S'avonds alleen de hond uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

. (Gast)

Hi iedereen.  Ik kan intens genieten van het wandelen met de hondjes.... Alleen in de avond blijf ik dit best spannend vinden.  Zijn er meer vrouwen die het best lastig vinden om de hond in de avond alleen uit te laten?  En wat is het tijdstip dat jullie het laatste rondje lopen? 

honden foto van Antje en de beestenbende

Ja dat vind ik ook lastig om de reden die je zegt.

En omdat ik niet wil dat die van mij die van mij blaffen.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb daar geen moeite mee. 

Woon sinds ruim een half jaar weer alleen en deed daarvoor nooit de laatste ronde.

Nu loop ik doordeweeks als ik moet gaan werken ergens tussen 22 en 23 uur. 

Als de hond in t weekend bij mij is meestal rond 23.30 zodat ik s morgens langer kan blijven liggen. 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Waarom vind je het spannend? 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

als ik gewoon door de wijk loop (dat doe ik dan wel 's avonds) vind ik het niet eng. Nou is het ook zo dat mensen snel om mij heen lopen omdat ze denken dat mijn hond eng is. Wat ie totaal niet is, hij blaft niet en loopt braaf me, maar in het donker zien ze een soort zwarte wolf haha. dat scheelt ook wel dat ik het niet eng vind hoor.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ik doe dat ook niet. Laatst toevallig vroeg in de ochtend ook donker alleen op pad.

 

woon achteraf en idee iemand tegen te komen of wat als ik struikel. Heb wel mobile bij maar ja ... Voel me niet prettig.

Heb gps aan dus mocht er iets gebeuren ze kunnen dan zien via tablet waar ik ben maar nee ... Ik loop niet meer alleen in het donker, wel samen. 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Ik loop de laatste ronde voordat ik zelf naar bed ga. Dat is ergens tussen 22 en 23 uur. Dat is ook echt alleen een plasrondje. Klein ommetje door de wijk om wat te snuffelen en plassen. Haar energie raakt ze overdag kwijt.

 

Ik vind het geen probleem om zo laat nog te lopen. In het weekend is het ook weleens later. Ik voel me wel veilig hier in de wijk. Als ik heel afgelegen zou wonen zou ik t minder prettig vinden denk ik.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik heb er geen moeite mee, maar dat heeft denk ik ook wel met mijn leeftijd te maken. Ik moet dagelijks van Breda naar Rotterdam. In de winter ga ik in het donker weg en kom ik in het donker terug.

Ik loop ook gerust midden in de nacht een extra rondje als ik niet kan slapen.

Veiligheidsbeleving is voor iedereen anders. Misschien een andere buurvrouw met hond porren het laatste rondje met zijn tweeen te doen?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ben misschien soms te onvoorzichtig, maar moet ivm mijn werk ook s morgens vroeg in t donker lopen.  

Nou heb ik een grote hond bij me, ik denk dat dat wel iets doet hoor.

Andersom. 

Afgelopen zomer kreeg ik in een bosje een vieze vent die van alles naar me riep achter me aan.

Om half 5 s middags. 

Dus dat donker, het zegt niet alles.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik loop nu ook elke avond in het donker laatste rondje alleen. Soms rond 20u, maar meestal rond 22-23u. Het is nogal een klein gehuchtje, dus ik loop ook wel eens korte stukken waar geen lantaarnpalen zijn, maar die plekken hebben dan wel voetpaden, en als ik zou gillen kan iemand me vast horen. Hoop ik Er zijn op die plekken wel huizen, maar wat verder verspreid. Misha is 'groot' en zwart, dus hoop dat dat al genoeg afschrikt, en anders haar geblaf wel. Als iemand te plots in beeld komt, of zich 'anders' gedraagt, gaat ze blaffen. Waardoor ik vaak ook de stillere routes opzoek, zodat ze niet mensen wakker kan blaffen. Geen idee of ze me echt zou verdedigen als het er op aan komt Maar haar geblaf en dat ze naar hen toe trekt schrikt iemand met kwade bedoelingen al genoeg af hoop ik

Ik vind het over het algemeen niet eng, maar terug naar huis moet ik een doodlopende heuvel op (Ierland) zonder lantaarnpalen, en vanwege vossen en dergelijke reageert Misha dan wel eens 'raar' of gaat ze blaffen naar ritselende struiken. Op die momenten zit ik wel eens met m'n hart in m'n keel en loop ik een tandje harder  Uitzicht vanaf de heuvel op de foto hieronder (gekanteld ). Als er geen maan schijnt is het ook net iets spannender lopen, omdat ik dan niet voorbij het schijnsel van de zaklamp op m'n mobiel kan kijken.

Maar wat iemand verderop opnoemt; voor de rest vind ik het vaak alsnog het lekkerste tijdstip om te wandelen; ik hoef niet de hele tijd om me heen te kijken, en Misha kan heerlijk snuffelen, zonder dat we over moeten steken of door moeten lopen vanwege mensen/honden. Ik kom daarom wel eens later thuis dan de bedoeling was voor ik aan de wandeling begon

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

nou dames je hoeft je niet te schamen hoor, ik man ga ook niet meer na 20uur de straat op als het niet noodzakelijk is ik laat ze wel plassen in de voortuin. ben ooit bedreigd door een stel gasten sinds dien blijf ik binnen Hein.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als je het later op de avond eng vindt om een hele wandeling te maken,dan kun je ook de hond om 19:00/20:00 een wandeling laten maken en voor het naar bed gaan een plasje laten doen voor de deur.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik vind het juist niet spannend, omdat ik de honden bij me heb. Moet ik wel zeggen dat mijn vriendjes zich ook al bewezen hebben tegenover mensen die ik wantrouwde. Ik loop 100x liever met hond dan zonder ;) 

 

Dus mijn laatste uitlaat rondje (wel een klein rondje dan) is ook wel eens rond 00:00

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik heb er ook moeite mee, maar ik heb er ook nare herinneringen aan alleen lopen met m'n hond in het donker. Ik heb ook niet een afschrikwekkende hond haha.

 

Ik loop standaard met een volle telefoon op zak en op open wegen met huizen er langs en vermijdt stegen e.d. Helaas staat mijn buurt erom bekend wat 'vieze figuren' te herbergen.. Dus extra oppassen.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ik denk dan zo van ... Mocht er iets zijn, de honden beschermen me wel, maar wat als die persoon mijn honden iets aan zou doen ... Dan duik ik weer op die persoon.

 

donker en ik alleen wandelen gaan niet samen, zie en hoor achter elk struikje wel iets ... Wat er niet is.

 

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

" Hi iedereen.  Ik kan intens genieten van het wandelen met de hondjes.... Alleen in de avond blijf ik dit best spannend vinden.  Zijn er meer vrouwen die het best lastig vinden om de hond in de avond alleen uit te laten?  En wat is het tijdstip dat jullie het laatste rondje lopen?  "

 Tjaard loopt de laatste ronde altijd met mij en Sadi mee. 

Ik loop savonds ook niet rustig als Tjaard niet meeloopt. Sadi mag dan geen kleine hond zijn, maar ze zou geen vlieg kwaad doen en denk dat als er wat zou gebeuren ze eerder op de vlucht zou slaan.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik heb er geen moeite mee. Nooit gehad eigenlijk.  Ik ben geboren en getogen in een grote stad waar altijd wel wat gebeurde; ook niet leuke dingen. Maar ik laat me er niet van weerhouden om de dingen te doen die ik wil of moet doen!

Nu woon ik achteraf en op het platteland. Maar vertik het om bang te zijn. Nu heb ik toevallig een grote hond en dat schrikt af. Maar dan nog. 

Wat ik wel altijd meeneem is een forse zaklamp. Geeft goed licht en kan desnoods als slagwapen dienen.

Maar in mijn vorige woonplaats ging ik ook wel eens om 1 uur s nachts nog aan de wandel: heerlijk rustig dan!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

2 uur 's nachts soms. Vind het 's nachts heerlijk om te lopen, lekker rustig en je komt niemand tegen. 

 

Maar goed, ik loop dan ook met een hond van 71 centimeter hoog. Bovendien heeft ie een grote bek en moet niets hebben van vreemden, vooral niet in het donker. Heb geen reden om me onveilig te voelen, haha. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ja, ik ga het wel spannend vinden, ik ga binnenkort naar een woonwijk verhuizen waar een jongerenwoning complex zit, oftewel, veel hangjeugd. Ik heb ze al meerder keren gezien in het parkje achter ons, krijg er toch wel een beetje kriebels van want ik ken nog niemand daar! Ik ga gewoon voor het avond eten een extra lange wandeling maken, en dan voor het slapen gaan alleen nog even een plasje voor de deur. Heb ik wel eens vaker gedaan, gelukkig heeft mijn hond daar geen problemen mee. 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Nee, ik vind het niet lastig. Wij duiken elke avond (tss 21-23u) nog een uur het bos in, of lopen langs de rivierdijken. Hoe meer afgelegen, hoe liever, want dan kunnen de honden lekker loslopen en is de wereld van ons alleen. Ik zie alleen maar positieve kanten aan die lange donkere winteravonden  

 

 

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Ik heb er ook geen moeite mee.

Laat Jack altijd uit net voordat ik naar bed ga.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Ik vind in het donker lopen heerlijk, maar niet altijd even fijn. Ik woon in de stad... Van hangjongeren tot drugsdealers en straatprostituees hier in de buurt. Ik heb meestal mijn brede, grote jas aan en pet op. Mensen denken van een afstand dat ik een vent ben hahaha! 

 

Nee, heb nog niets geks meegemaakt. Wel komen er vaak dronken mannen naar mijn hond toe, rond het weekend, in de avond. Maar die doen (behalve wankelen en stinken) niet vervelend. Daya vindt dat prachtig.

Anderen zijn weer bang van Daya, dat scheelt. 

 

Ik loop tegen het weekend (en als ik later op werk moet beginnen) vaak 's nachts (tussen 12 en 1, soms later) en doordeweeks is het wisselend; soms is het laatste rondje om 7 uur, soms om 9, soms om 11 (ik ben niet zo van de regelmaat). Meestal ga ik het laatste rondje als Daya me komt halen. 

 

Overigens ben ik het wel gewend wat "rare figuren" tegen te komen. Ik woon dicht bij de stad, het uitgaansgebied. 

Oh, en als ik het niet vertrouw, gaat Daya tussen mij en de persoon in lopen. Gaat vanzelf, ze zal het aanvoelen. Niet dat ik denk dat die held (op sokken) van ons wat zal doen, maar mensen maken dan wel een extra groot bochtje om ons heen. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Geen probleem. Ik loop het laatste rondje tussen 22 en 23 uur. Maar ik blijf wel in mijn wijk. En daar is het altijd rustig. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Meestal om half tien naar buiten en vaak samen. Maar wil ook best alleen hoor en ook wel later. Maar wat Jeanine zegt... Als je hond je beschermt en de belager valt he hond dan weer aan daar ben ik ook altijd bang voor. Loop overigens in een woonwijk tussen de huizen

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Was het bij mij maar wat spannender.. alleen 1 lange weg langs kassen en weilanden, en kom nooit geen hond tegen (letterlijk en figuurlijk ) en maar 1 route.. dus altijd dezelfde weg..:(

Danny (Gast)

ik vindt het heerlijk, als ik dagdienst heb sta ik op om 4.15 en ga met haar een uur door het veld lopen. Het lijkt net of dat de hele wereld van jou is. Ik heb zelf een herder en ook al is het een ontzettend lief beest, mensen denken echt wel 2 x na voordat ze je lastig vallen. Heb 1 x gehad dat ze op een plek in een bosje opeens begon te blaffen naar een dicht struikgewas, dat vertrouwde ik niet omdat ze dat echt nooit doet en toen heb ik een andere weg gekozen. Ze is ontzettend alert en ik vertrouw erop dat als er iets niet in de haak is ze me waarschuwt.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Nee, ik vind het niet lastig. Wij duiken elke avond (tss 21-23u) nog een uur het bos in, of lopen langs de rivierdijken. Hoe meer afgelegen, hoe liever, want dan kunnen de honden lekker loslopen en is de wereld van ons alleen. Ik zie alleen maar positieve kanten aan die lange donkere winteravonden  
 
  "

 Samen vind ik het ook heerlijk. Hier dan ook heerlijk rustig laatste rondje.

vandaar laatst heel stoer alleen in donker. Moet wel zeggen dat ik daarna via dorp en langs de weg alleen ben gaan lopen, eerste half uur in donker maar dat is dan toch anders dan zo op de avond. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Absoluut geen last van. Tijdens hete zomerdagen vind ik het zelfs leuk om tot 's nachts een paar uren te wandelen. Ik vertrek dan rond 21u en ben terug thuis tussen 24u en 1u.

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik vind het ook niet fijn lopen als het donker is..

Ik loop het laatste rondje vaak tussen 22:00 - 00:00. 

Ik neem dan wel altijd beide honden mee. Een kleine en grote ( een kruising Chihuahua en een kruising herder. Dat voelt toch wat prettiger dan alleen de kleine.

Ik wandel dan in de wijk, dus blijf dichtbij de huizen lopen, in het licht van de palen.

 

Ik ben wat angstiger aangelegd, dan de gemiddelde persoon, dus overdenk van te voren altijd, waar ik loop en waar ik naartoe kan (mocht er iets aan de hand zijn.) Al doe ik dit zowel overdag als s'avonds. Ik wil het niet mijn leven laten beinvloeden. Ik doe wel wat ik moet doen, dan maar met een brok in me keel 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Mijn man laat de honden uit om 23.00 uur  . Ook op een donker pad achter ons huis langs een sloot. Als hij ergens in Nederland werkt blijft hij daar overnachten en moet ik het doen.                                                                                 

Dan ga ik rond half 11 en blijf langs de straat een klein rondje dus. Dat donkere pad durf ik zeker niet. Hier is het vrij rustig maar toch. Als ik het savonds moet doen kort dus, loop ik in de middag wat verder in de hoop dat zij hun hoopje neer hebben gelegd. Smorgens laat ik ze altijd uit rond een uur of 7 .8. Dat vind ik minder eng dan laat op de avond. Wat dat betreft ben ik echt geen held.

 

 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vriendjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^