Timon

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gekookte kvv (Gast)

Hallo allemaal, wat vinden jullie van het koken van kvv smuldier mijn 6 maanden oude pup/jonge hond is een tijdje ziek geweest dus diaree en niet willen eten en staat al 2 maanden op smuldier compleet dit ging er niet meer in en heb toen de kip variant maar geprobeert en die wou ze ook niet, toen heb ik de smuldier kip in een pannetje water gekookt en at ze het met veel plezier op! Ditzelfde vanochtend weer gedaan  als er geen bot in zit is het toch niet erg om het te koken? Er gaan wat voedingstoffen uit maar omdat ze al aan de dunne kant is en zelfs moet aankomen krijg ik altijd de kriebels als ze niks heeft gegeten  bedankt! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou niet koken. Je haalt zo alle voedingsstoffen uit het vlees. Je slaat dus zo helemaal de plank mis wbt vers voeren.

 

Nu is smuldier niet echt het beste vlees wat je kan geven voor een pup. Er zit namelijk premix bot in. Voor de groei van je hond is het beter om 100% natuurlijk te voeren.

 

Verder is het van belang dat je zo'n 3 tot 4 diersoorten in de week voert en een vis en een pens dag. Zo voorkom je dat je hond tekorten oploopt. 

 

Zelf zou ik dus echt kijken naar een betere kvv en deze dus vooral niet koken.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Smuldier kip lijkt me wel gewoon kraakbeen te bevatten, dit is echt niet puur kipfilet hoor ;) Ik zou dit dan ook zeker niet koken.

Rodi Lam & Rijst uit de supermarkt bevat 100% zeker geen bot en is bovendien compleet. Rodi rund bevat dit ook niet standaard maar dan nog raad ik koken af (heeft geen meerwaarde, integendeel).

 

Beste is inderdaad zoals gezegd om een voeding te geven met bot als calciumbron wanneer pups in de groei zijn.

 

Volgende forumvraag: bohmann droger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^