgen wel breng of ik hem naar asiel breng en hem dinsdag avond daar ophaal want dan zit ik op school. Dus morgen even in overleg met mensen van asiel.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Bah ik snap dat je daar een naar gevoel bij hebt, als je je hondje zo ziet terug komen! Misschien hier even vermelden in welke omgeving je woont, zodat mensen hier even mee kunnen denken? Al is het voor iets tijdelijks, even ophalen om uit te laten of iets, dan is het misschien toch al beter dan naar je ouders en dan kun je rustig zoeken naar een geheel geschikte oplossing.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Is omgeving Hengelo (ov). Heb ook al ergens topic dat ik oppas/uitlaat zoek.

Desnoods 2 mensen. 1 voor taxi voor de vroege diensten. 1 voor uitlaten tijdens late diensten.

 

Of iemand moet mij spontaan een miljoen willen sponsoren zodat ik niet meer hoef te werken tot de hond overleden is. Maar dat word denk ik nog moeilijker dan een oppas.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Kan 1 van je ouders niet tijdelijk naar jouw huis komen in de middag om met je hond te lopen? Als dat zou lukken dan lijkt dat me een goeie oplossing tot je een uitlaatservice/oppas hebt gevonden

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Jammer dat ik nog geen rijbewijs heb anders had ik je wel willen helpen, ik woon in Losser dus niet zo gek ver. 

 

Zelf ben ik ook aan het zoeken naar een oppas, maar dit is voor de vakantie. 

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Als je in Hengelo woont, ik weet dat hier meerdere uitlaatdiensten zijn.

Alleen...... Laatst liep ik met een vriendin ergens waar drie busjes stonden met een stuk of 20 honden. Wij liepen een flinke ronde, en zij bleven aan een weggetje op een stukje grond met al die honden. Dus beweging? Echt niet!

 

Mijn vriendin vertelde dat een kennisje haar hond ook meegaat met de uitlaatservice. Zodra ze zelf thuiskomt moet ze gelijk met de hond naar buiten omdat deze enorm nodig moet plassen. Dat is dan erg gek omdat hij door de uitlaatservice daarvoor nog uitgelaten is. Dus of de uitlaatservice zo'n goed idee is? Zou je moeten proberen denk ik.

 

Kan niet een van je buren hem uitlaten? Ik heb dat ook gedaan met de hond van de buren als beiden moesten werken. Als ik lees hoe je hem terug krijgt als hij bij je ouders is geweest zou ik nog eerder overwegen hem gewoon thuis te laten als je aan het werk bent. Al is dat indd wel erg lang. Toch........er zijn veel meer honden die 8/9 uur per dag alleen zijn. 

 

Ik hoop dat je een oplossing vindt. Succes

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Misschien is Oopoeh een optie. Op hun site kun je je postcode ingeven en dan krijg je een aantal namen van mensen die zelf een hond hebben gehad en bv gestorven is. Met deze mensen kun je kennismaken en zal de hond goed opgevangen worden, omdat ze gecontroleerd worden. 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Hier in de buurt uitlaatservice die je hond ophaalt van huis en weer thuis brengt. Moet je wel een sleutel achterlaten. Misschien bij jou in buurt zoiets.

Je zou hem ook bv maar 1 of 2 dagen naar je ouder kunnen brengen. Andere dagen alleen thuis (met iemand die hem tussen de middag even uitlaat) of naar de uitlaatservice.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Jij bent niet blij met de oppas van je ouders en zo te lezen je hond ook niet....je moet werken dat is een must, tien uur alleen, als de hond door twee mensen lekker mee genomen wordt is het opgelost, of een dag opvang dat is ook fijn voor je hond , en dan kleinschalig waar ze wel wat doen met de honden......maar het mooiste een uitlaat, supermarkt  briefjes ophangen ? Bij dierenarts, dierenwinkel.....ik hoop zo dat het je lukt zodat je gewoon fijn en zonder stres gewerkt kan worden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

http://www.hethazewinkel.nl/dierenhotel/

 

Hier doet mn zusje haar hond naartoe als ze moet werken.

Vorige week is hij zelfs de hele week geweest ivm vakantie. Ze kreeg de hond in goede staat en blij weer terug en zelfs netjes gewassen. 

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max 3 doggies

honden foto van Miriam en Max

Ik merk dat iedereen al op zoek is naar een andere oppas, maar wat is er eigenlijk zo erg bij je ouders? Je merkt het aan zijn gedrag als je hem op komt halen. Zou je dan niet eerst met je ouders in gesprek gaan over hoe zij hem behandelen? Denk dat dat ook belangrijk is..

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Ik merk dat iedereen al op zoek is naar een andere oppas, maar wat is er eigenlijk zo erg bij je ouders? Je merkt het aan zijn gedrag als je hem op komt halen. Zou je dan niet eerst met je ouders in gesprek gaan over hoe zij hem behandelen? Denk dat dat ook belangrijk is.. "

Dat viel mij ook op ja.

Weten je ouders wat je van hen verwacht?

 

En hoe komt dat met de ontlasting en de doffe vacht, jij geeft zijn eigen eten mee? Ik bedoel het niet verkeerd, maar ik begrijp t ff niet?

 

Plus, als je nachtdienst hebt, zit je hond toch ook alleen?

Dan zou ik ervoor kiezen om zolang je geen andere oppas hebt, en je er met je ouders niet uitkomt, toch voor kiezen om je hond thuis te laten. Eventueel wat uren opnemen of qua diensten kijken wat mogelijk is.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Kan je mama misschien niet enkele uren bij jullie thuis komen oppassen?

Deed ik hier ook zo.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Als eerste allemaal bedankt voor het meedenken. Ga niet alles quoten om te beantwoorden want dat word te lang verhaal dus even een samenvatting. Sorry als ik op jou vraag geen antwoord gegeven heb, dan heb ik er overheen gelezen.

 

Een van de ouders bij mij uitlaten/oppassen:

Mijn ouders hebben maar 1 auto dus dit zou alleen kunnen als mijn vader hem niet nodig heeft voor het werk. Hij werkt op zelfde bedrijf als ik en heeft vaak dienst voor of na mij dus qua tijden is het moeilijk te regelen. Ook werkt mijn moeder en dan vooral zomers een aantal halve dagen op een camping. Mijn zusjes zitten beiden op school en werken ook na school dus die kunnen helemaal niet, de hond wandelt dan ook met mijn zusjes i.p.v. andersom. Mijn vader vind wandelen met de hond eigenlijk al onzin omdat hij de hele dag op het erf kan lopen, van wandelen gaan ze weglopen volgens hem. Mijn moeder wil het wel maar doet het niet als de hond bij hun is, ze kan de hond eigenlijk ook niet aan maar het zou toch 1x per dag fijn zijn desnoods leer ik haar wandelen met mijn hond. Dus eigenlijk is dit onmogelijk te regelen helaas.

 

Praten met mijn ouders:

Ik leg ze telkens uit wat ze wel en niet moeten doen. Helaas is vooral mijn vader gigantisch eigenwijs (is erfelijk) en doet er niks mee. Qua ontlasting kan ik oplossen door gewoon voer van hem zelf mee te geven en dan te verdelen in zakjes met gebruiksaanwijzing. Verder er over praten heb ik eigenlijk al jaren geleden opgegeven, ondanks dat het mijn hond is al 5 jaar had ik er weinig over te zeggen toen ik thuis woonde, mocht bijvoorbeeld niet elke dag wandelen zie stukje bovenaan. Vooral mijn vader wil niet luisteren naar bepaalde dingen en redenen waarom een hond iets doet.

 

Uitlaatservice:

Hier heb ik al vaker naar gekeken, het nadeel is dat ze een uur los lopen met andere honden. Mijn hond is niet altijd erg sociaal naar andere honden en heeft het commando ''hier'' niet voldoende onder controle om mee te mogen in een groep. Individueel zou kunnen, maar daar moet ik nogmaals achteraan voor de tijden omdat het per week op verschillende tijden zal zijn. Niet alle uitlaatdiensten willen/kunnen dit waarmaken.

 

Briefjes/advertenties:

Ondanks de ouderwetse methode heb ik hier zelf eigenlijk niet aan gedacht, terwijl ik voorheen altijd keek in winkels of iemand hulp met uitlaten nodig had. Dus deze gaan we zeker doen. Ook zal ik eens overal mijn oproep opgooien, hij staat wel al her en der maar soms ook verwijderd omdat hij te oud is. Dus even alles up to date maken.

 

Werktijden:

Vroeg: 6.30 - 15.00 + 75 min reizen totaal alleen: 9 uur en 15 min

Laat: 15.00 - 23.30 + 75 min reizen totaal alleen: 9 uur en 15 min

Nacht: 23.30 - 6.30 + 75 min reizen totaal alleen: 8 uur en 15 min

Omdat ik op uitzendbasis werk kan het zijn dat ik eerder weg mag als er niks meer te doen is. In het ergste geval moet ik overwerken of eerder beginnen, het eerder beginnen weet ik vooraf dan wel omdat ze dan bellen. Maar dan is de hond wel langer alleen.

Als ik het zo zie qua tijden kan het denk ik tijdelijk wel, desnoods zonder uitlaten maar voel me dan wel gigantisch schuldig. We blijven dus zoeken naar een oplossing.

 

Nogmaals bedankt allemaal voor het meedenken.

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Alles lezende zou ik ervoor kiezen om het in mn eentje op te knappen. 

De quality time die jij biedt in vergelijking met het verblijf bij je ouders heeft echt meerwaarde. 

Zal pittig zijn maar hopelijk van korte duur.

Marktplaats en hondenoppas.nl ook in je acties? 

Briefje bij de dierenarts? 

Succes! 

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Waar kom je dan vandaan?

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

" Waar kom je dan vandaan? "

 Hengelo (ov)

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

"  Hengelo (ov) "

 Is hier dan helemaal niemand op het forum die even met je woef kan lopen? Anders gewoon een oproepje plaatsen.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

"  

Is hier dan helemaal niemand op het forum die even met je woef kan lopen? Anders gewoon een oproepje plaatsen. "

 Heb al een ander topic lopen met een oproepje en daar ook adviezen in gekregen voor websites e.d.

 

Ik hoop gewoon dat ik iemand kan vinden, waar dan ook die hem wil uitlaten. Desnoods haal ik er een GT bij om er voor te zorgen dat hij/zij samen met zijn/haar hond en mijn hond kan lopen. En dan kan het ook de andere kant op werken. Dat ik zijn/haar hond uitlaat wanneer nodig.

 

Maar we gaan er deze week eens even goed voor zitten. Goed nadenken wat ik zoek en dit duidelijk omschrijven, mensen aanschrijven, briefjes maken om op te hangen e.d. Tot die tijd mag de hond ook gewoon naar het asiel en daar ook slapen. En daar heb ik hem vanavond opgehaald en hij is zelfs mooi geborsteld :D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Www.pawshake.com

 

hopelijk vind je een oplossing 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik wou even zeggen hoe tof ik het vindt dat je zo je best doet voor je hondje, echt super  

 

Als je 4 maandjes wacht neem ik hem zo mee op wandeling, maar goed dan heb je voor deze tijd nog niks. Ik zal voor je duimen!

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Oeps dubbel

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  Heb al een ander topic lopen met een oproepje en daar ook adviezen in gekregen voor websites e.d.
 
Ik hoop gewoon dat ik iemand kan vinden, waar dan ook die hem wil uitlaten. Desnoods haal ik er een GT bij om er voor te zorgen dat hij/zij samen met zijn/haar hond en mijn hond kan lopen. En dan kan het ook de andere kant op werken. Dat ik zijn/haar hond uitlaat wanneer nodig.
 
Maar we gaan er deze week eens even goed voor zitten. Goed nadenken wat ik zoek en dit duidelijk omschrijven, mensen aanschrijven, briefjes maken om op te hangen e.d. Tot die tijd mag de hond ook gewoon naar het asiel en daar ook slapen. En daar heb ik hem vanavond opgehaald en hij is zelfs mooi geborsteld :-D "

 Ik woon in Hengelo maar kan je niet helpen helaas.

Heb mijn eigen twee en af en toe nog een pup van de buren

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik hoop dat je wat vind.. een goede oppas is goud waard.  Ik heb ook een oppas werk 36 uur en weet hoe goed die het heeft. 

 

 

Misschien een stomme vraag maar waarom is je hond dan 5 dagen daar? Hoe ik het lees haal je hem na je werkdagen  pad weer op. Ik zelf zou er voor kiezen om hem na een vroege te halen sochtends weer brengen. voor een latere brengen erna weer te halen. Dan  kun jij ook lekker een grote wandeling voor of na het werk doen zodat ze dat niet hoeft te missen... Als ik vroeg heb of laat doe ik dat zo. Heb ik laat vroeg slaapt die een nachtje daar omdat dst rustiger is voor hem en de tijd er tussen te kort is. 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Afgezien van de oppas zou ik als ik jou was tijdelijk skippen wat er te skippen valt. Tot je er één vindt.

 

Vrijwilligerswerk bij het asiel etc. Heel hard maar nu lijd je eigen hond eigenlijk. Je ouders veranderen dat is mission impossible 12 en zelfs met Tom Cruise er bij gaat dat niet lukken. Dus dan kun je eigenlijk niet anders dan kijken wat er bij jou anders kan. Tijdelijk minder werk als dat mogelijk is. Dat soort dingen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^