Als je opnieuw kon beginnen ...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Met Lucky eigenlijk niet gehad...
Ik leefde de regels wel na..
Ze mocht niet op de bank/bed etc...kwas daar ook wel streng in hoor..
Wat ik wel anders zou doen was haar vaker aan de lijn laten lope...khad haar altijd los dus ze kon niet aan de lijn lopen dan ging ze trekken..

bIJ Storm doe ik de opvoeding niet dus ik mag mij er zeker niet mee bemoeien.. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als je opnieuw kon beginnen ... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Ik heb heel veel van Daantje geleerd, daar ben ik blij om. Regelmatig houdt Daan mij een spiegeltje voor O-) Als ik bijvoorbeeld teveel met haar doe (trainen/fietsen/wandelen/op stap), laat ze dat heel duidelijk zien.

Ik heb door haar de hondentaal leren lezen.

Ik heb juist die rangorderegels heel streng toegepast bij Daantje, wat achteraf niet nodig was geweest en haar wellicht 'geremd' heeft. Bij een volgende hond zal ik minder aan 'regels' houden, maar meer naar de hond kijken. Is het nodig, dan passen we het toe. Is het niet nodig, dan laten we het lekker achterwege (en niet 'omdat het in de boeken staat en iedereen het zegt, wel doen')

Want dát heb ik van Daan geleerd :-)

Inderdaad wat Loes ook schrijft over Mexx, eerder ingrijpen als je hond lastig gevallen wordt. Honden zoeken het zelf prima uit - is iets wat niet opgaat :'( Ja, voor sociale honden, alleen zijn we die iets te weinig tegengekomen die eerste paar weken dat ik een hondje had.. Als die eigenaren tegen mij zeiden 'hier leert jouw hondje van, wordt ze sociaal van met andere honden' dacht ik inderdaad dat dat zo was en dat de andere hond wel zou stoppen als Daan dat aangaf - WRONG!!!!! NOT!!!

Bij de volgende pup zal ik eerder ingrijpen (bij Daan deed ik dat vanaf een week of 15, maar dan is al veel leed/trauma geschied)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

Ik wou dat Lola bij mij in de zetel ging zitten maar ze wil niet O-) :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het enige wat ik kan bedenken is dat ik Dobby misschien niet in de zomer had moeten overhalen om in de sloot te gaan. Eerst stond hij aan de kant, afwachtend. Nu is hij het water niet uit te krijgen. Maar ja, waarschijnlijk had hij de pracht van de slootjes uiteindelijk zelf wel ontdekt (Golden hè?), dus of ik hem van de zomer nou had laten zwemmen of niet, ik denk dat het resultaat hetzelfde is.

honden page profiel booboo 3 doggies

honden foto van boo

Bij ons zijn wij niet zo streng, onze honden zijn onze kids :-D

op de ene bank ligt er een deken op waar ze ook op mogen liggen en op de andere bank heb ik ze liever niet en als er bezoek komt haal ik de deken eraf.

Ze slapen ook bij ons op de slaapkamer, Boris op het voeteneind houd onze voetjes lekker warm en Balto op zijn ligkussen naast het bed en Blacky onze kat ligt naast Boris op het bed.

Alleen dat springen doen ze nog, moeten we nog goed afleren dat is wel irritant, ik draai me rustig om en negeer hem maar ze blijven het nog steeds doen.

Verder krijgen ze wel eerder eten dan wij, maar dat komt omdat wij altijd pas laat eten, hun tegen 5 uur en wij 7 uur, dus..

Of wij het goed doen of niet, tja als ze maar weten wie de alfa is, toch

Groeten Leony

honden page profiel Inge & HektorInge & Hektor

honden foto van Inge & Hektor

Inderdaad Leony, het hoeft allemaal niet precies volgens de "roedelregels" te gaan om de hond te laten weten wie de alfa is! Ik laat Hektor ook nog gewoon lekker bij ons op de bank liggen, alleen bepaalde kleine dingen ben ik toch proberen te veranderen! Hektor houd trouwens ook altijd heerlijk mijn voeten warm in bed O-)

honden page profiel OlivierOlivier

honden foto van Olivier

Misschien wat sneller beginnen met dingen leren.. zijn echt 2 idiootjes die van mij.

Ze mogen bij mij ook wel op het bed en op de bank.. lekker knuffelen en idd voeten warm houden;-)

honden page profiel booboo

honden foto van boo

zijn toch een deel van je gezin,
zo zien wij het.
Alleen nee is nee
dat moeten ze wel weten

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als je opnieuw kon beginnen ... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^