terugkerende liesbreuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lenny van der Leer- KramerLenny van der Leer- Kramer

Onze Welsh Corgi Cardigan heeft al 2 x een liesbreuk gehad. Hij blijkt geboren te zijn met 1 liesvlies, normaal is t een dubbel vlies. Eigenlijk weet onze dierenarts niet meer wat te doen als er weer een liesbreuk ontstaat. We kunnen uiteraard naar de Universiteitskliniek in Utrecht gaan. Het is heel zeldzaam en ik ben op zoek naar iemand die dit ook heeft meegemaakt met zijn of haar hond.

 

honden page profiel ~Spike~ de teckel~Spike~ de teckel

honden foto van ~Spike~ de teckel

ik heb hier geen ervaring mee, dus kan je helaas niet verder helpen. Maar veel succes en sterkte!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck heeft ook een liesbreuk. Ze is er eenmaal aan geopereerd, heeft helaas geen zoden aan de dijk gezet. Wederom op dezelfde plek is het een liesbreuk.

Ik houd nu alles goed in de gaten. Leg haar regelmatig op de zij op mn schoot en bekijk alles goed en duw er even op om te kijken of alles nog soepel is. Puck geeft geen pijn aan. Zodra de situatie veranderd zou ik terug contact opnemen met de dierenarts. Ook zij kijkt bij de jaarlijkse check nog altijd even.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Je kunt vragen of ze een netje kunnen plaatsen om de buikwand te versterken.

 

 

honden page profiel Lenny van der Leer- KramerLenny van der Leer- Kramer

Bedankt voor de reacties tot nu toe. Floyd heeft maar 1 liesvlies, daarom is al 2 x gebeurd. Het waren zulke grote liesbreuken, die had de dierenarts alleen gezien bij grote trauma's. Bij hem was t zomaar ineens. Kiki, een netje heb ik inderdaad ook gevraagd. Dat kan bij mensen en ook bij paarden (wordt zonweringsstof voor gebruikt :) ) alleen dat kan niet bij honden. Omdat hij dus 1 liesvlies heeft zou t ook heel moeilijk zijn om t te bevestigen. Hij heeft weer een bult in zijn lies dus morgen maar weer naar de dierenarts. De inwendige hechtingen zijn nu opgelost van de vorige operatie. We zijn benieuwd.....

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bedankt voor de reacties tot nu toe. Floyd heeft maar 1 liesvlies, daarom is al 2 x gebeurd. Het waren zulke grote liesbreuken, die had de dierenarts alleen gezien bij grote trauma's. Bij hem was t zomaar ineens. Kiki, een netje heb ik inderdaad ook gevraagd. Dat kan bij mensen en ook bij paarden (wordt zonweringsstof voor gebruikt :-) ) alleen dat kan niet bij honden. Omdat hij dus 1 liesvlies heeft zou t ook heel moeilijk zijn om t te bevestigen. Hij heeft weer een bult in zijn lies dus morgen maar weer naar de dierenarts. De inwendige hechtingen zijn nu opgelost van de vorige operatie. We zijn benieuwd.....
  "

 Ik zou toch bij een specialist gaan iig informeren 

of er mogelijkheden zijn met enkel buikvlies.

Of heeft je huisarts dat gedaan

 

Ik heb een hond met liesbreuk gehad die zonder klachten oud is geworden..dus heel andere situatie

honden page profiel Lenny van der Leer- KramerLenny van der Leer- Kramer

het is al 2 x gebeurd. Operatie wond van 15 cm dus erg groot. Dierenarts was al aan t rondvragen bij collega's voor t geval dat t voor de derde keer gebeurd en we kunnen altijd nog naar de Uithof in Utrecht.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" het is al 2 x gebeurd. Operatie wond van 15 cm dus erg groot. Dierenarts was al aan t rondvragen bij collega's voor t geval dat t voor de derde keer gebeurd en we kunnen altijd nog naar de Uithof in Utrecht.
  "

 kan je niet al telefonisch of qua e-mail al vragen gaan stellen door situatie voor te leggen van enkelvoudig buikvlies kosten en huidige problemen?

Je bent een betalende klant..je mag best algemene info krijgen over evt mogelijke behandeling..en wat voor soort kostenplaatjes je mag verwachten..en mogelijks slagingspercentage

da's allemaal niet gek om te vragen

Dan kan je makkelijker bepalen of je iets aan wil gaan

honden page profiel Lenny van der Leer- KramerLenny van der Leer- Kramer

morgen eerst weer dierenarts. Voor wat betreft de kosten zijn we gelukkig verzekerd. We hebben een zeer betrokken dierenarts, die er ook erg mee bezig is. Eventuele verwijzing naar de Uithof is zo geregeld. Bedankt voor je advies!

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" morgen eerst weer dierenarts. Voor wat betreft de kosten zijn we gelukkig verzekerd. We hebben een zeer betrokken dierenarts, die er ook erg mee bezig is. Eventuele verwijzing naar de Uithof is zo geregeld. Bedankt voor je advies!
  "

 Ik hoop dat je nog iemand met ervaring tegenkomt

Fijn dat je da zo betrokken is 

Volgende forumvraag: Castratie hond 10 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^