Sleepypod

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yasmin (Gast)

Beste leden,    Heeft iemand op het forum een sleepypod in zijn bezit? Het is een systeem om je hond mee te vervoeren.  Een soort ronde "mand" die vastgezet wordt in de auto. Het zou goede resultaten hebben bij een crashtest maar is vrij duur en ik wou graag weten of het de moeite is eentje aan te schaffen.   Onze pup gaat nu mee in de bech of in een autostoel met hondengordel. Nu hebben we crashtests gezien en mijn maag draaide om....Benches die door de auto vlogen, harnassen die kapot getrokken werden, honden gekatapulteerd,..  En niet eens met grote snelheid.   Niet alleen voor de veiligheid van onze nieuwe huisgenoot maar ook voor onze kinderen zijn we dus op zoek naar iets anders om te vervoeren. De sleepypod leek stand te houden ... Op het filmpje natuurlijk..   Yasmin  

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Hoi yasmin, ik heb er ook naar gekeken en ze zijn idd heel erg duur, zeker als je ook nog zo'n warmte matje erbij wilt. Ik heb een dog cosi voor mijn hondjes, dat werkt hetzelfde als een maxi cosi voor baby's, het voordeel hiervan vind ik dat ze veilig zitten zonder "opgesloten"te zitten. In de sleepypod moet de kap dicht omdat er geen riempjes in zitten om ze vast te zetten, ik weet niet welk ras je hond is, maar anders is je pup ook misschien wel snel eruit gegroeid, hier een foto van mijn dog cosi.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Prachtig mandje, maar een hond van vele kilo's zal toch op een goede manier vervoerd  moeten worden......of achterin in een bench of vast met een tuig.

Yasmin (Gast)

We hebben een Boston die wrschnlk max 11kg zal gaan wegen. 

 

In onze grote auto zit hij in een bench. Maar op de beelden is te zien hoe honden bij een botsing daarin rondtollen of hoe benchen gewoon breken en de stukken vliegen in het rond.

 

Hij heeft nu een tuigje aan de gordel en zit in een mand die ook vastgeklikt is. Maar veel van die tuigjes knappen gewoon bij impact met het gevolg : een hond die los door de auto gaat.

 

De sleepypod kwam er nog enigzins ok uit. Maar dat ding kost meer dan 160 euro als ik me niet vergis.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

160€ ja dat is best veel.

 

Mijn gedacht is dat als je écht zo geraakt wordt dat je airbag openvliegt , dat dan een bench of dogcosy of gelijk ander tuig ook niet meer beschermd.

 

maar dat het helpt als je hond vastgemaakt is , heb ik al ondervonden bij ineens remmen . 

 

Hopelijk helpt mijn appostel penning denk ik maar 

Yasmin (Gast)

Dat hopen wij ook Anny! 

Het geldt natuurlijk voor ons allemaal. De kinderen zitten helemaal vastgeklikt en onze nieuwe huisvriend ook. :)

 

 

honden page profiel ElianeEliane

" Prachtig mandje, maar een hond van vele kilo's zal toch op een goede manier vervoerd  moeten worden......of achterin in een bench of vast met een tuig. "

 Daar hebben ze dan het veiligheidsharnas voor 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Na een ongeluk en een rond vliegende hond over de achterbank ben ik over het vervoeren van mijn hondje gaan nadenken. 

 

Ik wil de hond niet in een bench want in paniek, denk aan vuur of in water raken, wil ik wel mijn hond er snel uit kunnen halen. Ook deuken die dingen altijd wel eens in bij en heftig ongeluk dus dan krijg je hem ook bijna niet meer open. Dus die viel voor mij af

 

En gordelhulpstuk wat je dus vast klikt in de gordel die had ik. En daar zat Moh ook altijd aan vast, maar omdat ze soms haar draai niet echt kon vinden en dus steeds ging verliggen, daardoor zat ze dus aan een langere lijn. Nou dat helpt dus niets haha.

 

Nu heb ik een soort krat gekocht bij zooplus. Hier ligt ze graag in, daarnaast zit ze nog vast aan een stevige lijn die om de hoofdsteun van de stoel gebonden zit. Want de riempjes die erbij zitten stellen werkelijk niets voor. En dan dus een goed tuig. Als de klap echt heel hard is weet ik niet of dit alles Moh vast houdt. Maar bij een beetje ongeluk blijft ze denk ik gewoon in de krat en vliegt ze niet meer over de hele achterbank. De spelingsruimte is stuk kleiner. 

 

(Hier had ik nog geen lijn om de hoofdsteun van de autostoel)

 

http://m.zooplus.nl/shop/honden/benches/veiligheidsgordels/505581

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" We hebben een Boston die wrschnlk max 11kg zal gaan wegen. 
 
In onze grote auto zit hij in een bench. Maar op de beelden is te zien hoe honden bij een botsing daarin rondtollen of hoe benchen gewoon breken en de stukken vliegen in het rond.
 
Hij heeft nu een tuigje aan de gordel en zit in een mand die ook vastgeklikt is. Maar veel van die tuigjes knappen gewoon bij impact met het gevolg : een hond die los door de auto gaat.
 
De sleepypod kwam er nog enigzins ok uit. Maar dat ding kost meer dan 160 euro als ik me niet vergis. "

 De sleepypod die ik wilde aanschaffen had een dm van 33 cm, die was geschikt tot 4 kilo en die was al €199,- dan was een warmtematje voor erin €60,- met jou hond van 11 kilo zal je dus een veel grotere moeten hebben (als die er zijn) en dan ben je zeker duurder uit dan €160,-

kijk dus goed uit dat je niet een nep sleepypod gezien hebt, want dan zal de veiligheid ook niet gegarandeerd zijn

Yasmin (Gast)

@Ellen,

 

Ik ben nog eens gaan kijken en inderdaad...De grote kost 219  Euro en gaat maar tot maximum 7kg. 

 

@Ciska, 

Ik heb ook zo'n krat :) 

Bij mij zit er een opening achteraan om hem vast te maken aan de gordel van de wagen.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" @Ellen,
 
Ik ben nog eens gaan kijken en inderdaad...De grote kost 219  Euro en gaat maar tot maximum 7kg. 
 
@Ciska, 
Ik heb ook zo'n krat :-) 
Bij mij zit er een opening achteraan om hem vast te maken aan de gordel van de wagen. "

 ja daar was ik al bang voor, vandaar dat ik je vroeg om welk ras het ging

Volgende forumvraag: Waarde (be)kennen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^