Hond alleen laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ro (Gast)

hallo allemaal ik heb een 5 maand oude stafford pup, en alles gaat goed behalve als ik het huis verlaat, ik ben op dit moment werkloos, en ga vanaf deze maand weer aan het werk de puppyvakantie zit erop  en mijn hond moet leren alleen te zijn, waar ik al 5 maanden mee bezig ben elke x kort alleen laten in huis als ik thuis ben en als ik even weg ga maar omdat ik in een gehorig appartementje woon horen alle buren het gejank en gespring tegen de deur en piepen en het slopen, ik heb een tijd de bench gebruikt maar mevrouw blijft dan bijten en krabben de eerste 2 maanden bench gevult met kong en heel groot ongevaarlijk bot etc  bij mijn andere honden was het altijd een paar weken, maar deze pup is nog nooit langer dan een uur alleen geweest doordat ik weer gebeld werd door een van de buren die er last van heeft en dit snap ik want ik gaf aan dat ze maar een paar weekjes zou gaan piepen, het word alleen steeds erger ze slaapt ook bij ons in bed omdat ze de hele nacht gaat janken en bijna alle buren de woningbouw hebben gebeld er zijn verder ook geen honden in mijn appartement dus wat ik ook doe het blijft moeilijk omdat iedereen er last van heeft  ik zou ook gek worden van ander mans hond maar ik moet toch echt af en toe weg elke x oppas en naar mijn moeder brengen is ook geen optie als ik 20 uur per week werk  mijn man werkt volle dagen 40+ Uren en is ook bijna nooit thuis    wat lijkt jullie slim? Er moet dus rekening gehouden worden met geluidsoverlast (ze piept heel hard) en ze moet max 4 uurtjes alleen per dag zijn ivm dat ik ochtend/avond diensten ga draaien en overdag thuis zou zijn maar als ik bv 6 uur sochtends begin en 12 uur klaar ben en mijn man om 8:00 vertrekt is dat maar heel kort dat ze alleen is maar het is niet zo prettig ik haast me altijd of ik word in de supermarkt gebeld of ik mijn hond "zijn bek kan laten houden... 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Wat vervelend!

Hier ook een die wat meer moeite heeft met het alleen thuis zijn. Maar met enorm kleine stapjes zijn we er dat ik al meer dan een uur elders in het huis kan zitten zonder gepiep. (uit de deur is nog moeilijk maar daar werken we aan)

 

Zou het een idee zijn om te oefenen met haar buiten de bench alleen te laten? Dan heeft ze iets meer bewegings vrijheid en voelt ze zich misschien net iets fijner.

Verder misschien eens bij je buren langsgaan en afspreken dat je een week gaat trainen op het alleen blijven. En of ze daar begrip voor zouden hebben. Leg ze uit dat ze het moet leren omdat er anders altijd wel gerommel blijft. 

 

Hoe klein heb je het opgebouwt? Misschien eens in nog kleinere stapjes. En opnemen zodat je ongeveer weet wanneer ze begint met blaffen. Om dan vanuit daar uit te bouwen. 

Dus stel ze vind het moeilijk als je de deur achter je dicht doet. Dan ga je meerdere keren per dag door de voordeur. Even dicht en direct weer terug. Als dat goed gaat steeds net iets langer. 

Als ze direct begint met piepen dan de stappen iets kleiner maken of een stapje terug.

 

Maar jullie komen er wel hoor! 

Wat doe je trouwens als je thuis komt? En hoe ga je weg? Misschien kan je daar ook een beetje mee uitproberen om een manier te vinden hoe het wel goed gaat. 

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Bumper had er ook moeite mee ik heb geoefend met een trommeltje koekjes op tafel. Ik ging weg gaf een koekje. Na 1 minuut kwam ik terug gaf een koekje. En zo uitbouwen. Ik laat nog steeds als ik wegga trommeltje staan,hij weet nu dat als ik terug ben hij een koekje krijgt.

Rox (Gast)

ze is nu zonder bench gang-keuken en de sportkamer kan ze in dus alleen woonkamer en slaapkamers afgesloten

we begonnen echt met seconde tot minuten ! 

Maar ik hoef maar een deur dicht te doen en ze krabt al aan de deur commando blijf kent ze goed dus af-blijf en dan snoepje en weglopen kan goed maar Als ik de voordeur open doe (zonder er uit te gaan rent ze al het trappenhuis door 

ook als ze moe is van wandelen buiten spelen in het park. Is ze niet rustig als ik in een andere ruimte sta, ze doet wel als ik aan het schoonmaken koken ben rustig in haar mand of op de bank liggen maar dan komt ze nog om de 5 min checken of ik er nog ben .. 

Rox (Gast)

als ik weg ga zeg ik geen gedag ze krijgt dan te eten en ik loop weg naar buiten, als ik thuiskom piept en springt ze al tegen de deur en als ik binnen ben doet ze piepen en trillen (soms zels schuimbekken) plassen doet ze dan ook en meestal zit alles eronder ...

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" ze is nu zonder bench gang-keuken en de sportkamer kan ze in dus alleen woonkamer en slaapkamers afgesloten
we begonnen echt met seconde tot minuten ! 
Maar ik hoef maar een deur dicht te doen en ze krabt al aan de deur commando blijf kent ze goed dus af-blijf en dan snoepje en weglopen kan goed maar Als ik de voordeur open doe (zonder er uit te gaan rent ze al het trappenhuis door 
ook als ze moe is van wandelen buiten spelen in het park. Is ze niet rustig als ik in een andere ruimte sta, ze doet wel als ik aan het schoonmaken koken ben rustig in haar mand of op de bank liggen maar dan komt ze nog om de 5 min checken of ik er nog ben ..  "

 Ooh dat is al fijn!

 

Misschien veel oefenen met de voordeur? En dan langzaam uitbouwen. Dus dat ze leert dat als de voordeur open gaat je altijd terug komt :) 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Bumper had er ook moeite mee ik heb geoefend met een trommeltje koekjes op tafel. Ik ging weg gaf een koekje. Na 1 minuut kwam ik terug gaf een koekje. En zo uitbouwen. Ik laat nog steeds als ik wegga trommeltje staan,hij weet nu dat als ik terug ben hij een koekje krijgt. "

 Effe off-topic. Als ik dat moet doen, dan heb ik geen trommeltje meer! Hier zou de galgo heel hard werken om het trommeltje open te maken en ben er zeker van dat de andere 3 zouden helpen om, eens open, de inhoud te verorberen. :)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat een groot probleem, hoe los je dat op, het is een hond met verlatingsangst, wanneer je terugkomt dan trilt ze en plast alles onder.......wanneer je thuis bent laat je ze dan alleen ? Na een fikse wandeling dat kan want je hond heeft al de leeftijd om er op uit te kunnen gaan, geef haar dan een plek waar ze alleen is, een ruimte die sloopvrij is, met een traphekje zodat ze niet tegen de deur kan roffelen....muziekje aan, een goed bot of kong en ga dan zelf in de woonkamer zitten, begin met tien minuutjes, kom bij de hond terug en laat haar dan de gang maar gaan, als je haar gaat halen. Negeren alsof het heel gewoon is dat je weg geweest ben, wat ik ook nog las, ze slaapt in bed bij ons, zo leert ze niet om alleen te zijn, hoe rot het ook is, leer haar op een eigen bed te slapen....traphekje voor de slaapkamer deur en op de gang vetbed.....iedere keer daarheen terug sturen als ze bij jullie in de slaapkamer wilt, deur staat open dus ze hoort jullie echt wel.......een heel groot probleem , helemaal mee eens.

Volgende forumvraag: pup alleen thuis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^