Pup eet niet!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cynthia (Gast)

Goedenavond, Wij hebben 2-3-2016 een mooie Duitse herder gehaald uit een nest van 3 8 weken oud.Hij was het enige reutje. De baas zei dat hij Royal Canin altijd aan zijn honden geeft (hij heeft 15 volwassen honden en nog eens 3 nestjes en heel zijn huis staat vol gewonnen bekers!!) maar nu onze hond bij ons is eet hij nauwelijks meer. Op de verpakking hoort hij 290 gram te eten maar hij eet nog geen 100 gram op een dag. Ik maak me wel zorgen. Ik gaf hem een paar katten brokken en die at hij in 1 keer op.moet ik nog niks doen? of moet ik op een andere brok overgaan? wij gaven vroeger aan onze duitse herder altijd Barca. met vriendelijke groet Cynthia, Ik hoop snel een reactie te horen best bezorgd!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Is 290 gram niet erg veel voor een pup?

Mijn hond van 22 kilo krijgt zo'n 300 gram per dag.

 

Kattenbrokken kun je beter niet geven, die zijn veel te zout voor een hond. Dat zoutgehalte is voor katten goed maar schadelijk voor honden.

 

 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Probeer eens een lepeltje yoghurt door zijn brokken te doen. Misschien vindt hij de brokken gewoon niet zo lekker. Als hij ze wel eet met yoghurt erdoorheen is dat waarschijnlijk de oorzaak en kun je inderdaad beter overgaan op een andere brok.

honden page profiel ..

honden foto van .

Het kan ermee te maken hebben dat je hond net bij je is en alles nog heel nieuw is. Soms kunnen ze daar wat slechter van eten. Ik zou je hond de tijd geven om te wennen. Let goed op dat je hond niet vermagert want dan moet je wel ingrijpen. 

Krijgt hij bij jullie op een andere manier te eten dan bij de fokker? Ander materiaal van de eetbak? Misschien op de grond of juist in de hoogte. 

 

Om je hond nu te laten eten kan je er bijvoorbeeld extra mee belonen. Doet hij iets goed dan geef je hem een gwn wat meer brokjes om te belonen ipv 1 brokje. Zorg er wel voor dat je niet teveel voert en je hond genoeg heeft aan de beloningen want dan zal hij nooit uit zn bak leren eten. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

290 gram lijkt me veel! 

 

En hij is nog maar net bij je, t is allemaal nog spannend.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Neem gewoon even contact op met je fokker.

Hij kent je pup door en door, heeft de ervaring.

Een goede fokker is er voor je. Dag en nacht en heeft niet liever dan dat je hem contacteerde dan de vraag op een forum stelt.

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Aller eerst, gefeliciteerd met je pup!

 

Je pup is uit z'n vertrouwde omgeving. Weg bij z'n moeder, zusjes en alle andere honden. Hij moet natuurlijk wennen.

 

290 gram per dag vind ik erg veel. Hier een hond van 14 kg die 190 gram brokken per dag eet. De andere 2 iets minder. Die zijn iet wat aan de zware kant. 

 

Hoe ziet je pup er uit? Oogt hij erg mager? Voeren moet je ook op het gevoel doen. Is de hond te mager of aan de magere kant, dan geef je hem iets meer brokken verdeeld over de dag. Is hij wat aan de zware kant, dan iets minder verdeeld over de dag.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Neem gewoon even contact op met je fokker.
Hij kent je pup door en door, heeft de ervaring.
Een goede fokker is er voor je. Dag en nacht en heeft niet liever dan dat je hem contacteerde dan de vraag op een forum stelt. "

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Even voor de goede orde: 290 gram voor een Duitse herder pup in de groei is niet te veel!

Een volwassen reu wordt al gauw zo'n 40 kilo, dus als je naar deze voedingstabel kijkt, is de hoeveelheid de TS nu geeft prima.

 

 

Ik ga verder wel mee met wat de anderen zeggen: je kan je fokker om advies vragen, maar je ziet wel vaker dat pups die net in een nieuw huis terecht zijn gekomen toch wat moeite hebben met eten; alles is zo vreemd en nieuw, dat duurt vaak wel een paar dagen.

Wat je nog wel kunt proberen is iets wat wij ook gedaan hebben de eerste dagen (die van ons at ook slecht de eerste dagen), is de brokken in wat warm water weken, dat gaat er vaak wat beter in want het is allemaal wat zachter en het ruikt ook meteen een stuk sterker.

 

Veel plezier met je pup!

Plien (Gast)

Onze pup van amper 9 weken wilde toen ze net bij ons was de eerste 12 uur niet eten en drinken. We hebben een vriendin gebeld die DA is en zij kwam langs met een bakje van dat verse gemalen huisdierenvlees. Koffielepel in een bakje wat warm water erover en ons mevrouwtje had ineens interesse en slobberde het snel leeg. Een paar uur herhaalt en je zag haar opfleuren. Daarna weer mixen met haar gewone brok. We begrepen dat onze pup echt niet veel langer had moeten vasten. Hun bloedsuikerspiegel daalt dan veel te veel en uiteindelijk schijnen ze dan helemaal niet meer te eten.

Nu hobbelt ze gelukkig vrolijk in het rond. Maar we hebben nu dus maar een pakje smulden in de vriezer op voorraad ????

honden page profiel Sasja90Sasja90

Je kan de brokken lekkerder maken door warm water toe te voegen. 

Maar het is denk ik verstandiger om over te gaan op ene andere brok. Uiteraard moet je dit eerst mengen met de oude brok.

Het is verstandig om geen kattenbrokken te geven, de samenstelling van deze brokken is niet geschikt voor honden.

Cody (Gast)

Heb je brok van de fokker meegekregen die de pup al kreeg? Kijk dan op die zak hoeveel de pup mag hebben. Als de pup eerst andere brok kreeg dan de RC dan kan hij het niet lekker vinden. Is het puppy brok van dat merk? De voertabel is dan nl anders dan de Maxi Adult hierboven. Voor grote rassen worden de eerste paar maanden ook puppybrok aangeraden. Mijn pup krijgt voor mini pup ook RC en die mocht vanaf 4 maanden pas 290 gram. Daarvoor was het minder en na de 6e maand wordt dat ook weer minder.

Cody (Gast)

Herstel...hierboven maxi Adult voor pups kennelijk maar is dat puppybrok??

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Cody,  dit is een topic uit 2016, mag aannemen dat de hond inmiddels wel eet? Zo niet, dan zal die vast niet meer leven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Maagkanteling na het eten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^