Van't Nindehof

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MathiasMathias

Beste,

Na een beetje zoeken op internet ben ik uiteindelijk bij de fokker van't Nindehof uitgekomen (voor een golden retriever).

Kent of heeft iemand ervaring met deze?

Is het een aanrader, word je er goed verder geholpen,...?

Alvast bedankt!

honden page profiel LoesjeLoesje 1 doggies

honden foto van Loesje

Ik ben van NL, maar vond dit oude topic over deze fokker

http://www.hondencentrum.com/forum/honden-algemeen/fokken-van-honden/35710/ervaring-gezocht-golden-retriever-vant-nindehof/

 

Ik zou een GR pup kopen bij een fokker die is aangesloten bij de rasvereniging.

 

Vraag of de fokker is aangesloten bij de Rasvereniging; dus fokt volgens het fokreglement van de vereniging. Dit zou in NL betekenen dat de ouders getest moeten zijn en goed bevonden op o.a. Heup Displasie en Elleboog Displasie.

 

 

Vraag de fokker naar de uitslagen op papier van deze onderzoeken van beide ouders.

 

gekopieerde tekst van NL Golden Retriever  fokker Sanne Evy op HP

citaat

Ichthyosis.

Dit is een probleem bij de Golden Retriever die door veel fokkers wordt onderschat. Combinaties zoals drager x drager (25% zieke pups) en drager x lijder (50% zieke pups) zijn niet ongewoon. Het heeft mij ontzettend veel tijd en moeite gekost om een reu te vinden die vrij is van Ichthyosis, want die zijn schaars! De reactie van de meeste fokkers is dat Ichthyosis niet zo'n probleem vormt voor de hond. Ze hebben hier en daar wat schilfers, hooguit een beetje jeuk. Meer en deel van de honden zijn niet eens zichtbaar lijder.

 

Dit klopt allemaal, maar naar mijn mening is het gewoon weg niet nodig om lijders te fokken. Bovendien zal je maar net de pech hebben en wel een pup krijgen die er serieus last van heeft.

 

PRA 1 en PRA 2 is tegenwoordig ook te testen via het DNA. Dit is ontzettend handig, omdat je op die manier dragers kunt herkennen en daardoor lijders kunt uitsluiten. Drager voor PRA 1 (en 2) is zeker niet ongewoon. Fokken met lijders van Ichthyosis (en PRA 1 en 2) mag. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de genenpoel niet te klein wordt, waardoor je een te hoge inteelt krijgt en er weer andere problemen komen kijken. Lijders en dragers moeten altijd gecombineerd worden met een vrije hond! Anders krijg je pups die lijder zijn.

einde citaat

----------------------

Om uit handen te blijven van broodfokkers en handelaren in pups uit Oost Europa, kan je de fair puppy checklist van de Hondenbescherming gebruiken

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/FAIRPUP%20CHECK.pdf

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 1 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Deze is aangesloten bij de rasvereniging. Vraag achter erfelijke testen en bekijk de stambomen

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Ja, dit is een betrouwbare fokker, aangesloten bij de rasvereniging.

Ik heb helaas zelf geen persoonlijke ervaring te delen, maar neem gewoon eens contact met hen op om kennis te maken en dan merk je of het klikt. Betrouwbaar alleszins, maar of de mensen en hun aanpak je liggen, dat is persoonlijk... 

 

Ik heb ook gereageerd in je andere topic.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dit is jouw topic?

 

Dan hoop ik dat je eerlijk bent tegen de fokker. Laat je goed informeren over wat een hond, en met name een pup, nodig heeft.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Gewoon standaard doorsnee fokker voor wat ik kan zien. Bekende namen in de stamboom, zoals Jazzman's. Ritzilyn, Xanthous en Dewmist. Informeer even of de ouderdieren ook getest zijn op Icht, PRA 1 en PRA 2. De rasvereniging in Nederland gaat dat per april verplicht stellen, maar in België heb ik er nog niet van gehoord dat dat verplicht gaat worden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^