raad nodig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

stella (Gast)

Hallo, Wij hebben een pup van 3maanden oud. We  zitten met een probleem dat we niet goed weten op te lossen. Als we s'avonds in de zetel zitten dan begint Stella onophoudelijk te blaffen om aandacht te krijgen. Dit negeren we maar dan springt ze voor in de zetel te kunnen op staat ze met haar poten op de salontafel. Als we haar eraf duwen dan blaft ze terug en dan zou ze veel happen achter ons, zelfs bijten. Dan roep ik "ai" maar ze blijft happen, bijten! Hoe kunnen we dit afleren? Alvast bedankt !

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Dit klinkt als een pup die misschien wel iets teveel prikkels heeft gehad die dag en eigenlijk heel erg moe is.

Het is misschien een goed idee om de bench te introduceren. Niet als een strafplek, maar als een veilige haven waar je haar naartoe kan brengen op het moment dat ze eigenlijk heel erg moe is, maar net zoals kleine kinderen, niet zelf de rem kan vinden. Vaak vallen ze dan binnen een paar tellen in slaap.

Het andere uiterste is juist als ze te weinig heeft gedaan en zich dus verveeld, dan kun je dit oplossen door bv even een speurspelletje te doen (wat brokjes door het huis verstoppen).

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ze wil gewoon aandacht , wij hebben een pup van nu 6 mnd , na het avondeten gaan we een flinke wandeling met haar maken evt daarna nog wat spelen , dan valt ze als een blok in slaap , voor een uurtje of zo ;-) ze hebben nou eenmaal veel energie

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Met een pup van 3 maanden kun je nog geen lange wandeling maken hoor. Maar je kunt ze dus wel moe maken door een denkspelletje te doen. Daar worden alle honden trouwens meer moe van dan een lange wandeling. Maar wat ik al zei is dat veel pups juist ook vervelend gedrag gaan vertonen als ze juist wel heel moe zijn en je ze dan juist rustig moet houden, zodat ze gaan slapen.

honden page profiel ElianeEliane

Wat is er mis mee om aandacht te vragen?

Als ze onophoudelijk blaft denk ik dat ze niet echt aandacht krijgt op dat moment. Een hond kan je natuurlijk niet programmeren om enkel op vaste tijdstippen aandacht te vragen. 

 

Met ze uit de zetel te duwen leer je de pup eigenlijk niet echt iets.

Als ze niet mee in de zetel mag, kan je natuurlijk gewoon mee op de grond gaan zitten bij je pup en er aandacht aan geven en er mee bezig zijn. En eventueel een dekentje of kussen aan jullie voeten leggen zodat ze toch dicht bij jullie kan zijn eens ze in slaap valt.

 

En een bench? Als ik graag van iemand aandacht wil en daar om vraag en ze pakken mij op en sluiten mij in een hokje op. Nee niet leuk, echt niet.

 

Terwijl even op een deken mee op de grond zitten, de pup in slaap aaien. Of een lekker stuk gedroogde kophuid om op te knabbelen dat dan nog effe voor je wordt vast gehouden, zalig toch?

Stella (Gast)

Dankuwel voor de raad.

Ik moet er wel bij zeggen dat het om een bordercollie gaat en die hebben heel veel energie heb ik horen zeggen en merk in ondertussen zelf aan de lijvende voet! Ik denk dat ik inderdaad Stella moet moe maken voir dat wij naar televisie beginnen te kijken want dit is nu al meerdere keren voor gevallen. Ik ben wel bang ivm dat bijten het is echt happen naar ons en redelijk hard bijten. Ik ben bang naar kindjes enzo..

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Een hond altijd maar aandacht geven als ze erom vragen is ook echt geen goed idee hoor Eliane. Dan kom je pas in een ellendige situatie. Een hond moet leren dat er tijd is om te spelen, en tijd om te rusten. En juist een pup heeft die rust heel hard nodig.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Veel pups zijn 's avonds even druk.

Misschien door de dag wat ze meegemaakt hebben, dat ze even overprikkeld zijn?

Dat had Black als pup ook, ik gaf hem 's avonds iets te kauwen zodat hij daarmee bezig was.

En meestal ging hij daarna ook wel slapen.

Wandelen/spelen deed ik niet, op de dag had hij al genoeg gedaan.

Hoogstens dat ik een speeltje vasthield, dan kon hij even touwtrekken.

Maar als ze wat ouder worden, gaat dat gedrag vanzelf over.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bordercollies zijn prikkel gevoelig en heel erg slim. 

 

Ze hebben voldoende uitdaging nodig, dus niet zo zeer beweging. Dat koppie wil werken, geef ze een taakje. Een speeltje dragen, leren speeltjes in een mand te doen, dus helpen opruimen.

Je kan voertjes verstoppen en katen zoeken, maar later ook een voorwerp leren zoeken. Dat vinden ze leuk.

 

Genoeg rust is heel erg belangrijk, maar helaas nemen veel pups zelf te weinig rust. 

 

Het gevolg van te weinig rust is een over vol koppie. Vol van alle indrukken die ze opdoen. Dan kunnen ze oervervelend worden.

 

Haar gedrag wat je beschrijft, kan komen omdat dat koppie gewoon te vol is. Even geen raad met zich zelf weten.

 

Tijd voor rust dus. Zet haar op een rustige plek met een super lekker bot of een kluif. Kluiven geeft rust en kans dat ze zo in slaap valt.

Probeer het drukke gedrag voor te zijn. Voordat jullie gaan zitten, haar even apart zetten met een kluif.

Succes!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heel herkenbaar. Hier ook een pup gehad die zich liet gelden als we tv wilden kijken, haha! 

Zoals Eliane zegt: betrek de pup bij jullie samenzijn, maak er een gezinsmoment van, op een rustige, ontspannen en geborgen manier. 

Deze protest-momentjes zijn geen drama. Pupjes kunnen zeer expressief zijn in hun emoties: net zoals ze uitbundig kunnen zijn in hun vrolijkheid en aanhankelijkheid, tonen ze ook heel concreet hun frustraties, onzekerheden en ergernissen.

Sta er dan even bij stil: puppy doet vervelend om jullie aandacht te trekken. Waarom doet ie dit? Omdat jullie het met z'n tweeën gezellig hebben voor tv en hij daarbij wil horen. Okee, dat kan dan toch gewoon? Lekker even knuffelen met de puppy en dan met z'n allen voor de buis  

Hier heeft het ook een tijdje geduurd voor ze die switch kon maken in energie (van drukte naar rust) maar dat komt vanzelf wel… en zelf het goeie voorbeeld geven helpt 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Je weet wanneer je pup dat gedrag gaat vertonen. Probeer dit ( bijten,...) gedrag voor te zijn. Dit kan je doen door hersenwerk of commandos te leren. Doe dit voordat je pup om aandacht gaat vragen op een opdringerige manier.  Mentaal heeft je pup veel stimulatie nodig zeker een BC. Dus probeer dit gedrag voor te zijn. 

honden page profiel ElianeEliane

" Een hond altijd maar aandacht geven als ze erom vragen is ook echt geen goed idee hoor Eliane. Dan kom je pas in een ellendige situatie. Een hond moet leren dat er tijd is om te spelen, en tijd om te rusten. En juist een pup heeft die rust heel hard nodig. "

Even gewoon in het algemeen:

Echt?

Ik heb dit mijn honden nooit moeten leren. Dit is een hond. Geen computer die je programmeert.

Dat is toch wel triestig dat je als hond zelfs dat al niet meer kan kiezen.

Als die willen spelen, dan spelen die. En als die willen slapen dan slapen. En als ze buiten willen kunnen ze buiten!

 

Er wordt voor je bepaald wat je eet (of dat je het nu lekker vind of niet), waar en wanneer je plast en dan ook nog wanneer je speelt en wanneer je ergens moet gaan liggen.

Wel dan hoop ik dat ik nooit terug kom als hond. Sorry

Ik hoor hier soms van die belachelijke regeltjes. 2 uurtjes wakker 1 uurtje slapen.

Een pup/hond is een polyfasische slaper semi dag en nacht. Zal het effe vertalen. Een hond neemt zijn slaap in blokjes, verdeeld over zowel dag als nacht.

 

Moe en overprikkeld, ja het kan.

Maar langs de andere kant is het ook normaal. Zoek maar eens filmpjes van honden die met elkaar spelen. Als ik daar zou tussen zitten zou ik bont en blauw zien. Als ze groot zijn, blijf ik er netjes tussenuit 

Maar ja als er geen soortgenoten zijn, met wie moeten ze dan een robbertje vechten, met wie moeten ze dan honds spelen?

Ja ons teer velletje is natuurlijk niet bestand tegen die puppy tandjes.

Toen mijn honden pups waren was het wel duidelijk aan mijn handen en armen te zien  En de mouwen van menig t-shirt zijn ook niet echt puppy proof.

 

En een hond moe maken? Ze hebben sowieso al een veel betere conditie dan de mens. Ze moe maken, nee niet echt. Ze gaan alleen nog een betere conditie krijgen.

En ja een hond heeft nood aan slaap.

Een hond heeft ook nood aan aandacht.

Een hond heeft nood aan bezig zijn zijn.

 

Maar daar hebben we niet altijd tijd voor. En dan is het lastig.

Dus steken we hem maar in een kooitje en maken we onszelf graag wijs (werd door de marketing jongens er met de lepels ingegoten) we geven ze een veilig holletje. Jaja tuurlijk, dat is ook een manier van het te bekijken. Maar dan wel niet vanuit wat de hond nodig heeft.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Eliane, sorry maar op zo'n bericht ga ik niet eens reageren. Wat een onzin

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Op een normale manier aandacht vragen is niet mis mee. Udhai komt bv regelmatig met een piepspeeltje voor mij spelen en komt dat dan op mijn schoot leggen. Dan gooi ik het speeltje weg en dan spelen we. Is helemaal niets mis mee. 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Het ligt er echt aan waarom hij het doet, is hij overprikkeld of juist verveeld en aandacht zoeken. Probeer eens wat, verplicht dutje of juist een denkspelletje of samen spelen. Zoals al eerder gezegd, probeer het te voorkomen. Dus voordat hij begint te zeuren al een denkspel aanbieden of even wat gaan doen.

 

Ik ga echt niet èlke keer als pepper aandacht wil hem dat ook geven, tuurlijk krijgt hij een kroel als hij bij me komt staan, of speel met hem als hij een speeltje brengt maar als ik even tv wil kijken mag hij lekker in de mand. Zin of geen zin  Honden onderling hebben ook niet altijd zin om met de ander te spelen.

 

 

Stella (Gast)

Stella mag zeker van ons spelen! Maar aandacht vragen door te bijten is voor ons een verkeerde manier... ik denk dat we de wandeling naar s'avonds zullen verplaatsen. Dan heeft ze al mss wat minder energie en zal ze wat rustiger zijn. Als we de woensdag en de sondag van de honde school thuiskomen dan is ze idd pompaf?. Haar wat meer moe maken is waarschijnlijk de oplossing denk ik.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Vooral toen ze nog pups waren hadden we savonds altijd de gekke 5 minuten die soms een uur duurde en dan vielen ze in slaap. Meestal tegen 8 uur was het. Geen idee waarom die tijd precies, eten was gezakt, lekker rondje buiten en klein dutje was gedaan. Dan deden we altijd even lekker spelen vonden ze gezellig even complete aandacht van de baasjes :) Ze keken er ook naar uit het speeluurtje, vaak halfuurtje want dan gingen ze samen verder en kon ik precies lekker een filmpje gaan kijken ;) 

 

Lekker stoeien even die laatste energie opmaken en dan vielen ze vanzelf om haha, rond 11 uur nog een laatste plasje en dan waren de twee zoet :) 

 

Denk dat het even zoeken is met de pup, als die zo'n energie/verveel boest krijgt zou je eens kunnen proberen om spelletje met ze te doen. Hier vinden ze het (nog steeds) enorm leuk als je een simpele sok pakt en hier wat knopen in doet, niet super strak en dan wat brokjes of lekkers tussen de knopen. Zij lekker aan het puzzelen en wij rust :) 

 

 

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Stella mag zeker van ons spelen! Maar aandacht vragen door te bijten is voor ons een verkeerde manier... ik denk dat we de wandeling naar s'avonds zullen verplaatsen. Dan heeft ze al mss wat minder energie en zal ze wat rustiger zijn. Als we de woensdag en de sondag van de honde school thuiskomen dan is ze idd pompaf?. Haar wat meer moe maken is waarschijnlijk de oplossing denk ik. "

 Je kunt bv ook een handdoek pakken, en daar een brokje in rollen. Dan moet stella deze eruit proberen te vissen. Dit soort spelletjes doe je samen, maar een hond wordt er snel lekker moe van. Er zijn natuurlijk ook denkspellen in de dierenwinkel te koop.

Of je gaat even oefenen met de commando's van hondenles. De kunst is om een mooi evenwicht te krijgen tussen bezig zijn, en rust.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Judith's advies vind ik van harte aan te bevelen.

honden page profiel ElianeEliane

" Stella mag zeker van ons spelen! Maar aandacht vragen door te bijten is voor ons een verkeerde manier... ik denk dat we de wandeling naar s'avonds zullen verplaatsen. Dan heeft ze al mss wat minder energie en zal ze wat rustiger zijn. Als we de woensdag en de sondag van de honde school thuiskomen dan is ze idd pompaf?. Haar wat meer moe maken is waarschijnlijk de oplossing denk ik. "

 Ik heb even van Esther een link geleend waar jullie misschien iets aan hebben.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

"  Ik heb even van Esther een link geleend waar jullie misschien iets aan hebben.
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php
  "

 Goed stukje 

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn pup komt ook altyd speeltjes brengen,maar hier ga ik ook niet altyd op in hoor.zou nogal wat zijn dan!wat ik soms doe is een eierdoos vullen met wat koekjes en die dicht doen.of een plastic fled met brokjes en zonder dop.

Een hondenpuzzel laten doen,kluifje aanbieden...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een border is ook erg slim, ze weet inmiddels, dat blaffen aandacht is.

Wat ik deed, Luca als Luca wilde spelen, ging ik er op in. Een klein kind wat met een voekje naar je toekomt, wijs je ook niet af. Maar, als ik wel even bezig was en het spelen niet uitkomt, zei ik: nu even niet. En ging ik verder mijn ding doen.

Als je dat consequent doet, snappen ze dat vrij snel en gaan ze zelf spelen.

Tegen een klein kind kan je dat ook zeggen als je net aan het koken bent en ze aandacht willen. 

Nodig je pup ook af en toe zelf uit om te spelen, zodat het initiatief niet alleen bij haar ligt.

 

Een border moet echt voldoende uitdaging, de het voorbeeld van Jusith, herserwerk, of taakjes leren. Een doos met lege wc rollen en brokjes verstoppen.

 

Als hij niet voldoende uitdaging krijgt, gaat hij zelf een werkje verzinnen vb opjagen van auto's. Of jullie uitdagen in de avond.

Ook bewegen zal ze voldoende moeten. Lekker wandelen en haar flink laten snuffelen. Oefen ook commando's, zit, af, even wachten. Onder een tak door laten kruipen, er over heen laten lopen, achteruit laten lopen, tussen je benen door,

Zo zet je haar ook aan het werk.

 

Het kan dus verveling, opzoek naar werk zijn, of overprikkeling. 

Dat zal je zelf moeten uitvinden wat het is.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik heb even van Esther een link geleend waar jullie misschien iets aan hebben.
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php
  "

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Even gewoon in het algemeen:
Echt?
Ik heb dit mijn honden nooit moeten leren. Dit is een hond. Geen computer die je programmeert.
Dat is toch wel triestig dat je als hond zelfs dat al niet meer kan kiezen.
Als die willen spelen, dan spelen die. En als die willen slapen dan slapen. En als ze buiten willen kunnen ze buiten!
 
Er wordt voor je bepaald wat je eet (of dat je het nu lekker vind of niet), waar en wanneer je plast en dan ook nog wanneer je speelt en wanneer je ergens moet gaan liggen.
Wel dan hoop ik dat ik nooit terug kom als hond. Sorry
Ik hoor hier soms van die belachelijke regeltjes. 2 uurtjes wakker 1 uurtje slapen.
Een pup/hond is een polyfasische slaper semi dag en nacht. Zal het effe vertalen. Een hond neemt zijn slaap in blokjes, verdeeld over zowel dag als nacht.
 
Moe en overprikkeld, ja het kan.
Maar langs de andere kant is het ook normaal. Zoek maar eens filmpjes van honden die met elkaar spelen. Als ik daar zou tussen zitten zou ik bont en blauw zien. Als ze groot zijn, blijf ik er netjes tussenuit 
Maar ja als er geen soortgenoten zijn, met wie moeten ze dan een robbertje vechten, met wie moeten ze dan honds spelen?
Ja ons teer velletje is natuurlijk niet bestand tegen die puppy tandjes.
Toen mijn honden pups waren was het wel duidelijk aan mijn handen en armen te zien  En de mouwen van menig t-shirt zijn ook niet echt puppy proof.
 
En een hond moe maken? Ze hebben sowieso al een veel betere conditie dan de mens. Ze moe maken, nee niet echt. Ze gaan alleen nog een betere conditie krijgen.
En ja een hond heeft nood aan slaap.
Een hond heeft ook nood aan aandacht.
Een hond heeft nood aan bezig zijn zijn.
 
Maar daar hebben we niet altijd tijd voor. En dan is het lastig.
Dus steken we hem maar in een kooitje en maken we onszelf graag wijs (werd door de marketing jongens er met de lepels ingegoten) we geven ze een veilig holletje. Jaja tuurlijk, dat is ook een manier van het te bekijken. Maar dan wel niet vanuit wat de hond nodig heeft. "

 

Ik kan me altijd heel erg vinden in je antwoorden maar deze vind ik nergens over gaan.

 

De ene hond/pup is niet de ander en het ene ras in niet hetzelfde als de ander.

Een pup die op zo'n manier drammerig om aandacht vraagt waarbij gebeten word enz. 

Moet eens goed gekeken waarom laat de pup dit gedrag zien.

Er is niks mis met duidelijkheid, vele honden/pups zullen dit juist als zeer prettig ervaren.

De ene hond/pup kan namelijk prima zijn rust pakken en alle prikkels goed verwerken terwijl voor de andere hond/pup dit vele malen moeilijker is en deze zijn rust niet zelf kan nemen, is het dan niet aan ons om dit in goede banen te leiden zodat de hondpup leert wel zijn rust te nemen.

 

Heb hier 2 honden lopen, 2 totaal verschillende karakters en ook 2 individuen die beide een andere manier van opvoeding nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

De ene hond moet duidelijkheid en structuur hebben en een mooie afweging van prikkels anders loopt zijn emmer te snel over terwijl voor de andere hond eigenlijk niks hoeft en kan omdat die vanuit zijn eigen karakter heel makkelijk is, niet snel overprikkeld raakt en heel goed zijn rust neemt.

 

@ Stella je hebt nog een jonge hond die veel sturing nodig heeft.

Schrijf over de dag eens op wat je allemaal doet met je pup, vaak schrikken we hoeveel er gedaan word.

Even een wandeling kan voor een pup heel veel spanning en prikkels meebrengen en dat moet verwerkt worden waarbij de ene dat makkelijk doet heeft de ander meer problemen mee.

Met m'n ene hond heb ik heel duidelijk gewerkt met een schema van actief en rust en dat heeft hem heel erg goed geholpen.

We zijn vaak teveel bezig met het negatieve gedrag en vergeten welk gedrag we wel willen zien bij de hond.

Om het positieve gedrag te krijgen moeten wij als baas zelf gaan kijken hoe we dit kunnen ombuigen.

Iedere hond is uniek en probeer daar je zelf op in te stellen.

Ik kan me bedenken dat je pup dit gedrag laat zien omdat hij A te moe/overprikkeld is dus dan lekker met een kluifje op zijn plaats en klaar.

Of B hij word mentaal te weinig uitgedaagd en verveeld zich en laat dan in onze ogen negatief gedrag zien om aandacht te krijgen.

honden page profiel ElianeEliane

"  
Ik kan me altijd heel erg vinden in je antwoorden maar deze vind ik nergens over gaan.
 
De ene hond/pup is niet de ander en het ene ras in niet hetzelfde als de ander.
Een pup die op zo'n manier drammerig om aandacht vraagt waarbij gebeten word enz. 
Moet eens goed gekeken waarom laat de pup dit gedrag zien.
Er is niks mis met duidelijkheid, vele honden/pups zullen dit juist als zeer prettig ervaren.
De ene hond/pup kan namelijk prima zijn rust pakken en alle prikkels goed verwerken terwijl voor de andere hond/pup dit vele malen moeilijker is en deze zijn rust niet zelf kan nemen, is het dan niet aan ons om dit in goede banen te leiden zodat de hondpup leert wel zijn rust te nemen.
 
Heb hier 2 honden lopen, 2 totaal verschillende karakters en ook 2 individuen die beide een andere manier van opvoeding nodig hebben om goed te kunnen functioneren.
De ene hond moet duidelijkheid en structuur hebben en een mooie afweging van prikkels anders loopt zijn emmer te snel over terwijl voor de andere hond eigenlijk niks hoeft en kan omdat die vanuit zijn eigen karakter heel makkelijk is, niet snel overprikkeld raakt en heel goed zijn rust neemt.
 
@ Stella je hebt nog een jonge hond die veel sturing nodig heeft.
Schrijf over de dag eens op wat je allemaal doet met je pup, vaak schrikken we hoeveel er gedaan word.
Even een wandeling kan voor een pup heel veel spanning en prikkels meebrengen en dat moet verwerkt worden waarbij de ene dat makkelijk doet heeft de ander meer problemen mee.
Met m'n ene hond heb ik heel duidelijk gewerkt met een schema van actief en rust en dat heeft hem heel erg goed geholpen.
We zijn vaak teveel bezig met het negatieve gedrag en vergeten welk gedrag we wel willen zien bij de hond.
Om het positieve gedrag te krijgen moeten wij als baas zelf gaan kijken hoe we dit kunnen ombuigen.
Iedere hond is uniek en probeer daar je zelf op in te stellen.
Ik kan me bedenken dat je pup dit gedrag laat zien omdat hij A te moe/overprikkeld is dus dan lekker met een kluifje op zijn plaats en klaar.
Of B hij word mentaal te weinig uitgedaagd en verveeld zich en laat dan in onze ogen negatief gedrag zien om aandacht te krijgen. "

 En als we het eens van deze zijde bekijken?

 

Stel, wij werken dagelijks samen.

A) Jij komt me iets vragen en elke keer duw ik je weg. Echt letterlijk. Hup laat me met rust en maak dat je weg gaat.

 

Of 

 

B) Jij komt me iets vragen. Ik luister, geef je aandacht en help je verder.

Heb ik op dat moment geen tijd. Dan zeg ik dat ook rustig. Maar geef je ondertussen iets anders waar je wel mee verder kan.

 

Als ik dan steeds behandeld wordt als in de situatie A) ben ik helemaal met de pup mee.

Hoe kan de pup ons iets duidelijk maken? Door stilletjes in een andere kamer te gaan zitten? Niet echt, want dan kan men ongestoord TV kijken en gaat de aandacht naar daar.

Vind je dan dat de pup correct behandeld wordt. Omdat hij blaft en op de zetel wil springen?

honden page profiel JetJet

honden foto van Jet

Ik heb niet de hele pagina gelezen dus reageer alleen even op de vraag van ts. 

Onze vorige hond (ook border)  had dit ook altijd op vaste tijden aan het eind vd middag of avond toen hij nog zo jong was. 

Eerst geprobeerd met stemcorrecties (nee,  hou op enz)  of hem even apart leggen,  maar dit hielp allemaal niets. 

Toen bedachten mijn man(toen nog vriend)  en ik dat de aandacht die de hond op dat moment kreeg voor zn negatieve gedrag niet goed was 

Vanaf dat moment gingen mijn man en ik als ie weer begon te klieren samen heel overdreven elkaar knuffelen /kietelen /zoenen. (dus elkaar heel veel aandacht geven en de hond totaal niet) 

Die kop van de hond :-)  totale verbazing!! 

Hij heeft het nog 2 dagen ofzo gedaan en toen had ie door dat het niet leuk meer voor hem was hihi.... 

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Als ik even geen tijd heb om mijn meiden aandacht te geven, kan toch, ze krijgen veel aandacht, maar ik ben ook wel eens iets anders aan het doen, geef ik ze op hun eigen bed allemaal een knuffel en een koekje en ga verder met wat ik aan het doen was.

Geen idee weer of het educatief verantwoord is maar het werkt prima.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Oh, ik zeg er ook nog bij: vrouwtje is even bezig nu, straks gaan we weer spelen. Maar ik ben dan ook in de volle overtuiging dat ze mij verstaan

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Oh, ik zeg er ook nog bij: vrouwtje is even bezig nu, straks gaan we weer spelen. Maar ik ben dan ook in de volle overtuiging dat ze mij verstaan "

 Dat begrijpen ze echt wel.

Het mooie is, je geeft ze aandacht, je negeert ze niet. Je geeft ze aandacht door te zeggen dat je nu even geen tijd hebt. Je neemt ze serieus.

Dat begrijpen ze echt heel goed.

 

Een kluif geven is een heel goed idee.

Luca gaat dan zelf met een speeltje spelen. Ze schut een knuffel flink door elkaar, terwijl ze met haar poot een bal duwt. Zo grappig hoe ze dat doet.

 

Een peuter die aandacht wil, als je kookt, die geef je een boekje of puzzel om zelf te doen. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Julius K9 tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^