enkele vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien is hij toch nog wat onder de indruk van jou?

 

Niets forceren zou ik zeggen, en in elk geval niet naar hem toe lopen, dat kan bedreigend overkomen. Misschien als je zelf op de grond gaat zitten en iets lekkers bij je in de buurt legt eerst, dat hij dan uit zichzelf komt.

Jij moet gaan bewijzen door je houding en stem, dat je iemand bent die te vertrouwen is en dat heeft tijd nodig. Wees altijd rustig, vriendelijk en respektvol naar hem, dan komt het vanzelf goed.

Anoniem (Gast)

over algemeen ben ik rustig en ik loop 90% van de dag hem te bejubbelen wat hij goed doet. Maar in tegenstelling tot zijn vorige plaats krijgt hij wel een opvoeding..en ja sommige dingen compleet negeren ligt me moeilijk.

ik denk Dat hij niet geWoon was van te luisteren. Maar ik zie hem dan wel al veel meer lachen dan vroeger. Ook door die routine, wandelingen, gezonde leefomgeving ook enorm verschil. Dus ja het kan wel Dat ik mss te snel te veel verwacht. Ga hem gewoon voorlopig Als ik straks thuis kom, is de pot niet op? Pech, zijn de weggestoken snoepjes nie op?pech alles gaat weg tot vanavond, krijgt dan de kans tôt een kleine hap, na een tijdje niet op. Terug weg...

zo tot zondag is proberen en geen koekjes etc, Ga me nie kwaad maken (nu zo erg is da nie He gewoon soms is foei met een Boos gezicht en gedaan. Maar Ga proberen hem te leren Dat koekjes weer zeldzaam zijn want denk Dat ik er mss ook wel wat te veel mee geworpen heb...om duur gaat hij het hopelijk weer aanvaarden

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Kwaad maken heeft idd geen zin alleen frustraties krijg je ervan.

 

Naar mijn mening is op dit moment een band opbouwen het belangrijkst, die opvoeding komt dan vanzelf wel, sla je die stap van band opbouwen over, dan wordt het opvoeden alleen maar moeilijker.

 

Begrijp ik het goed dat hij tijdens dat jij afwezig was hij niets gegeten heeft en ook geen snoepjes gezocht? Dan kan het zijn dat hij te hoog in zijn stress zat door het alleen zijn en daarom niet at.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Dat is het proberen zeker waard, het eten weghalen en minder koekjes. Eens kijken of hij gaat eten als hij honger heeft.

En ik was in het begin ook heel scheutig met beloningskoekjes met mijn herplaatsers opvoeden, heb ik ook terug gedrongen, werd een beetje gewoon voor ze. Een aai of een knuffel of een prijzend woord is ook een beloning voor ze.

Succes

honden page profiel ElianeEliane

Eens mens is als een radio en zend zijn signalen uit.

Een hond is als een antenne en vangt alle signalen op.

Als jij gefrustreerd bent? Mag je er 200% zeker van zijn dat jouw hond dit aanvoelt. 

Hij zal misschien al geen aangenaam verleden hebben en komt misschien alles van angst bij hem terug boven.

Wanneer iets meteen niet lukt, dat is toch geen probleem! Rome en Parijs zijn ook niet op één dag gebouwd? 

Het moet echt wel leuk blijven, zowel voor jou als voor jouw hond.

Als het nu niet lukt, geen probleem. Dan proberen we morgen nog een keer. En als jullie beide ontspannen zijn is om te beginnen al veel aangenamer en zal het ook veel beter lukken. Zoniet? 

Dan is er altijd morgen.

Anoniem (Gast)

 

tis al verbeterd, de dagelijkse routine begint er in te zitten bij hem.

 

Uit mijn hand,Is nog wat te veel gevraagd maar smorgens leg,ik koekjes neer en dan eet hij wel. Ik ben,dan ook euforisch blij en hij lijkt het opgevat te hebben Dat mij blij maakt. Zijn eten,Is smorgens ook altijd op

heb dan tôt hier toe de pot weggezet over dag geen koeken meer aangeboden, en gisterenavond legde ik een snoepje, hij ging eerst weer weg, ik was op pc,bezig en terwijl bleef hij kijken of ik,hem in de gaten had en ging het koekje nemen. Daarna deed ik hoera flinke jongen en hij keek echt zo van allé,nu,Is,diene content? Hij dacht precies,Dat hij met da koekje te nemen fout ging,doen.

hij Is wel heeel slim en kan,zich zelf met de domste dingen bezig,houden en spelen. Zo zoekt hij de koekjes legt ze in eetbak en daarna steekt hij ze zelf,weer,weg,om terug,te zoeken. Speelt met alles of probeert in alles,een leuke,opdracht te maken. Als,ik in huis iets loop te zoeken Dat ik niet terug vind Wil,hij mee zoeken etc.. Alles begint in zijn plooi te vallen en tis echt veel vriendschap da je krijgt

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Hij klinkt als een geweldig leuke hond, hij komt uit z'n schulp nu, doe je goed Jullie gaan het heel fijn hebben samen!

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Dat klinkt positief zeg, leuk!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja klinkt goed, je mag hem ook best vriendelijk aanmoedigen als hij twijfelt of hij het koekje kan pakken of niet. Mooi juist zulke communicatie, het is elkaar aftasten en leren kennen en respecteren.

 

Komt goed allemaal. Intussen ben ik wel benieuwd naar een foto van hem

honden page profiel ElianeEliane

Wie weet wat hij allemaal heeft meegemaakt?

Komt wel goed. Jullie vriendschap zal elke dag een beetje groeien. Tot een unieke sterke band.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tips afleren op de bank springen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^