Onhandelbare puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik hoop écht dat je snel op een goede hondenschool terecht kunt....

Het gaat er nl. niet om dat jij of jullie niet je best doen. Dat geloof ik wel. Maar  zolang al je moeite niet effectief is, ben je bezig een probleem te kweken.

 

Ten eerste: laat je vriend inderdaad direct ophouden met dat pupje te pas en te onpas op haar rug te gooien. Niet doen, zo gaat ze echt een hekel aan hem krijgen en bang van hem worden.

En een angstige hond leert niks én kan gaan uitvallen. Dat is niet wat je een hond van deze afmeting wil leren!

Verder kan er ook overprikkeling zijn: als er wel 15 speeltjes liggen bv zoals je schrijft.

Een pup van die leeftijd kan wel gerust 15 uur slapen per etmaal....krijgt ze wel voldoende rust? 

Rust, regelmaat en consequent handelen zonder lijfstraffen.

Verder heb ik geen flauw idee wat stekjes zijn( jonge plantjes toch?!) maar je moet sowieso nu al, j√ļist nu al gaan wandelen met haar. Socialiseren! Zo veel mogelijk want tot de leeftijd van 12 weken staat ze daar nog goed voor open; daarna worden honden veel behoedzamer.

Tenslotte, en vooral: ophouden met een tik geven, een snap of een snip of hoe je het ook maar noemt.

Géén fysieke correcties! Die ga je terug krijgen op een kwade dag.......En dan krijgt de hond nog de schuld ook.

Leer haar wat ze wél moet weten en kunnen, dan hoef je alleen nog te belonen......

Voorbeeld? Ze komt uit zichzelf naar jou toelopen en kijkt je aan: prachtig! Belonen en direct benoemen als kom hier. Doet ze het nog eens? Jubel en zeg kom hier.

Dan zeg je een keer rustig kom hier en als ze dan komt: jubel en geef beloning. Hooguit 2 of 3X doen. Klaar.

Als je dat elke dag een keer of 2 zo doet, gaat ze dit commando wel leren. 

Doet ze het niet, maak je lekkers wat lekkerder....

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Welkom in de wereld van de pups haha! Geen zorgen, net als wat iedereen zegt: het is normaal puppygedrag. Er zijn al genoeg reacties geweest over jullie handelen, dus daar ga ik maar niet op in.

 

Eén heel belangrijk ding: zorg voor RUST! Je schrijft dat jullie ontzettend veel met de pup spelen, maar een pup moet ook veel slapen. Een vaak genoemde regel is 1 uur activiteit, daarna 2 uur rust. Een pup die weinig rust krijgt, wordt vervelend. 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Zoo ik voel al een heleboel stress als ik je openingstopic zo lees en als je om tips vraagt, kan je antwoorden krijgen die je liever niet hoort.. lees daar doorheen en neem de tips aan:)

 

Wij hebben nu een hond van een jaar en alle puppy dingen allemaal gehad. Nooit geen stress en zeker niet al na 3 week (van uitgaande dat je pup vanaf 8 weken bij jullie is). Sinds 2 week hebben we weer een pup. Hij is nu 10,5 week. Wil niet in de bench, plast in huis, snel afgeleid met training, gewoon puppy dus.

 

Je schrijft belonen na het uitlaten. Wat beloon je dan? Dat je pup veilig binnen is? Dat hij netjes op de mat zit? Geen aanval hoor..

Neem brokjes (of andere beloningen als brokjes niet werken) standaard mee. Laat je pup om het uur/anderhalf uur uit. Hij mag 11 minuten per keer lopen (een keer 15 minuten mag ook). Maar je kan ook naar het veldje lopen, laten plassen en terug. Wissel dat af. 

Onze pup Kiba moet echt veel plassen.. om het uur/ anderhalf uur, na het spelen (ook tussendoor), na het eten, na het slapen. Als ik zie dat hij echt nodig moet, til ik hem op en zet hem op het gras (klein stukje lopen maar een pup houdt het op als je hem tilt). Na het plassen of poepen gelijk belonen. Wij wisselen dat af met wel of niet een brokje en met hoge stem "braaf, goed zo.. braaf". En om de anderhalf uur stukje lopen.

 

Plast hij binnen? Nou en:) wij reageren daar niet op, lekken keukenpapier op. Daarna schoonmaken met schoonmaakazijn. Je pup moet geen stress voelen bij het plassen. Sommige pups hebben het direct door dat je het graag buiten wil, andere niet. Kiba doet het nog paar keer per dag binnen(poepen niet). Jackie deed het met 8,5 week al niet meer.

 

Puppies bijten soms door overprikkeling, door honger, speelsheid. Stop met spelen en negeer direct zodra je pup bijt. Bij overprikkeling, zorg voor rust.

Of het komt omdat wij zo snel rustig zijn of doordat onze pup gewoon amper bijt (Jackie ook bijna nooit als pup) weet ik niet, maar blijf rustig! Wordt jij opgewonden, wordt de pup dat ook. 

Net als met kinderen. Moeders schreeuwen vaak dat hun kind rustig moet doen en niet mogen schreeuwen. Dat maakt zo'n kind echt niet rustig.

 

Ik snap niet dat je nu al zo op bent. Wij verdelen het goed (vriendlief en ik). Ik ga bijvoorbeeld laat op bed en laat Kiba nog uit (12 uur/ half 1) en mijn vriend ligt er dan al en hij gaat 5 uur/half 6 eruit. Of andersom.

 

Merk je dat je pup niet tot 6 uur het redt met plassen of slapen (en dan gaat piepen). Ga een van jullie iets later op bed en dan een iemand om half 6 eraf. En dan uitbouwen. Zo leert je pup ook dat je uit jezelf naar beneden komt en niet doordat als hij maar piept, dat jullie eraan komen.

 

Stop direct met tikjes op de neus, je wilr niet dat je pup bang wordt voor je handen. En zeker niet op de rug laten. Jij verplicht tot onderdanigheid. Ik vind dat je leiding moet geven en leren dat jij de baas/opvoeder bent, niet afdwingen. 

 

Hopelijk heb je hier wat aan. Nu al na 3 week stressen, hoe moet dat over nog meer week?

 

Geef je pup verplichte rust en negeer hem dan volkomen. Ook niet aaien als hij slaapt. 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou het "leren luisteren" even achterwegen laten. Het is belangrijker dat jullie nu leren samenwerken. en een band opbouwen. Doe wat zoekspelletjes en kleine aandachtsoefeningetjes. Fysieke correcties schaden het vertrouwen maar vertrouwen is een belangrijk aspect! 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" We hebben een kruising van een berner sennen en een Beauceron.
We laten haar elke keer als ze voor de deur staat naar buiten om haar behoefte te laten doen. Als ze terugkomt krijgt ze van ons een snoepje en belonen we haar nog eens met onze stel ( goed zo, flink)
We kregen te horen dat we moesten wachten met wandelen omdat ze nog niet alle stekjes gekregen heeft. na haar 2de stek mogen we er mee gaan wandelen.
We proberen haar 's nachts toch wel uit te laten. Meestal is dit rond 3uur nog eens.
We hebben geprobeerd om haar te belonen als ze iets goed doen met snoepjes en met onze stem. Als we haar "straffen" geven we GEEN KLOP maar een ZACHTE TIK!!! (ik ben geen dierenbeul!)
 
We proberen er enorm veel mee te spelen. Ze heeft ier zeker 15 speelgoedjes en balletjes en kauwbeentjes en weetik veel wat nog allemaal.
 
Ik heb daarbij ook geen hond genomen zodat ik elke dag tot 1uur in mijn bed kon blijven liggen. Ik wil gewoon het beste voor mijn dier en voor ons. 
 
Mijn vriend kan nogal agressief zijn. Hij had ergens gelezen dat als de hond op zijn rug ligt en stil is dat hij zich overgeeft aan jou. Nu elke keer als ze nog maar te dicht komt hop die hond tegen de vlakte. Van mij mag hij dat niet meer doen en ik heb het hem ook al meerdere keren gezegd dat ik dat niet wilde. Hij bedoelt het niet slecht hoor
 
Ik wil er toch nog even aan toevoegen dat ik mijn hond NIET MISHANDEL!!!! Ik wil het beste voor haar en mij. Mijn gal moest er even uit na de zoveelste korte nacht en de zoveelste beet in mijn handen.
  "

 Ik zou niet wachten tot het laatste vaccin om uit te laten. Je pup moet gesocialiseerd worden. Ik hoop dat de fokker toch al eens met de pups naar buiten is geweest? Socialisatie periode loopt tot drie maanden dus toch belangrijk dat je uw pup socialiseert met andere honden, drukkere plaatsen,.... Ik zou nu niet een drukbezette hondenweide betreden maar socialisatie is ontzettend belangrijk

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Oh en oefening m.b.t. de katten:

 

Probeer voordat je pup de katten ziet, het zelf op te merken. Laat je pup zitten met wat lekkers. Geef dat lekkers en pak er nog wat bij.. houdt de aandacht op je. Kijkt je pup naar de kat, maar let wel op dat lekkers dan gaat dat heel goed. Zodra hij weer op het lekkers let, wacht je dat de kat weg is of loop je door en dan geef je weer wat lekkers en dan "goed zo.. ". Je maakt dan jezelf interessanter dan die kat. 

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

als ik zo het verhaal TS Kayleigh lees duidelijk: puppystress! 

 

In het begin was het zo leuk en opeens komen de irritaties, dat is echt niet gek en dat moet je soms even uiten. Weinig slaap, piepen, blaffen soms wordt je er gewoon echt helemaal gek van! Dat heeft iedere hondeneigenaar meegemaakt toen die vrolijk thuis kwam met de nieuwe viervoeter. 

 

Probeer even je stress (hoe moeilijk dat nu ook lijkt) aan de kant te zetten en eens te bekijken wat aangepakt moet worden. Maak een plannetje en spreek samen met je vriend goed af en wat jullie gaan doen. Maak een schema voor eten en uitlaat tijden. Spreek momentje op de dag af dat je wat commando's gaat aanleren enz. 

 

Lijkt even veel werk maar geeft je wat houvast heeft ons geholpen. Het slapen is bijvoorbeeld nog een "groot" probleem. Pak dit nu even goed aan, lees je even goed in wat je kan doen. Maak dan gewoon weer een plannetje. Lukt het nog niet vraag een rond hoe andere het deden? Misschien toch eens rondkijken voor hondenscholen/begeleiding. enz. 

 

Met elke pup de tip, bedenk dat die nog maar een baby is en nog niet snapt wat jij bedoeld. Het kost je pup ook tijd om jou te snappen wat je bedoeld en nog belangrijkste hij moet jou ook leren kennen en gaan vertrouwen! Zo was je 8 weken vrolijk bij moeders en je broertjes en zusjes woon je opeens alleen bij twee nieuwe mensen. 

 

Alles wat je beschrijft is klassieke puppystress hihi, je zult misschien even wat nadelen zien, irritaties komen er nog steeds (hij gaat straks ook nog eens puberen haha) en ja je wilt ze wel eens achter het behang gaan plakken super normaal! Ruby en Rose hebben wel eens dingen kapot gemaakt, ligt er toch weer opeens een plasje enz. Je kunt ze nu niet eenmaal perfect kopen en maken. Maar geef hiervan niet direct je hond de schuld alles wat ik lees is gewoon puppygedrag en niet wat geks.

 

Eerste halfjaar kost het opvoeden nog extra veel energie, daarna wordt het wat minder maarja je bent er toch even zoet mee.. dat heb je voor lief genomen toen je de pup kocht. Geloof me tussen als die "rot" momentje ga je straks ook de geluksmomentjes weer zien hoor! Dat je lekker knuffelt, die blije kop ziet als je thuis komt, dat ze naar 1000000x oefenen eindelijk een pootje geven dan ben je zo blij en vergeet je al het gedoe zo hoor :)

 

Het komt allemaal goed en tips kan je hier gewoon vragen, sommige zullen wat kritisch reageren maar probeer het niet te negatief op te vatten. Er is maar een stukje verhaal en daar wordt op gereageerd ze weten niet alles :)

 

Ohja over het wandelen, als ze nog niet die inenting hebt gehad mag je inderdaad niet overal wandelen ivm mogelijke besmetting enz. Je mag uiteraard wel gewoon op de stoep, laat hem al kennis maken met geluiden van buiten. Wij meden de gras/uitlaat veldjes. Vind die waarschijnlijk in het begin nog allemaal wat eng maar daarna super spannend en leuk! Ruby en Rose vonden de riem eng maar toen er buiten kindjes liepen en die kwamen knuffelen waren ze zo om :) 

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

http://www.hondenpage.com/hondenforum/206652/oncontroleerbare-dorst/blaas.php

 

Ja, maar als je geen tijd hebt om je pup op te voeden wordt t ook wel moeilijk.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" http://www.hondenpage.com/hondenforum/206652/oncontroleerbare-dorst/blaas.php
 
Ja, maar als je geen tijd hebt om je pup op te voeden wordt t ook wel moeilijk. "

 Inderdaad ...en t pupke is nog maar 11 weken. 

Hoe kán dat dan al proper zijn.......soms wordt écht het nemen van een pup erg onderschat.

 

honden page profiel RobertRobert

honden foto van Robert

Ik heb niet alle berichten gelezen maar raad je aan een puppycursus te gaan doen. Ik heb er 3 gedaan en was zeer leerzaam, zeker als het je eerste pup is

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" En laat je vriend wat aan zijn agressie doen,  is voor iedereen beter.  "

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Myn hondje is nu 5maand nu en dan nog 1 plasje in huis veel geduld alles komt goed

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb niet alle berichten gelezen maar raad je aan een puppycursus te gaan doen. Ik heb er 3 gedaan en was zeer leerzaam, zeker als het je eerste pup is "

 Helemaal eens

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Wij hebben een ras berner .

Die we met 7 maanden gekregen hebben en kan dus wel zeggen dat hij mishandelt is .

Mijn man wilde vliegen dood slaan met een krant niks tegen de hond gericht die was aan de andere kan van de kamer .

Hij dook letterlijk in elkaar toen mijn man alleen maar langs hem liep om de krant weg te gooien .

We kwamen er toen wel achter dat hij dus in de pup tijd meerder keren met een krant klappen had gehad .

Dit is naar ons idee door een man gedaan want hij is doodsbang voor mannen.

Als we hem niet bij ons roepen als er mannen binnen komen heeft hij ze .

En zo zullen er nog wel meer dingen zijn waar we nog achter moeten komen.

Is een top hond en wij en de kinderen kunnen alles met hem doen maar vreemden mannen blijft een punt .

Met dit wil ik alleen aangeven blijft je man/vriend dit doen ga je serieus een probleem hebben.

En daarnaast een berner is zo'n slimme hond die hoef je niet te straffen negeren werkt hier nog het beste en weet dan echt wel dat hij iets gedaan heeft wat niet mag .

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Ja myn pup van 5maand moet ik nog wat by leren maar ze kent al wat ze mag of niet maar alles wat we zeggen doet ze ook nog niet altyd men moet geduld hebben dat komt al goed

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Commando "los"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^