Puppy aanlijnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, als ik de puppy's wil uitlaten door ze aan te lijnen willen ze niet meelopen. ze zetten de voorpoten vooruit. Hoe leer ik ze meelopen. Vriendelijke groet Ronald  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Oefenen? Maak hen wandelen leuk, neem iets lekkers mee om te belonen als ze een stapje vooruit doen.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Heb je al geprobeerd eerst met de riem door het huis en in de tuin te lopen? Pups moeten wennen aan de lijn, opeens kunnen ze niet zelf meer bedenken waar ze heen willen! Probeer eerst eens de lijn aan hun halsband te maken en ze gewoon los door de kamer te laten lopen (let wel op dat ze niet kunnen blijven hangen aan de riem). Daarna neem je het een stapje verder en pak je de lijn vast, maar laat ze eerst nog zelf bedenken waar ze heen gaan. Vervolgens pak je wat lekkers en laat je ze naar je toe komen (en beloon je ze met het lekkers). Als ze een paar keer zijn gekomen doe je wat stapjes vooruit of achteruit voordat je ze het lekkers geeft, en zo bouw je het op. Ze wennen vanzelf aan de riem.

Je vertelt er niet bij om hoeveel pups het gaat, maar let erop dat je de pups individueel aan de riem laat wennen en zorg ervoor dat ze elkaar niet afleiden (eventueel je met de pup die je aan het trainen bent afzonderen in een andere kamer). Uitlaten zou ik ook pup voor pup doen, ook al duurt dat langer. 

honden page profiel CethinCethin

Wat ik vaak doe bij de buitenlandse pups; aanlijnen, zowel tuigje als halsbandje zodat ze er minder makkelijk uit kunnen glippen. Vervolgens de pup naar de plek tillen waar ze hun behoefte moeten doen. Elke keer dezelfde plek. Bij mij lopen ze na een tijdje vanzelf een klein stukje verder mee op de weg terug naar huis.. Maar, dit kost wel veel geduld en veel enthousiasme als ze uiteindelijk, al is het maar een pasje, meelopen. Dus inderdaad het wandelen leuk en vertrouwd maken, wat hierboven ook al genoemd werd :) 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^