Hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Eva (Gast)

Hey allemaal, Ik heb jullie hulp hard nodig, want ik wil al mijn hele leven een hond.Mijn moeder vindt het goed, maar alleen als ik op alle nadelen een oplossing heb gevonden!!Ik heb een broertje(10) en zusje(7). Dus de hond zou altijd mijn zusje hebben die er ook heel graag een wil.Maar nu de problemen waar ik graag jullie advies voor zou willen:-Hoe moeten we ver op vakantie en waar moet de hond dan heen?-Hoe vind je het perfecte hondenras?-Zijn de honden aanbieders via marktplaats betrouwbaar? Het gaat vooral om de eerste vraag want dat is nogal een probleem, we willen hem/haar absoluut niet thuis laten zitten want dat vinden we heel zielig. Alvast heel erg bedankt,Groetjes Eva

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Als je lang en ver op vakantie gaat kan je je hond zeker niet thuis laten zitten! 

Wij passen onze vakanties aan dat de hond mee kan. Maar anders moet je een goede oppas of een hondenpension vinden :)

 

Het perfecte hondenras ligt heel erg aan jullie voorkeuren. Dus maak dan een lijstje van wat je zoekt in een hond. (en niet alleen dat hij lief moet zijn en moet kunnen knuffelen) Maar echt een lijstje met eigenschappen die je zoekt, en wat je wilt gaan doen met de hond.

 

De honden aanbieders via marktplaats zijn NIET betrouwbaar!!

Bijna alle honden aanbieders die je daar vind zijn broodfokkers! Ze hebben een geweldig praatje klaar. Maar uiteindelijk krijg je een zieke, niet gesocialiseerde en te jonge pup mee. Dat zorgt alleen maar voor ellende!

Ook de ouders van die pups hebben het erg zwaar. Ze zitten opgesloten in kleine hokjes om alleen maar pups te werpen. 

Hier staat een goed stukje om broodfokkers te herkennen:

http://broodfok.jimdo.com/hoe-herken-je-een-broodfokker/

 

Als jullie eenmaal bedacht hebben welk ras jullie zouden willen, zoek dan de rasvereniging van dat ras. Daar zijn allemaal fokkers aangesloten die onder bepaalde regels moeten fokken. Zo moeten ze getest zijn op erfelijke ziektes die voorkomen bij dat ras. Hier heb je dus de meeste zekerheid op een gezonde en gesocialiseerde pup. 

 

Verder lees ik dat de hond altijd jou zusje zou hebben. Hoe bedoel je dat? Want je zusje is nog maar 7 jaar! Dat is niet oud genoeg om een hond te kunnen opvoeden :)

 

Eva (Gast)

Heel erg bedankt voor je reactie Doortje, ik heb hier heel veel aan!
Wat ik bedoel met : "dan heeft hij altijd mijn zusje"
Is dat mijn zusje waarschijnlijk nog bij mijn ouders woont als de hond er niet meer is, want het ze is nogal gehecht aan mijn moeder!

Groetjes Eva

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Heel erg bedankt voor je reactie Doortje, ik heb hier heel veel aan!Wat ik bedoel met : "dan heeft hij altijd mijn zusje"Is dat mijn zusje waarschijnlijk nog bij mijn ouders woont als de hond er niet meer is, want het ze is nogal gehecht aan mijn moeder!
Groetjes Eva "

 Hoeveel moet de hond alleen thuis blijven? Want je zusje zal ooit ook naar de middelbare gaan, en gaan studeren. Ze is nu nog 7 dus de hele puberteit moet nog komen :p

Daar kan je dus niet echt op bouwen. Probeer een plan te maken van hoe het zou zijn als alle kinderen het huis uit zouden zijn. 

Want hopelijk word jullie hond wel 10 of 15 jaar! Dus bereid je goed voor op de toekomst :)

honden page profiel EvaEva

Dankje,
Ik was ook al een tijdje bezig met zo'n plan, maar het is nog niet helemaal gelukt.
Weet je misschien een leuke test voor wat voor ras bij jou past?
Groetjes Eva

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Vooreerst top dat je info komt inwinnen. Hoelang zit de hond ongeveer alleen? 

Een pup kan nog niet gelijk aalleen zitten dus daar moet je rekening mee houden. 

 

Als wij op vakantie gaan gaan dr honden naar vrienden van ons. Je zou ze ook naar een pension kunnen brengen. 

Www.pawshake.com staan mensen die zich aanbieden als hondenoppas. 

 

Juiste ras kiezen is een hele klus. Hangt er allemaal vanaf wat jullie een hond kunnen bieden. Rassen zijn opgedeeld in rasgroepen naargelang hun taak en oorsprong. De meeste rassen zijn gefokt met een taak. en daar zul je rekening mee moeten houden. Je zou ook eventueel naar hondenshows kunnen gaan daar worden alle rassen voorgesteld. 

 

Dan nog een tip. Kies een goede fokker. En let op voor broodfokkers. 

Hier een lijst en info over brooffokkers en hoe je ze kan erkennen. 

http://www.koophiernooiteenpuppy.com

Lijst met slechte fokkers 

http://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Dankje,Ik was ook al een tijdje bezig met zo'n plan, maar het is nog niet helemaal gelukt.Weet je misschien een leuke test voor wat voor ras bij jou past?Groetjes Eva "

 Die testen kloppen niet helemaal :)

Dus ik zou een lijstje maken met eigenschappen (samen met je ouders natuurlijk)

Kijk naar dingen als jachtinsinct, waaksheid. Zoeken jullie een slaafse hond of mag hij wat meer eigenwijs zijn. Maar ook wat jullie met een hond willen doen. Want als jullie alleen een paar keer willen wandelen en verder willen bankhangen, is een hond die de drang heeft om te werken geen goed idee. En zo zijn er nog veel meer dingen :)

Als je een beetje hebt opgeschreven naar wat je zoekt in een hond ga je eens de rasgroepen bekijken.

http://www.hondenrassen.nl/rasgroepen/ 

En bekijk je de hondenrassen eens, dan kan je beter zien welk ras bij jullie zou passen en welke niet :)

 

 

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Hoi Eva,

 

Wat leuk dat je je aan het inlezen bent! Ik heb na lang informatie zoeken en nadenken nu ook net een pup die bij me past.

 

Als je op vakantie gaat is het beste om een oppasadres te vinden bij iemand die je vertrouwt. Het liefst natuurlijk iemand die ervaring heeft met honden en iemand die je goed kent. Dus het is slim om nu al rond te vragen bij familie en kennissen of er iemand bereid is om op te passen als jullie er niet zijn. 

Je kan de hond natuurlijk ook meenemen, maar dan moet het natuurlijk wel een hond-vriendelijke vakantie zijn. En bijvoorbeeld een reis in het vliegtuig is heel duur met een hond.

 

Zoals eerder is gezegd moet je je gaan inlezen op wat voor eigenschappen honden allemaal kunnen hebben. Je moet nadenken over wat bij je familie, je woonsituatie, je hobbies past. Kijk ook naar wat iedereen in je familie wil, niet alleen jij. De rest van je familie moet namelijk ook een huis delen met je hond! 

 

De meeste fokkers op marktplaats zijn inderdaad br**dfokkers, geen goede fokkers. Het beste is om gewoon een pup te kopen aangesloten bij een rasvereniging. Dat is wel vaak duurder dan de pupjes op marktplaats, maar met een zieke pup van een br**dfokker ben je uiteindelijk veel duurder uit! 

 

Verder moet je er ook aan denken dat je met een pup wekenlang bij hem/haar thuis moet blijven om hem op te voeden. Ik neem aan dat je zelf nog op school zit, dus dan zal waarschijnlijk je moeder dat moeten doen. Mijn pup heb ik nu twee weken, en ik vraag me vaak af hoe moeders die ook nog voor kinderen moeten zorgen het volhouden!

 

-nog een Eva

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hey allemaal, Ik heb jullie hulp hard nodig, want ik wil al mijn hele leven een hond.Mijn moeder vindt het goed, maar alleen als ik op alle nadelen een oplossing heb gevonden!!Ik heb een broertje(10) en zusje(7). Dus de hond zou altijd mijn zusje hebben die er ook heel graag een wil.

 Waarom zou de hond altijd jou zusje hebben? Jullie willen met elkaar een hond. Je moet er dus ook met elkaar voor zorgen.

Je zult allemaal de hond in weer en wind moeten uitlaten, je zult allemaal de hondenpoep van je hond in een zakje moeten steken en vasthouden tot je een prullenbak tegenkomt, je zult samen de hond eten moeten geven, je zult samen naar een goede hondenschool gaan om met elkaar te leren hoe je een pup moet opvoeden (ik vind dit zelf erg belangrijk, het is namelijk ook erg leuk om te doen). Kijk maar eens op mijn profiel tussen de foto's. Er staan foto's tussen van de behendigheid wat ik samen met Puck doe.

:-Hoe moeten we ver op vakantie en waar moet de hond dan heen? Ver op vakantie ... Wat is ver? Met het vliegtuig naar de andere kant van de wereld, of met de auto naar duitsland?

Als je met de auto naar Duitsland gaat, dan kan je hond best mee. Je zult dan moeten zoeken naar een camping/hotel/vakantiehuisje waar de hond ook mee mag. Ook zul je je vakantie dan moeten afstemmen op de hond. Je hond moet dus in principe met alle activiteiten mee kunnen.
Ga je verder weg of wil je je hond niet mee op vakantie, dan moet je inderdaad zoeken naar een pension of een familielid/kennis die op de hond wil passen.

(Mijn hondje gaat binnenkort ook uit logeren naar een goede vriendin, omdat ik een weekje op wintersport ga. Puck kan dan niet mee).

 

-Hoe vind je het perfecte hondenras?

Een lijstje maken met wat jij belangrijk vind aan een hond, kijken wat je de hond kunt bieden en is de hond geschikt voor hetgeen jij hem kan bieden.

 

-Zijn de honden aanbieders via marktplaats betrouwbaar?

Ik zou zeggen: Nee. Zelf ooit eens met open ogen in een advertentie getrapt. M'n vader wou toen niet veel geld spenderen aan een nieuwe hond. Dat werd dus een flinke misser. De hond was erg agressief, viel ons aan, maar ook mensen die op bezoek kwamen waren niet veilig. Ook al deed ik zoveel met de hond, cursus/fietsen/thuis oefeningen, helaas hielp niks. De hond moest uiteindelijk weg .

Hier heb ik tot op de dag van vandaag nog vaak wat verdriet van. Sindsdien raad ik eigenlijk iedereen aan om via een rasvereniging de pup of misschien wel een herplaatser te kopen. Je weet dan de achtergrond van de vader/moederhond (iets wat erg belangrijk is), de honden worden getest op erfelijke afwijkingen (wat ook heel erg belangrijk is), dit komt ook zeer ten goede aan je pup. Ook is het belangrijk dat de fokker de pup's goed socialiseert, hier heeft de pup uiteindelijk zijn hele leven wat aan.

Volgende forumvraag: Van't Nindehof
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^