Pluto, mijn hond heeft longontsteking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Aart (Gast)

mijn hond, pluto, 12,5 jaar, malthezer, heeft longontsteking, zit al 10 dagen aan de medicatie, longfoto is hetzelfde gebleven. heb zoveel vragen?? heb het de dierenarts ook gevraagd, die wil hem in laten slapen, dat willen wij nog niet, omdat hij eet, drinkt, speelt nog, buiten de hoestbuien. hij hoest wel heel erg, heeft 2x antibiotica,Synulox 50 mg en metrobactin 250 mg, geef hem ook hoestdrank, en heb sinds gister, zelf gevraagd, vochttabletten. vraagje? heeft iemand dit ook meegemaakt en er iets over vertellen, (gerust stellen) 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik zou voor een second opinion gaan.. Inslapen voor een longontsteking die wat moeilijk te behandelen is... Nee.. En die DA zou daarna ook de boom in kunnen..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Sorry niet gerust stellend.. maar ik doe het verhaal toch maar... heb bij mijn vorige hond meegemaakt dat hij begon te hoesten. Steeds erger... Dus naar de dierenarts. Foto's genomen... Vlekken in zijn longen. Diagnose longkanker ik was kapot ervan. Een dag over nagedacht en aangezien dit geen hele goede dierenarts was besloten een andere te zoeken. Zo gezegd zo gedaan.. Opnieuw foto's... De dierenarts zei me het kan ook longontsteking zijn. Ik kreeg een sloot aan zware medicatie mee. En binnen een dag knapte de hond zoveel op. Ik dacht het zou toch niet...? Hij bleef verbeteren... Echt het leek een wonder het verschil was zooo groot. Op controle dierenarts was positief. Mijn hond kon weer van alles was levendiger, at weer. Ik durfde niet te hopen.. Eind van de week stortte die in, compleet. Wij naar de dierenarts geracet. We hebben hem laten gaan... Nieuwe foto's lieten zien dat er niets van de vlekken weg was. Waarom schrijf ik dit? Ik ben in de veronderstelling dat longkanker en longontsteking vaker verkeerd gediagnosticeerd worden. Misschien door het feit hoe een diagnose verloopt bij dieren? Meer scans is meer rekeningen voor de eigenaar. En vaak is er op het eind van de rit weinig aan het resultaat te doen. Dus schipperen ze dan eerst wat. Achteraf had ik liever meteen voor de echo gegaan. Hoewel mijn hond dankzij de medicatie een goede laatste week heeft gehad. Dankzij de tweede dierenarts.... De eerste wilde niet meewerken aan pijnstilling, vind het nog steeds onvoorstelbaar. Ik zou een echo laten maken... Zekerheid willen in jouw situatie. Honden houden zich sterk echt onvoorstelbaar mijn hond stierf na een korte 2 weken toen hij begon te hoesten voor de eerste keer. Hij heeft maanden rondgelopen met tumoren nooit wat gemerkt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Mijn hond kreeg overigens eerst vochtafdrijvend middel. Want de da dacht vocht op de longen, maarja dat komt daar ook niet zomaar. Bij de eerste da was dat, haalde niets uit, het hoesten werd erger. Daarna bij de tweede prednison (ja is echte troep) en nog iets maar dat weet ik zo niet meer. Vast nog een ontstekingsremmer...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vochtafdrijvende medicatie, Lasix ofzo.....het is het begin van het einde. Zeker als de longen al zo slecht zijn.

 

het voortdurend benauwd hebben door dat water in de longen, je weet echt niet wat je hondje afziet hoor.

en dan opeens is het van de ene moment op de andere veel erger en   ....'.kan je niet direct bij je DA terecht......neen zoiets wens je geen enkel dier of mens toe.

 

spijtig dat ik geen beter nieuws heb, maar ik heb er een honje aan gestorven dus. 

 

Neem aub tijdig de beslissing. 

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Is het wel echt longontsteking? De laatste tijd hoor ik veel over de longworm (Franse hartworm) en dat geeft ook hoestklachten.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Longontsteking is heel heftig... Maar om daarom je hondje In te laten slapen? Zeker als je zegt dat hij verder nog levendig etc is....

Mijn advies: Zoek een goede andere dierenarts en vraag om een second opinion.... En eigenlijk ook: laat een rontgen foto maken zodat je zeker weet dat het geen tumor is.

Zorg er in de tussentijd wel voor dat je hondje heel veel rust krijgt... Veel slapen helpt het lichaam om tegen de ziekte te vechten.... En zorg dat zijn plaats om te slapen echt heel rustig is zodat hij echt slaapt.... Laat je hond in eerste instantie aangeven wanneer hij iets wil doen, maar zorg er als baas voor dat hij op tijd weer zijn rust krigt... Eigenlijk bij de eerste "hoest" is het klaar.

Heel veel sterkte!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Longen zijn een gevoelig orgaan. Indien het longontsteking is, dan zou ab verlichting moeten brengen. (juiste ab)

 

daarbij kun je vochtafdrijvende medicatie geven om vocht en slijmen weg te krijgen. Pijnstilling en rust.

 

Ik zou ook gaan voor second opinion, vooral omdat je da zo rigoureus oordeelt.

 

10 dagen....

 

beterschap!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Myn lieve queenie shitzu was 12j ik heb ze moeten laten inslapen wegens hartfalen ze hoeste ook veel ze had vocht op de longen ze is amper 2 weken ziek geweest de medicatie hielp niet het is vandaag 9 maand geleden ze was plots aan het stikken vlug da geweest moeten laten inslapen nog altyd verdriet heb nu maltezer 6 maand ik hoop dat je jullie hondje kan helpen nog veel jaren

Volgende forumvraag: Stoere hondennaam teefje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^