Behangpapier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yasmin (Gast)

Onze pup heeft voor de tweede keer behang van de muur getrokken en verscheurd.  De eerste keer was er een stukje papier los en dachten we dat dat zijn aandacht had getrokken. Nu is hij echt gewoon gaan krabben of knagen.    We vragen ons af wat we kunnen doen aangezien het een heel voorbeeldige pupje is als we erbij zijn. En als hij dan eens alleen is lukt het ook maar zo nu en dan steekt hij iets uit. Meestal valt het allemaal goed mee maar met dit "nieuwe" fenomeen kan ik  echt niet lachen.    Hij is zelden alleen thuis maar we zijn bang dat hij dit nu leuk is gaan vinden. Hij krijgt vanalles om te knabbelen. Alleen botjes durven we niet geven als we er niet zijn. Mijn man heeft er eens 1 uit zijn keel kunnen halen. Dus dat doen we niet.  Is dit een fase of gaat dit niet zomaar voorbij?   Yasmin

honden page profiel nikkie en Kittana ( r.i.p )nikkie en Kittana ( r.i.p )

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

leuk die puppies 

ik zou allereerst kijken of je pup dit wel doet om het leuke 

naar mijn weten kan dit ook verlatingsangst zijn. 

ik zou daar eigenlijk eerder aan denken omdat het dus alleen gebeurd als jullie niet thuis zijn. 

als het verlatingsangst is zal je je pup misschien in kleine stapjes moeten leren om even alleen thuis te zijn.

Doet je pup dit omdat hij het echt leuk vind weet ik zelf niet wat je er tegen kan doen omdat je de pup niet kan betrappen. 

iemand anders heeft daar misschien wel een tip voor 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik weet niet hoe jong je pup is, maar de kans is inderdaad groot dat hij de lol heeft ontdekt van het behang lostrekken......

Dus! Voorkomen dat hij dit kan doen is t belangrijkste: beperk zijn ruimte als hij even alleen moet zijn( dat is immers niet veel volgens jullie).

Dat kan bv door een puppyren neer te zetten voor m. Of een bench, stoffen of metaal.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Gevulde kong kun je veilig geven.

Had sadi een sloper geworden had ze in de gang mieten blijven als ze even alleen moest zijn. In de gang hebben we tot een meter hoog vinyl op de muren afgewerkt met een houten randje. O.a. Omdat de gang na een moderhond te hebben thuisgebracht beter schoon te houden is. 

 

Gelukkig is Sadi niet echt een sloper alleen in beginsel wat uitgetest op tafel en stoelpoten.

honden page profiel ElianeEliane

Zorg voor bezigheid.

Geef materiaal dat mag gesloopt worden.

Een grote kartonnen doos, op hoogte gemaakt (iets lager dan de borst/buik hoogte) voor 2/3 vullen met lege rolletjes van toiletpapier) en strooi er lekkere gezonde trainingsnacks (100% gedroogd vlees) in.

Spaar eierdoosjes. Doe er een paar snackjes in en die kan je op verschillende plaatsen zetten.

Laat je hond wennen aan yoghurt. Daar kun je de kong mee vullen en in de vriezer zetten. Hebben ze lang plezier aan. Je hebt ook van die ballen met een opening waar je snacks kan insteken. Er is ook zo'n wiebel kong waar je snacks kan insteken. En de hond moet dan proberen van ze er uit te halen. 

Het kan zijn dat de hond soms eerst niet de "bedoeling" van het speelgoed snapt. Doe het dan eerst een keertje (of meerdere keertjes) voor, zodat hij snapt wat er te doen valt.

 

Het kunnen en mogen slopen doet goed voor een hond, het verminderd ook bepaalde spanningen.

Het enige nadeel is dat je karton moet opruimen achteraf. 

Maar dat is snel gedaan  En de rest blijft normaal gezien heel.

Yasmin (Gast)

Bedankt voor de tips!

Onze pup is bijna 5 maand. Ik ben altijd thuis dus overdag is hij nooit alleen. Ik hoef ook nooit te corrigeren als hij hier bij mij is. We trainen wat tijdens de dag, wandelen, hij slaapt en speelt. 

We hebben het alleen zijn ook stilletjes aan ogetrokken. (Om hem er aan te laten wennen want hij gaat overal mee naartoe) En dat gaat prima buiten die twee keer dat het behangpapier eraan ging. 

De kong gaan we zeker aanschaffen!

@Eliane: liever karton opruimen dan je behangpapier op de grond te zien liggen :)

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Onze vorige hond had ook aan het behang gepeuterd, hele stukken eraf gegeten. Zij zat als wij weg waren in de gang. Hebben toen stuc werk op de muur gedaan en haar in de woonkamer gelaten. Geen last meer van gehad, zij verveelde zich duidelijk in de gang.

Volgende forumvraag: pup bijt naar andere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^