Engelsecockerspaniel Denver

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jan (Gast)

Op 7 januari 2016 heb ik de verschrikkelijke beslissing moeten nemen om mijn hond Denver te laten inslapen. Mijn gevoel zei nee maar voor hem was het de beste keuze omdat hij gewoon op was en compleet leefde op medicijnen en er geen uitzicht was op verbetering. Wat doet het ontzettend veel pijn om je vriend in enkele seconden tijd te zien wegglijden. Ik ben nu bijna 7 weken verder maar het vreet gewoon nog aan mij en heb het gevoel rond te lopen met een enorme steen in mijn maag en kan hem nog niet los laten. Wat een rot gevoel en wat kan je een dier erg missen. Ik hoop dat de tijd deze wonde heelt (al kan ik dat nu nog niet geloven) en dat we daarna met plezier terug kunt kijken op een mooie tijd zonder hierbij emotioneel te worden. Bedankt Denver voor de mooie jaren met jou,ik zal je nooit vergeten

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heel veel sterkte!

De meeste mensen hier weten wel wat je nu meemaakt en hoe verdrietig je bent.

Het is zo hard om je lieve vriendje te verliezen.

Zoals je over hem spreekt heb je heel veel van hem gehouden.

Wat was Denver voor een hondje, misschien kun je iets over hem vertellen?

Anoniem (Gast)

Hoi Jan,7 weken is nog maar kort,de liefde voor je hond is zo groot geweest,daarom heb je nu zo'n verdriet.De pijn en het grote gemis,dat gaat een tijd duren,het gemis zal waarschijnlijk altijd blijven,ik heb er echt heel lang over gedaan,om maar enigszins om te kunnen gaan met mijn verdriet,ik heb maanden gehuild en nu nog geregeld,maar gelukkig kan ik nu na 19 maanden,kijken naar zijn foto's met een lach,want wat ben ik dankbaar dat ik bobby 16 jaar in mijn leven heb mogen hebben,hij was alles voor mij.Dus laat je verdriet toe,hier weten wij allemaal hoe jij je voelt,maar ooit zal je je beter voelen,heel veel sterkte.

Jan (Gast)

Denver was een lieve zwarte engelsecockerspaniel die overal mee naar toe ging.In de auto zat die al voor ik buiten was en overal mee naar toe,dat was het liefste wat die deed echt het was een super hondje.Wat doet het dan nu verschrikkelijk zeer, het verlies van hem na 12 jaar dat die bij mij was,met z'n gekke eigen trekjes en echt z'n eigen karakter. Wát een hoop liefde heeft hij ons gegeven en wat een onbaatzuchtige liefde ook.
Nu is het stil 's ochtends in de kamer geen denver meer die zit te wachten of met z'n staart te zwaaien,zijn manier van zeggen we gaan weer vandaag.Echt ik mis hem heel erg en denk heel de dag aan hem en kan tot op dit moment nergens van genieten

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, honden zijn zulke trouwe vrienden, ze zijn echt een deel in je leven.

Als dat wegvalt, dat is heel erg, net alsof er iets van jezelf ook weg is.

Maar ik denk dat Denver een heel fijn leven bij jullie heeft gehad.

Ik hoop dat je over een tijdje met goede herinneringen aan hem kan denken, en dat het dan niet meer zo'n pijn doet als nu.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat erg voor je.  Na al die jaren......

 

bij de ene duurt de rouwperiode langer dan bij de andere.

pas op dat je niet blijft hangen in je verdriet, je moet het verwerken hoor , blijven treuren is ongezond.

 

Je zal zien zoals bij ons allemaal die dit al,meemaakten dat de tijd alle wonden heelt.

dit geloof je nu misschien niet , maar als je hem zo graag zag...dan heb je een hart voor dieren en kom je ooit weer terug een andere tegen.

 

geen vervanging neen, gewoon terug liefde geven .

 

ik wens het je toe en dat het niet te lang meer zal duren. Kop op man ! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jan , voor jou veel verwerking op het moment, de pijn zal minder worden het gemis zal blijven, koester de mooie tijd dat jullie samen waren....die pakken ze je nimmer meer af....zoveel sterkte, kom gerust hier als het moeilijk is , wij weten wat het is een huisgenoot wat de hond is te moeten missen, steun kan je hier van ons krijgen.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Jan ,ik wens jou heel veel sterkte toe,ik weet wat het is met de tijd zal de pijn verzachten maar vergeten zul je hem nooit. :'(

honden page profiel JanJan

honden foto van Jan

Een foto van denver mijn trouwe vriend om nooit te vergeten

 

honden page profiel JanJan

honden foto van Jan

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Prachtige foto van Denver,ik begrijp je maar al te goed Jan,maar Denver zou zeker niet willen dat je de moed opgeeft,alles is nog zo onlangs,hou je sterk ,jij kan altijd mij een pb sturen wil je erover vertellen.

honden page profiel JanJan

honden foto van Jan

Dank je wel voor de bemoedigende woorden zoveel mensen die met je meevoelen had ik niet verwacht,hoop dat het ooit weer beter gaat maar kan het nu nog niet los laten

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Wat een mooie cocker Jan, en wat een gemis..... het verliezen van je maatje doet heel veel pijn. Ik weet er ook helaas alles van. Ben echt maanden kapot van verdriet geweest. Denver zit voor altijd in je hart.  En jullie tijd samen neemt niemand je af. Ik wil je heel veel sterkte wensen...... hou je taai.... en schrijf het hier van je af. 

honden page profiel ElianeEliane

In dit recent topic gaat het er ook over het moeten afgeven

http://www.hondenpage.com/hondenforum/207274/ik-ga-mijn-maat-verliezen.php

Misschien heb je er wat aan dat je hier tussen mensen zit die je begrijpen. Vele van ons hebben die lijdensweg reeds bewandeld.

Het doet ontzettend veel pijn, er is tenslotte een stuk van jezelf gestorven.

 

When someone you love dies,

you never quite get over it.

You just slowly learn how to go on whitout them.

But always keeping them tucked safely in your heart.

 

Het enige wat je nu voelt is pijn.

En een enorm gemis.

Op een bepaald moment zal er een glimlach tevoorschijn komen wanneer je aan Denver denkt.

En ipv pijn zal je een warmte voelen bij de herinneringen aan hem.

Maar zoiets vraagt tijd.

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

Heel veel sterkte!

honden page profiel JanJan

honden foto van Jan

Mijn trouwe maatje,Hij was altijd bij mij,bij alles wat ik deed,zo nieuwsgierig keek hij mij aan met zijn blauwe ogen.Hij gaf mij licht in mijn leven,ik genoot er zo van naar hem te kijken om helemaal blij van te worden.Hij was zo dichtbij,zoals een mens niet kan.Zo lief en trouw,een letterlijk geschenk uit de hemel met een enorm groot hart Ik weet niet hoe ik verder moet zonder hem in mijn leven.Het doet zeer als mensen het niet begrijpen dit verlies Het maakt helemaal niet uit dat het een dier is,mijn hart voelt verscheurd.Bij alles mis ik hem zo erg en de wereld draait maar door,Ik heb kaarsen aan,een lichtje voor mijn lieve denver,dat is het minste wat ik voor hem kan doen.Ik wist niet dat het verlies zo zeer kan doen als het doet.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Dag Jan ik begrijp je heel goed de pijn die je hebt gaat zo maar niet over en de ene dag gaat wat beter dan de andere.De pijn zal met de tijd verzachten.
Ik leef met jou mee,veel sterkte verder.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat een mooie lieverd Jan, ik wens je heel veel sterkte!

Onze trouwste vrienden zijn ze, wat kunnen we ze verschrikkelijk missen.

honden page profiel JanJan

honden foto van Jan

Dat was die zeker een rustige atente cocker met een eigen wil,dat was ook zo mooi aan hem.Nu raden ze in mijn omgeving aan om een andere te kopen wat is jullie ervaring daar mee.Denk dat ik dan ga vergelijken met denver en dat het dan niet goed gaat.

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Jan, ik heb mijn hondje (ook een cocker) ruim anderhalf jaar geleden verloren. Heb zoveel verdriet gehad en miste haar zo erg. Het leven zonder hond was gewoon niet leuk. Ik moest er in het begin niet aan denken..... dat voelde als verraad. 5 maanden later voorzichtig gaan kijken bij goede fokkers. Dat was al een hele stap. Ik heb wat afgehuild. ....maar toen ik eenmaal op wachtlijsten ging begon het te kriebelen. En ben er rustig naar toe gegroeid.  Nu heb ik weer een rode cocker van net 1 jaar. En wat ben ik gelukkig met haar. In het begin was het wel even wennen het was toch een heel ander hondje en ging best vergelijken. Maar nu..... Jeetje wat ben ik weer helemaal gek op haar, zo bijzonder om weer mee te maken. En door Isa kwamen er weer heel veel dingen terug van de puppy tijd van raffi, mijn vorige cocker.  Net of ik haar soms weer een beetje terug heb. Zo leuk om weer mee te maken. Ik ben zo blij dat ik die stap heb gemaakt. Maar neem alle tijd die je nodig hebt. Er over na denken is al een hele stap..... je voelt het vanzelf of je er aan toe bent. Heel veel sterkte....

honden page profiel ElianeEliane

Zoiets is heel persoonlijk.
Het hangt er ook vanaf hoe je de andere hond bekijkt. Ga je voor hetzelfde ras? Dan is de kans vrij groot dat je gaat vergelijken. Het risico is dat je dan ook gaat verwachten dat hij kan wat Denver kon. En dat gaat natuurlijk niet lukken.
Er zijn mensen die ontzettend veel tijd nodig hebben vooraleer ze een andere hond in huis kunnen nemen. Er zijn mensen die nood hebben aan het gezelschap van een hond.
Elke hond is uniek. Elke hond heeft bepaalde eigenschappen eigen aan het dier zelf. Als je voor hetzelfde ras gaat is het enige wat je kan vergelijken het uiterlijk.
Als je een andere hond neemt is het de bedoeling je goed te voelen met de hond. Als hij je steeds gaat herinneren aan wat je kwijt bent, zou ik nog wachten. Hierin ga je best ten raden bij jezelf.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

Beste Jan . ik heb helaas al zoveel honden moeten laten gaan en iedere hond brengt vreugde maar helaas ook verdriet. wel steeds weer een nieuw hondje .want zonder hond wil ik niet. en vergelijken ja en nee iedere hond heeft zijn eigen persoonlijkheid. mocht je zover zijn neem dan een ander kleur maar weet dat de pijn slijt maar datje Denver nooit vergeet. die staat voor eeuwig gegrift in je hart. wens je veel sterkte en hoop dat je de juiste keuze maakt wel of geen pup. Hein.

honden page profiel JanJan

honden foto van Jan

Ben er nog lang niet uit loop nog te veel in gedachten met denver rond denk ik om een andere te kopen.Al valt het zonder hond niet mee zeker als die net als denver overal mee naar toe ging ook op mijn werk was die er bij .Denver ik vergeet je nooit meer

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Jan denk er goed over na een zelfde als Denver geweest ga je niet hebben.Ik ben een cocker vriend en ben nu in mei al 6jaar zonder Thibo,er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk.Ik heb er voor gekozen om geen ander hond meer in huis te nemen omdat ik er alleen voor sta,en als er met mij iets mocht gebeuren(ben niet meer van de jongste)wat dan met mijn hondje.Maar ik ken mensen en die hebben wel een ander hondje in huis genomen en zijn er zo gelukkig mee.Volg je hart.Sterkte verder.

honden page profiel JanJan

honden foto van Jan

Heb nog even de tijd om na te denken de Pupys waar denver ook van dan kwam worden half maart geboren en dan moeten ze nog 8 weken blijven voor ze weg mogen en hoef dan pas te zeggen of ik er 1 wil.Alleen nu weet ik het nog lang niet het voelt ook als verraad naar denver toe die altijd zo trouw was.

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Stap voor stap Jan, alles op zijn tijd. En denk je dat Denver wil dat je verdrietig blijft om hem..... als het ooit zover is dan weet ik zeker dat hij het je gunt. Volg je hart jan. 

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Als je het als verraad voelt, dan zou ik er nog mee wachten.  Een pup die bij je komt verdient het om welkom te zijn. 

 

Misschien ben jij nog niet aan een andere pup toe.  Neem de tijd die je nodig hebt, maar besef dat je er altijd voor Denver was en Denver voor jou.  Dat is wat telt en dat is wat belangrijk blijft.

 

Sterkte gewenst.

honden page profiel JanJan

honden foto van Jan

Gisteren het besluit genomen om nog geen andere hond te nemen kan het nog niet aan om een ander in de plaats van denver te zien.We zijn nu dik 3 maanden verder en het lijkt nog of het gisteren was. Denk nog elke dag aan hem en weet nu al dat ik dan ga vergelijken en dat lijkt mij niet goed.Denver ik denk dat ik je nooit meer los kan laten was je er nog maar.

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Neem de tijd er voor. Bij mij heeft er 8 maanden tussen gezeten.  En in het begin was het best vreemd weer een andere hond. En nu ben ik zo blij met haar. Heel veel sterkte.....

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

Jan 3 maand is nog zo onlangs,misschien komt er wel een tijd die zegt ik ben er klaar voor,dan zie je wel waren ze er inderdaad nog maar.Veel sterkte verder.

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Onze Bono plots overleden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^