stelling van de week , week 9

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nikkie en Kittana ( r.i.p )nikkie en Kittana ( r.i.p )

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

Ik kwam op het idee door iemand anders.

Het leek mij leuk om een stelling van de week te maken dus ik probeer het gewoon hihi.

Ik wil dus iedere maandag een stelling maken waar iedereen die daar zin in heeft zijn of haar mening mag geven. 

Ik vind het mooi hoe soms meningen zo verschillend zijn en soms zo gelijk. 

Dus als je mee wilt doen lijkt me dat leuk.

Je mag je antwoord op de stelling natuurlijk ook onderbouwen.

 

Stelling van week 8 die iets verkort is omdat ik altijd zo laat ben met dit soort dingen hihi 

Het is te makkelijk om aan een hond te komen. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Makkelijk aan een hond komen, ja

Té makkelijk... hm.. weet niet, ligt eraan of je op marktplaats kijkt of via een rasvereniging

 

Wel denken sommige mensen er te makkelijk over

 

 

Leuk idee

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Eens.

 

Bij een fokker kom je meestal op een wachtlijst, de pups zijn duur en vaak wordt er een baasje op karakter geselecteerd. Ben ik wel helemaal voorstander van hoor.

Maar mensen die niets van broodfok weten (of mensen die dat niet interesseert), of niet zoveel geld hebben of nu en pup willen, die snuffelen wat op marktplaats en kunnen dezelfde dag nog een lief, schattig pupje ophalen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Deels mee eens, deels mee oneens.

H et is makkelijk om aan een hond te komen via een verkeerde fokker. Als alle fokkers nou eens goede fokkers zouden zijn die testen laten doen etc. zou het al een stuk moeilijker zijn om aan een hond te komen.
Maar wat willen we eraan doen?

Ik zou ook niet weten waarom we het moeilijk zouden moeten maken om aan een hond te komen. Het is op zich niet fout dat het kopen van een hond makkelijk is, een hond is en blijft voor de wet een 'ding' dat gewoon verhandelbaar is. Het is aan de baasjes hoe ze met dat dier omgaan. Het kopen van een hond is zo moeilijk/makkelijk als je 't zelf maakt..
Een konijn kopen is ook heel makkelijk, konijnen uit de dierenwinkel komen ook vaak van erbarmelijke schuren. Een hond is daarmee niet veel specialer dan een konijn of ander dier dat je zomaar kunt kopen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ehm ja... ;) In Nederland althans. 

Kijk je naar Zwitserland (daar woont mijn pa) dan zijn ze veel strenger op het houden van een hond. Je ziet daarom ook nauwelijks honden rondlopen, maar als je die ziet zijn ze keurig opgevoed, verzorgd en zijn verantwoord gefokt. Je moet daar een vergunning hebben om een hond te houden en je moet verplicht een training volgen. In dit opzichte vind ik dat Nederland dit ook moet gaan doen. 

Zonder broodfokkers en pretnesten is de hondenpopulatie veel stabieler en is er uiteraard minder leed. Laat de verantwoorde fokkerijen staan, laat de mensen een vergunning hebben en een verplichte training..

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Leuk initiatief! 

 

Ik ben het er helemaal mee eens! Het is heel erg simpel om aan een hond te komen. Er is geen controle en geen 'keuring' of je wel geschikt bent als baas. 

Je kan er zelf voor kiezen om bij een bepaalde fokker een hond vandaan te willen en dan kom je op een wachtlijst maar over het algemeen zou je nu binnen een uur een nieuwe hond kunnen hebben. Alsof je een brood bij de bakker koopt. 

 

Ik zou er heel erg voor zijn dat er veel strengere regels komen voor het kopen/houden van honden (en alle andere dieren). Een strenge keuring en alle broodfokkers zwaar bestraffen. 

Ik zou het er zeker voor over hebben om bij mn volgende hond een bepaalde 'keuring' te ondergaan en aan te moeten tonen dat ik echt voor een hond kan zorgen. 

 

Honden zijn levende wezens met gevoel. We praten niet over handelswaar.. Al denken veel mensen helaas wel zo!! 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Té makkelijk helaas, MP, winkels enzv. Helaas geven ze honden ook zoeer mee zonder te weten wat hun achtergrond is. En hun levensomstandigheden, sommige zonder kennis, en verwachten niet zoveel energie erin te steken. Dusja je komst veeeelste makkelijk aan een hond. 

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Vind ik wel ja,als je wil kun je meteen ergens een hond ophalen,levensgevaarlijk zeker op mp

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Inderdaad, te makkelijk.

Helaas is de vraag naar puppy's veel groter dan dat de 'goede fokkers' aanbieden.

Dus dat grote gat tussen vraag en aanbod, wordt gedicht door br00dfokkers en huis/tuin/keuken nestjes, die vaak niet moeilijk doen waar een pup terecht komt.

Daarom zal het ook niet snel veranderen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Inderdaad, te makkelijk.
Helaas is de vraag naar puppy's veel groter dan dat de 'goede fokkers' aanbieden.
Dus dat grote gat tussen vraag en aanbod, wordt gedicht door br00dfokkers en huis/tuin/keuken nestjes, die vaak niet moeilijk doen waar een pup terecht komt.
Daarom zal het ook niet snel veranderen. "

 

 

Er zijn ook veel mensen die het om het geld doen. Die mensen beslissen vandaag dat ze een hond willen en willen die morgen al in huis voor zo min mogelijk geld. Ze geven niks om een stamboom alleen om de zo goedkoop mogelijke hond. Liever een doodziek en mishandeld broodfok hondje dan een goed verzorgde dure pup! Ik denk dus niet dat het probleem alleen een te kort is aan goede nestjes. 

 

Nu moet ik wel toegeven dat onze vorige hond (al ruim 14 jaar geleden) is gekocht bij een boerengezin. Hun labrador was écht perongeluk zwanger geraakt omdat ze was uitgebroken. Dit waren zeker geen broodfokkers!! Maar t waren ook geen stamboom pups. Onze huidige hond hebben we van mensen overgenomen die er te weinig tijd voor hadden en wat ik weet is dit nestje ook een 'ongelukje' geweest. 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Veel te makkelijk op foute plekken. Serieuze fokkers is ''moeilijk'' want je hebt vaak een wachtlijst e.d. en vaak ook hogere kosten omdat er tijd, geld en moeite ingestoken is en niet alleen maar voor de winst.

 

Als ik wil heb ik over uur 10 honden er bij via marktplaats, facebook en dat soort dingen. Puppy's, volwassen, bejaard, wit, zwart, bruin, lang haar, kort haar ik hoef maar te klikken en ik heb er eentje. En vaak genoeg gratis af te halen, tja waarom 1000,- betalen voor een verantwoord gefokt hondje als je dat kunt besparen door een gratis hondje.

 

Iedereen kan maar een hond kopen, ik kan ook mooi verhaal vertellen dat ik een groot erf heb waar de hond vrij mag lopen, elke dag 4 uur ga wandelen e.d. om hondje vervolgens in een bench te stoppen en 2x per dag 5 min naar buiten ga. Een hond word naar mijn mening ook soms te makkelijk meegegeven vooral via marktplaats. Mooi hond weg en ook nog eens 100,- in de portemonnee bewijze van.

 

Ik ben nog steeds voor een honden houd bewijs, met vooraf verplichte cursus en bijscholing omdat in een hondenleven de manier van trainen e.d. nog wel eens veranderd. En een vele strakkere aanpak op het fokken van honden, met oog op de br00dfok.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende. 3 doggies

honden foto van De relteckelbende.

Als men vandaag een hond wil zijn er altijd mensen die hem gisteren willen hebben. laats ook iemand die wilde een Berner sennen hond ze had niet veel geld wou er 150 euro aan uitgeven faar voor wilde ze een volledig geente hond liefst met stamboom en beide ouders getest. meer kon ze niet betalen uit eindelijk werd het een asiel hondje wat na 6weken terug ging want ze kon het eten niet betalen , en wat denk je nu loopt ze met eenBouvier pup gratis gekregen was de laatste pup. er word gewoon te veel gefokt en te makkelijk gedaan en men kijkt naar de omgeving .oh die heeft een hond dus wij ook of oh heb jij 2honden dat wil ik ook. nou ik heb inderdaad 2 hondjes ga niet op vakantie want daar heb ik geen geld voor wat ik overhoud aan het eind van de maand gaat in de pot voor de dieren , er zou een fok verbod moeten komen voor een jaar en ieder jaar voor een ander ras . ook de regels moeten strenger voor het fokken. JA MEN KAN VEEL TE MAKKELIJK EEN HOND KOPEN. Hein.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Net hoe je het leest...

 

In Nederland in elk geval te makkelijk. Laatst vertelde een meisje in het park dat zij met haar moeder naar een fokker was gegaan voor een Shiba Inu, maar toen ze daar aankwamen, kozen ze toch voor een Chow Chow. Er waren daar stuk of 10-15 rassen waaruit ze konden kiezen. Allemaal heel leuk en aardig, maar die mensen hebben zich niet ingelezen.. kennen het bestaan van een br00dfokker niet.

Hoorde tijdje geleden dat er zelfs op den duur een fokker in Limburg was die een Ikea kast had met van die lades en in elke lade zat een andere ras van puppy.. is toch ten zotte. En die br00dfokkers komen ook veel te makkelijk aan die puppy's.

 

En dan ook nog eens hoe makkelijk mensen aan herplaatsers komen. Meisje hier in de buurt wilde per se een hond (niet geschikt maar oké), maar geen geld om te kopen. 

Heeft ze 2 honden opgehaald bij iemand en ze had beloofd dat die honden bij elkaar bleven, want dat was de vereiste van de oude eigenaar.. Heeft ze binnen een week de ene hond alweer weggedaan. Dus beide hondjes worden uit een vertrouwde omgeving gehaald en binnen een week uit elkaar losgerukt terwijl ze met elkaar zijn opgegroeid. Dit kan er bij mij niet in, kan allemaal zo.

 

Ik ben voor een diploma/certificaat na een cursus voor a.s. hondeneigenaren. En dan niet per se eens dat je iets voldoende moet behalen (liever wel, toetsing is altijd maar een moment), maar wel dat je voorkennis hebt ontvangen voordat je een hond in huis haalt.

 

Dan even terugkomen op mijn eerste zin.. hier op HP was iemand die op een wachtlijst stond en een pup was toegezegd en op het laatst zo pats boem van de lijst geknald.. Dan denk ik.. waarom moet dat zo? Misschien wel de allerbeste baasjes en wordt het zo moeilijk gemaakt..

En mensen die graag een stamboom pup willen, maar er helaas fokkers zijn die overdreven veel vragen (bedoel ik meer dan 2000 euro).. wordt het allemaal zo lastig..

honden page profiel nikkie en Kittana ( r.i.p )nikkie en Kittana ( r.i.p )

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

De stelling van week 9!

 

Wanneer er een bijtincident plaatsvind word er meestal meteen naar de hond of zelfs het ras gewezen. 

Voordat een hond bijt zijn er vaak al talloze waarschuwingen aan vooraf gegeaan die door de eigenaar van de hond gemist zijn of worden.

Ik ben van mening dat een hond nooit zomaar bijt.

 

de stelling: er word bij bijtincidenten teveel naar de hond of het ras gekeken en te weinig naar de eigenaar van de hond. 

 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" De stelling van week 9!
 
Wanneer er een bijtincident plaatsvind word er meestal meteen naar de hond of zelfs het ras gewezen. 
Voordat een hond bijt zijn er vaak al talloze waarschuwingen aan vooraf gegeaan die door de eigenaar van de hond gemist zijn of worden.
Ik ben van mening dat een hond nooit zomaar bijt.
 
de stelling: er word bij bijtincidenten teveel naar de hond of het ras gekeken en te weinig naar de eigenaar van de hond. 
 
  "

 

Mee eens! Vaak word het meteen op het ras gegooid maar dat klopt niet. Ik ken veel incidenten waarbij de ene hond word lastig gevallen door de andere hond en de hond al meerdere keren aangeeft hier niet van gedient te zijn. Uiteindelijk bijt de hond (als laatste poging om de hond op afstand te krijgen) en is het meteen het ras dat zo vals is en altijd maar zomaar bijt zonder te kijken naar de dingen vooraf.

 

Ook is het soms precies andersom dat de honden die bijten nooit een stabiele baas hebben gehad en bij het minste al de andere hond bijten, zonder voortekenen. Deze honden hebben nooit geleerd goed om te gaan met agressie/angst/onzekerheid. 

 

Ik vind dat er meer naar de hond zelf en de baas gekeken moet worden dan naar een ras. Ik ben van mening dat echt elke hond, groot en klein, kan bijten! Alleen is de impact van een chihuahua-bijt een stuk minder erg dan van een duitse dog. Ook zijn er een aantal rassen die er gevoeliger voor zijn dan andere rassen maar dat maakt niet meteen elke hond van dat ras gevaarlijk. Als bijv een labrador en stafford vechten met elkaar staat al meteen vast dat het de schuld van de stafford is, maar daar ben ik het niet mee eens. Als baas ben je zelf verantwoordelijk voor t gedrag van je eigen hond alleen zit het bij de 1 meer in t instinct dan bij de ander, daar kies je als baas zelf voor. 

 

honden page profiel SYSY 3 doggies

honden foto van SY

" De stelling van week 9!
 
Wanneer er een bijtincident plaatsvind word er meestal meteen naar de hond of zelfs het ras gewezen. 
Voordat een hond bijt zijn er vaak al talloze waarschuwingen aan vooraf gegeaan die door de eigenaar van de hond gemist zijn of worden.
Ik ben van mening dat een hond nooit zomaar bijt.
 
de stelling: er word bij bijtincidenten teveel naar de hond of het ras gekeken en te weinig naar de eigenaar van de hond. 
 
  "

 

Eens!

 

Bijna altijd wanneer er een bijtincident heeft plaats gevonden en dit staat in de krant gaat het om een stafford / pitbull bijvoorbeeld. Zijn zij degene die het vaakst een bijtincident veroorzaken? Nee, dat denk ik niet. Soms lees je ook over bijtincidenten waar geen ras bij genoemd is, of je leest ze helemaal niet terug in de krant. Via de media heerst daarom het beeld dat het vaak de staffords en pitbulls zijn.  Zo eerder ook met herders, dobermann en rottweilers.

 

Ook weet ik zeker dat als een stafford / pitbull met een andere hond in aanraking komt en er komt ruzie. De staff of pit de schuld krijgt. Zijn zij altijd de schuldige? Nee dat denk ik niet.

Volgende forumvraag: Bewust een hond in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^