Anaal klieren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

mijn hond heeft nu voor de derde x in 1,5 jaar een accuut ontstoken anaal klier. vorige keer hebben we het met de da gehad over verwijderen, maar ik twijfel daaraan omdat ze echt geen last heeft. ze doet geen sleetje rijden, bijt of krabt er niet aan, heeft geen koorts... Alleen als het abces open klapt likt ze eraan om het schoon te houden. Ze heeft de eerste keer antibiotica gekregen, de tweede x antibiotica en novacam, nu nog niks, moet nog naar de da. in het karakter merk je echt helemaal niks. sndere voeding geprobeerd, maar dat lijkt niet uit te maken. Moet je een hond wel opereren als ze er geen last van hebben? Hond is 3 jaar btw

honden page profiel ..

honden foto van .

Heeft je hond wel harde ontlasting?? Dat is belangrijk bij het legen van de anaalklieren. 

Er zitten risico's vast aan zn operatie. Zoals bij elke operatie. Ik denk dat je die keuze het beste kan maken samen met je dierenarts. Ondanks dat je hond niet met zn kont schuurt kan hij er wel last van hebben. 

 

Heb je al geprobeerd om eens in de zoveel tijd de anaalklieren te laten legen? Misschien voorkomen die de ontsteking wel.  

honden page profiel ElianeEliane

Voeding is hier de grootste de oorzaak van.

Bij stevige ontlasting masseren die, bij het doen van de behoefte, de anaalklieren leeg.

De honden die hier last van hebben, zijn meestal diegene die brokvoeding krijgen. Omdat die ontlasting te zacht is.

Op uitzonderingen na, hebben honden die vers voer (rauw vlees -> in KVV of Barf) er geen last van

 

Je mag dan misschien niet veel aan je hond merken, dit doet degelijk wel pijn zo'n gesprongen abces.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Sommige honden hebben een afwijkend (te smal) afvoerkanaaltje tussen anaalzakje en uiteinde vd darm. Het anaalvocht kan dan niet goed naar buiten, met als gevolg steeds terugkerende ontstekingen.

Het doet wel degelijk pijn, zo'n abces aan de aars, en het gevaar van steeds terugkerende open abcessen is dat er op termijn verklevingen in het weefsel komen en dit tot tumoren kan leiden.

 

Dus als je hond regelmatig deze abscessen krijgt, en voeding niet de oorzaak is, bespreek dan toch de pro-contra's van een operatie met je DA. Want al die ontstekingen en antibiotica's zijn ook niet goed...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Normaal is het zeker niet, of de hond er last van heeft....waarschijnlijk wel. Niet iedere hond reageert hetzelfde op 'last en pijn'.

 

Een operatie is ook met onzeker resultaat.

 

misschien kun je je hond al wat bot bijvoeren, zodat de ontlasting harder wordt en de klieren met de ontlasting leeggeduwd worden.

 

 

honden page profiel ElianeEliane

" Normaal is het zeker niet, of de hond er last van heeft....waarschijnlijk wel. Niet iedere hond reageert hetzelfde op 'last en pijn'.
 
Een operatie is ook met onzeker resultaat.
 
misschien kun je je hond al wat bot bijvoeren, zodat de ontlasting harder wordt en de klieren met de ontlasting leeggeduwd worden.
 
  "

 Daar ben je best wel voorzichtig mee.

Want om bot te verteren heb je een bepaalde samenstelling van zuren nodig. En die bekom je praktisch niet bij brokvoeding. Dat is eigen aan honden die rauw vlees eten.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik had het over gemalen bot, een toevoeging als meel.

 

Verteren hoeft het in dit geval niet.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Sommige honden hebben een afwijkend (te smal) afvoerkanaaltje tussen anaalzakje en uiteinde vd darm. Het anaalvocht kan dan niet goed naar buiten, met als gevolg steeds terugkerende ontstekingen.
Het doet wel degelijk pijn, zo'n abces aan de aars, en het gevaar van steeds terugkerende open abcessen is dat er op termijn verklevingen in het weefsel komen en dit tot tumoren kan leiden.
 
Dus als je hond regelmatig deze abscessen krijgt, en voeding niet de oorzaak is, bespreek dan toch de pro-contra's van een operatie met je DA. Want al die ontstekingen en antibiotica's zijn ook niet goed... "

 Mee eens,Tosca heeft tig ontstekingen gehad,in de eerste 3 jaar stond ze op brokken, ontstekingen,vanaf haar 3e op vlees hetzelfde verhaal het was totaal niet voeding gerelateerd.

 

Na de zoveelste abces,antibiotica kuren heb ik haar laten helpen.

Haar anaalklieren zijn opengelegd,het heeft eventjes geduurd voor ze weer goed kon afknijpen tijdens het poepen maar had ik het eerder geweten dan had ik haar al veel eerder laten helpen.

 

En of het pijn doet,Tosca is een bikkel,heeft nooit gepiept zelfs niet als het abces werd opengemaakt maar als ze niet piepen wilt het niet zeggen dat ze geen pijn hebben.

Anoniem (Gast)

Ik snap dat als ze niet piepen niet geen pijn hebben, maar een ieder die zijn hond kent, ziet of een dier pijn heeft, of niet lekker is

Volgende forumvraag: Help mijn pup heeft wormen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^